• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

CHP seçim startını üzüm mitingiyle veriyor

CHP seçim startını üzüm mitingiyle veriyor
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
CHP’Lİ YÜKSEL: ÜZÜM ÜRETİCİSİ PERİŞAN. AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
CHP genel seçimlerin miting startını Manisa'nın Salihçi İlçesi'nde 8 Ekim Çarşamba günü  yapacağı üzüm mitigni ile verecek. Salihli'de bağları olan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, üreticinin hiç bu kadar perişan bir yıl geçirmediğini belirterek, yeniden üretim için faizsiz kreği desteği sağlanmasını istedi.
 
SEÇİM STARTI SALİHLİ’DEN
CHP Manisa İl Başkanlığı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla üzüm üreticisinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek amacıyla, Manisa'nın Salihli İlçesi'nde üzüm mitingi düzenleyecek.
 
8 Ekim Çarşamba günü saat 12.00'de Salihli İlçesi Kent Meydanı'nda 'Büyük Üzüm Mitingi' düzenlenecek. Üzüm üreticisinin yaşadığı sıkıntıların dile getirileceği mitinge birçok milletvekilinin yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. CHP'nin, 2015 genel seçim çalışmalarına başlangıç yapması beklenen mitingde tarımın tüm sorunlarının ortaya konulması hedefleniyor.
 
ÜZÜM ÜRETİCİSİ PERİŞAN OLDU
Öte yandan Ege Bölgesi'nin en önemli ihraç ürünlerinden olan çekirdeksiz kuru üzümde tehlike çanları çalıyor. Geçen yıl 407 milyon dolar gelir sağlayan kuru üzümde bu yıl rekolte geçen yıla göre iyi ancak kalite düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşamba saat 12.00'de Salihli Kent Meydanı'nda miting yapmaya hazırlanırken Salihli'de doğup, büyüyen halen bölgede bağları olan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, üzüm üreticisinin hiç bu yılki kadar mağdur olmadığını söyledi. Yüksel, bayramda üzüm üreticiyle birlikte olduğunu, üzümün maliyetinin yarı fiyatına satıldığını belirterek, çiftçinin yeniden üretim için faizsiz kredilendirilmesini istedi. Yüksel, şunları söyledi:
 
AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ
"Üzüm üreticisi perişan. Ben bu kadar kötü bir yıl hatırlamıyorum. Bölgede benim de bağlarım var. Üretici, yaptığı masrafı çıkaramadı. Borçlarını ödeyemiyor. Üzümün kilogramı 1- 2.7 lira arasında satılıyor. Hala sergide kaldırılamayan üzümler var. Hava koşullarının kötü olması, yağmur yağması üzümde hastalık yaptı, çürüme oldu. Önemli miktarda üzüm sergide kaldı. Tüccar, kaldırılan üzümü de kalitesiz diye satın almıyor. Tariş bu yıl, düşük bir fiyat belirledi. Maliyetin yarısına satılıyor. Çifti, düğün yapacak, çocuğunun eğitim masrafları var ama çaresiz. Karınlarını nasıl doyucaklarını düşünüyorlar. Yeniden üretim için de paraya ihtiyaçları var. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Çiftçinin borçlarının faizsiz ertelenmesi şart. Çiftçiye yeniden üretim için Ziraat Bankası aracılığıyla faizsiz kredi verilmeli. Üzüm, önemli ihraç ürünü. Ülkenin döviz kaybı demektir. 10 binlerle ailenin sefalete terk edilmemesi gerekir. Acil müdahaleye ihtiyacı var."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894