• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı

Çiftçi Kadınlar Günü Kutlandı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Menderes’te Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
ÇİFTÇİ KADINLAR GÜNÜ MENDERES’TE KUTLANDI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Menderes’te Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.  Etkinlikte konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Türkiye’de hayatı durdurmaya çalışanlara karşı inadına çalışacağız, inadına durmayacağız” dedi. 
 
15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Menderes Kaymakamlığı, Menderes Belediyesi, Menderes İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Menderes Ziraat Odası tarafından ortak etkinlik düzenlendi.  Menderes Belediyesi Kültür Merkezi ve Menderes Stadı’nın önünde gerçekleşen etkinliklere çiftçi kadınların yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
 
HATIRLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Etkinlikte konuşan Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, “ İlkini düzenlediğimiz etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederim. Amacımız çiftçi kadınlarımızın, emekçi kadınlarımızın, üreten kadınlarımızın hatırlatılması ve hatırlanmasını sağlamaktır” dedi.
 
ÇİFTÇİ KADINLAR EVİN REİSİDİR
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “Belediye Başkanı olmaktan öte doğuma iki gün kala tütün tarlasından hastaneye götürülen bir çiftçi annenin oğlu olarak burada konuşuyorum. Çiftçi kadınlarımızın yaşadıklarını en iyi bilen kişilerden biriyim. Çiftçi kadınlarımızın bende ki yeri her zaman ayrıdır. Onlar tarlada çalışıyor, damda hayvanına bakıyor geliyor evde yemeğini yapıyor. İşte bu kadınlarımız evlerinin reisidir. Toplumdaki yeri hak ettiği noktada değildir. Ancak zamanla bazı düzenlemeler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Onlara hak ettiği değeri Menderes Belediyesi olarak her zaman vereceğiz. Her zaman çiftçi kadınımızın, üreten kadınımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
 
DURMAYACAĞIZ, DURDURANLARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ
Ülkeyi yasa boğan terör olaylarına ve iş bırakma eylemlerine de değinin Başkan Soylu, “Ülkemiz gergin bir süreçten geçiyor, acı verici olaylar yaşıyoruz. Birileri Türkiye’de hayatın durmasını ,gidişatın sekteye uğramasını istiyor. Birileri ne kadar durmasını istiyorsa, çelme takmak istiyorsa biz de bu tür etkinliklerle inadına hayatı durmayacağız diyoruz, inadına durmadan çalışacağız, milletimize vatanımıza, vatandaşımıza hizmet edeceğiz diyoruz. Çiftçi kadınımızla, memur kadınımızla, işçi kadınımızla, ev hanımı kadınımızla durmayacağız, durdurmayacağız, durduranların karşısında her zaman dimdik duracağız “ dedi.  
 
TARIMDA SÖZ KADININ
Menderes İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Engin Altunoğlu da,” Dünya istatistiklerinde kadının tarımdaki iş gücü ortalama yüzde 40 iken, Türkiye’de bu ortalama yüzde 75 oranında. Biz de bunu dikkate alarak, tarım güvenilir gıdanın olmazsa olmazı dedik ve bu etkinliği düzenledik. Bizimle olan herkese teşekkürler” dedi. Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli ise, ilki düzenlenen etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
 
YARIŞMA GERÇEKLEŞTİ
Konuşmaların ardından çiftçi kadınların katılımıyla bilgi yarışması düzenlendi. Etkinlikte sorulara doğru yanıt veren çiftçi kadınlar çeşitli hediyelerin sahibi oldu. 
 
İKRAMLAR YAPILDI
Yarışma sonrası ilçe protokolü ve çiftçi kadınlar stantların açılışını birlikte gerçekleştirdi.  Açılış kurdelesinin kesiminin ardından ilçe protokolü stantları ziyaret etti. Menderes Stadı önünde kurulan stantlarda ilçede üretimde bulunan işletmeler, yerel ürünleri vatandaşlara sundu. Yerel lezzetlerin de ikram edildiği stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894