• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

CHP Türkiye’ye şaşı bakıyor!

CHP Türkiye’ye şaşı bakıyor!
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 30 Mart yerel seçimleri için “Sıradan bir yerel seçim gibi görünse de bu seçimler ülkemizin siyasi geleceği ve Türkiye C
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ NESRİN ULEMA UYARDI:  CHP TÜRKİYE’YE VE İZMİR’E ŞAŞI BAKIYOR!
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 30 Mart yerel seçimleri için “Sıradan bir yerel seçim gibi görünse de bu seçimler ülkemizin siyasi geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği noktasında çok önemli bir kader seçimi olacaktır” dedi. 
 
AK Parti Tire ilçe teşkilatı ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Nesrin Ulema, 1960’ta Merhum Başbakan Adnan Menderes’e yapılanların aynısının bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak istendiğini belirterek şunları söyledi: 
 
ADNAN MENDERES’E YAPTIKLARINI BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DA YAPMAK İSTİYORLAR
“Gezi olayları ile beraber, 17 Aralık operasyonu ve ardından gelen 25 Aralık operasyonu sonrasında çıkartılmaya çalışılan montajlı kasetler aslında bize bir tek şeyi işaret ediyor; 1960’ta Adnan Menderes’e yapılanların aynısı bugün Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak isteniyor. O gün bu ülkeye hizmet etmiş, milletin hakkını ve sözünü başının üstünde tutmaya çalışan Adnan Menderes gibi bir başbakanı idam ettiler. Bunu her gittiğimiz yerde hatırlatmamız gerekiyor. O zaman da ülkede yolsuzluk var, hırsızlık var, 12 uçak dolusu altını yurt dışına kaçırıyor diye ithamlarda bulunulmuştu. Bakın yıl 2014 bugün de milletin sözünü, iradesini ve kararını her şeyin üstünde tutmaya çalışan bir lidere aynı ithamlarda bulunuluyor.”
 
BU SEÇİM KİMLERİN MÜCADALESİ OLACAK?
Ulema, “Peki, bunlar neden yapılıyor?” sorusuna da şu çarpıcı karşılığı verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Devletine biz zamanında bir kılıf çizdik, bir rol belirledik, siz bu rolün dışına çıkamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak güçlenemezsiniz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelemezsiniz. Siz Almanya, İngiltere ile, gelişmiş Avrupa ülkeleri ile baş edecek, rekabet edecek projeleri ve yatırımları ülkenizde yapamazsınız diyenlerle hayır biz bunu gerçekleştirebiliriz diyen, milletine güvenen, 76 milyona inanan ve bu iradeyi her şeyin üstünde tutmaya çalışan bir anlayışın seçimi olacak.”
 
DEMOKRASİ DIŞI GÜÇLERE SERT MESAJLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Yeni bir istiklal mücadelesi” sözünü hatırlatan Ulema, konuşmasının devamında paralel yapıya yönelik şu mesajları verdi: “O yüzden sıradan bir seçimler geçirmeyeceğiz, sıradan bir belediye başkanı seçimi geçirmeyeceğiz. Biz 12 yıldır bu ülkede her zaman başımız dik alnımız ak olduk çok şükür. Yanlış bir şey yapmadık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatanı cezasız bırakmadık. İster cemaat lideri, hakim, polis, asker, cemiyet mensubu her kem olursanız olun bu ülkede siyaset mühendisliği yapmaya kalkanların karşısında dün durduğumuz gibi bundan sonra da duracağız. Bu kişileri ben şunu öneriyorum, bunu meydanlarda Sayın Başbakanımız, bakanlarımız da öneriyor; eğer siyaset yapmak istiyorsanız, bu ülkenin geleceğine şekil vermek istiyorsanız birilerinin destek vermesi ile değil, bizim gibi meydana gelip bir siyasi parti kurarsınız, bizim teşkilatlarımız gibi gece gündüz, mahalle mahalle, kapı kapı, sokak sokak, köy köy dolaşır derdinizin ne olduğunu millete, vatandaşa anlatırsınız sonra da demokrasinin gereği eğer sandıkta vatandaş sizin söylemlerinize evet derse orada yetkiyi size verir, ancak ve ancak o zaman idarenin başına geçebilirsiniz. Bunun dışındaki hiçbir yöntem artık bu ülkede kabul edilemez. Bunu da biz yine milletimizin desteği ile başaracağız.” 
 
MİTİNG MEYDANLARINDA AĞLAYAN İNSANLAR BİZİ DAHA ÇOK KAMÇILIYOR
Ulema, AK Parti’nin seçim mitingleri ile ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: “Meydanlar ve alanlar şunu söylüyor; artık insanlar gönülden o alanlara akıyorlar. Kendileri geliyorlar ve o mitinglerde gözyaşlarını tutamayan teyzeleri amcaları görüyoruz. Her ağlayan insanı gördüğümde benim içim biraz daha kamçılanıyor çünkü bizim onlara karşı sorumluluğumuz var. Eğer bugün siyasette isek, AK Partiliyiz diyorsak bizim bu ülkeye karşı bir sorumluluğumuz var ve bu görevleri de o bilinçle yerine getirmek zorundayız.” 
 
HİZMET YAPMIYORLAR AMA İZMİR’İ ÇATNTADA KEKLİK GÖRÜYORLAR
Konuşmasında CHP’ye yönelik eleştirilerde de bulunan Ulema, İzmir’in 10 yıldır CHP’li belediye başkanları tarafından yönetildiğini, 10 yıldır İzmirliye verilen sözlerin ne kadarının yerine getirildiğinin vatandaşlara çok iyi anlatılması gerektiğini vurgulayarak, “Bunlar siyasetin, yerel belediyeciliğin öyle kolayına gidiyorlar ki ‘ biz seçime 6 ay kala şöyle bir hareketleniriz, bunlara da deriz ki siz hırsızsınız, yolsuzsunuz, siz bu milletin yaşam tarzına müdahale edeceksiniz, siz aslında bir takım kişilerin ve insanların kuklasısınız diyeceksiniz ve yıllarca bu korku siyasetini pompalayacaksınız, sonra bir yağmur yağdığında İzmir’in her tarafı sel altında kalacak. İzmir çöpten çöplükten kurtulamayacak, İzmir’in trafik sorunu çözülemeyecek, İzmir’in kronikleşmiş kültürü turizmi ile ilgili, istihdama yönelik hiçbir çalışma yapmayacaksınız, nasılsa 10 yıldır İzmirli bana oyunu veriyor, çantada keklik, bez ceketimizi koysak burada seçimi alırız anlayışıyla İzmir’in 10 yılını heba ettiler. Ben İzmir’in demokrat ve çağdaş insanlarının bu seçimde çok sessiz olduklarını görüyorum ama onlar sözlerini 30 Mart günü sandıkta söyleyecekler” diye konuştu. 
 
İZMİR’E VE TÜRKİYE’YE KİM ŞAŞI BAKIYOR?
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “AK Partililer İzmir’e şaşı bakıyor” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Ulema, “Bütün bu iş bilmezlik ve beceriksizliklerine rağmen Kocaoğlu, ‘AK Partililer İzmir’e şaşı bakıyor’ demiş.  Kimin gözlerinin sağlam, kimin gözlerinin de bu şehre şaşı baktığının sonuçlarını biz 10 yıldır yaşıyoruz. İzmir’e şaşı bakılmıyor olsaydı metro 10 yılda bitmez miydi? 10 yıldır hala İzmir’in modern bir çöp depolama, bertaraf tesisi olmaz mıydı? İzmir’in kent içi trafik sorunu hala çözümlenemez miydi? İzmir’in o güzelim körfezinin tekrar koktuğuna hepimiz şahit oluyoruz, İzmir’in neresine giderseniz gidin nüfusun yarısı çarpık kentleşmenin bulunduğu bölgelerde yaşıyor. 4 milyon nüfusun 2 milyonu bu bölgelerde yaşıyor. Kimin İzmir’e şaşı baktığını kimin de düzgün baktığını çok iyi analiz etmemiz gerekir. 12 yıl boyunca AK Parti hükümetleri ne yapmış peki? 12 yıl boyunca işte o şaşı bakanların görmediği, görmek istemediği, duymak istemediği hizmetleri yapmış. Tam 21 milyar liralık hizmet getirmişiz İzmir’e. Baraj yapmışız, gölet yapmışız, yol yapmışız, okul yapmışız, adalet sarayı yapmışız, hastane yapmışız, tüneller yapmışız, yeni limanlar yapıyoruz, havaalanları yapmışız. Ama bu zihniyet Türkiye’ye şaşı baktığı için İzmir’e yapılan gerçek yatırımları maalesef görmüyor. İzmir’in sorunlarını da görmek istemiyor. Görseler de gerçi onların bu sorunları çözecek kabiliyeti olduğuna ben şahsen inanmıyorum. Dertleri olduğuna da inanmıyorum. Çünkü tamamen koltukta oturmak ve o koltuğun getirilerini kendi menfaatlerine kullanmak yönünde bir düzen kurulmuş. İnşallah bu seçimlerde biz bunu tersine çevireceğiz” dedi. 
 
1414 PROJEYİ KÜÇÜMSEYENLERE SORUYORUM
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım tarafından açıklanan 1414 projeye yönelik yorumlara da değinen Ulema, şunları söyledi: “İzmir genelinde 1414 proje Sayın Bakanımız ve adayımız tarafından açıklandı. İzmir’in her köyüne, İzmir’in her ilçesine, İzmir’in her mahallesine ve İzmir’de yaşayan 4 milyon vatandaşa genci ile yaşlısı ile, kadını ile çocuğu ile, engellisi ile herkese dokunan projeler. Gerçekten İzmir’in o geri kalmışlığını önümüzdeki 5 yıllık süreçte kapatabilecek dev yatırımlar. Bütün bunların yanında 2011’de başlattığımız 35 Proje’nin de yatırımları devam ediyor. Bugün 18’i ile ilgili çalışmalarımız ihalelerimiz tamamlandı. 2023 yılına kadar bu 35 projeyi de tamamlayacağız. 1414 projeyi de eleştirmeye başladılar, bu muymuş proje dediler. Tabi ufukları ve hayalleri oraya kadar yettiği için bu 1414 projeyi küçümseyenlere ben şunu sormak istiyorum. Acaba İzmirliyi ve İzmirlileri 1414 kere bile düşündüler mi? BU kentin dertlerini bu kadar bile akıllarından geçirdiler mi? Biz vatandaşımıza, İzmirlilere bu doğruları ve bu gerçekleri dün olduğu gibi bundan sonra da anlatmaya ant içtik. İnşallah bunun karşılığında hep birlikte alacağız.”
 
30 MART’TAKİ BÜYÜK TEHLİKEYE DİKKAT!
Ulama, 30 Mart seçimlerinde oynanması muhtemel büyük tehlikelere de dikkat çekti ve AK Parti teşkilatlarına şu uyarılarda bulundu: “Kalan süreçte canla başla çalışmamız lazım. Seçim sonucu sandıkta çıkar sandıklarımıza çok iyi sahip çıkmamız gerekir. Seçim akşamına kadar sandık görevlilerimizin oradaki görevlerini layıkıyla yerine getirmezi lazım. Sandıkta yenemedikleri AK Parti iktidarını bu süreçte göreceğiz bir takım şaibelerle yaralamaya çalışacaklar ve yapmak istedikleri şu; seçimlere şaibe karıştırmak. Dolayısıyla biz neyin ne olduğunu, doğruları, resmi belgeleri seçim akşamı aldığımız andan itibaren kim bize yönelik hangi iftirayı atarsa ite belgemiz der karşılarında dimdik dururuz. O yüzden 30 Mart günü sandıkta görevli arkadaşlarımız, tüm müşahitlerimiz çok ciddi anlamda eğitimleri yapılmalı ve o gün orada herkesin hazır asker olarak sandık başında bulunması gerekir. Bir kişi de yetmez. En az iki kişi, üç kişi gözlemci olarak tutmamız gerekecek. Çok ciddi oyunların oynanacağı söyleniyor. Bu konuda AK Parti teşkilatlarının tecrübeli olduğunu biliyorum. Bizler tecrübeliyiz, 12 yıldır artık bu oyunları göre göre neyin ne olduğunu, nerede neyin yapılabileceğini biliyoruz. İnşallah İzmir Büyükşehir Belediyesini de alacağız çünkü Sayın Bakanımız Binali Yıldırım İzmir için İzmir’in 30 ilçesi için çok büyük bir kazanım. Kabinenin en değerli, en çalışkan yatırımca Bakanı İzmir’den Belediye Başkan adayımız.”
 
İZMİR TARİHİNİN EN BÜYÜK MİTİNGİ
Ulema son olarak, “16 Martta Sayın Başbakanımız İzmir’de olacak. İnşallah İzmir tarihinin en büyük mitingini hep birlikte gerçekleştireceğiz. 30 Mart’ta da sadece İzmir’e değil, bütün Türkiye’ye bu müjdeyi teşkilatlarımızın çalışması ve başarısı ile hep birlikte vereceğiz.  Önce inanacağız, sonra çok çalışacağız, sonra da çok dua edeceğiz. Allah hepimizin yolunu açık etsin” dedi. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894