• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

CHP Referandum Çalışmalarına Bergama’dan Başladı

CHP Referandum Çalışmalarına Bergama’dan Başladı
CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, referandum çalışmalarına İzmir'in Bergama ilçesinden başladı.

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, referandum çalışmalarına İzmir'in Bergama ilçesinden başladı. Sındır, ziyaretinde STK'larla buluşup esnafları ziyaret etti.

İlk olarak Bergama Belediyesine ait Kleopatra Ilıcası Sosyal Tesislerine gelen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ı burada Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek karşıladı. Daha sonra Bergama'da bulunan STK, sendika ve oda temsilcileri ile birlikte referandumla ilgili kısa bir toplantı yapan Sındır, ardından Bergama CHP İlçe Başkanlığına gelerek partililerle görüş alışverişinde bulundu.

"Bu referandum çocuklarımızın geleceği ile ilgili"

Yapılan toplantılarda Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve referandumu değerlendiren Prof. Dr. Sındır, "Yapılacak olan referandum bir parti meselesi değildir. Bu bir memleket meselesidir. Cumhuriyet ve demokrasimizle ilgili bir meseledir. Ülkenin birliği, bağımsızlığı ve geleceğiyle ilgili bir meseledir. Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakmak istediğimizle ilgilidir" dedi.

Referandum sürecinde sadece Türk bayrağı taşıyacaklarına vurgu yapan Prof. Dr. Sındır, "Tüm vatandaşlarımıza anayasa değişikliğinin olumsuzluklarını anlatacağız. Bu asla ve asla CHP'nin bir mücadelesi değildir. Topyekun milletin meselesidir. Çünkü bu bir rejim değişikliğidir. Yapılmak istenen değişiklikle, yasama, yürütme ve yargı ortadan kalkıyor. Kuvvetler ayrılığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin var olması, devam etmesi için gereklidir. 15 yılda AKP ne istedi de yapamadı. Atatürk ilkelerini, Cumhuriyet'i ve demokrasiyi yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ben halkımızın buna müsaade edeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek ile birlikte Bergama esnafını gezen Sındır, düzenlenen kahve toplantılarına da katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Anayasa değişikliğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

CHP Referandum Çalışmalarına Bergama’dan Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894