• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 20 °C

Çevreye Karşı Duyarsız Olmaya Başladık

Çevreye Karşı Duyarsız Olmaya Başladık
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Interpress’in yaptığı Çevre Haberleri Raporu’na göre; 2015 yılında yazılı basında çıkan çevre konulu haberlerinin önceki yıla göre yüzde 20 oranında azaldı
ÇEVREYE KARŞI DUYARSIZ OLMAYA BAŞLADIK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Interpress’in yaptığı Çevre Haberleri Raporu’na göre; 2015 yılında yazılı basında çıkan çevre konulu haberlerinin önceki yıla göre yüzde 20 oranında azaldığı belirlenirken, gazete sayfalarında en çok kentsel dönüşüm ile geri dönüşüm konularının yer aldığı ortaya çıktı.
 
Geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılında yazılı basında çıkan çevre konulu haberlerinin bir önceki yıla göre yüzde 20’lik bir düşüş göstererek 104 bin 691 adette kaldığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı Çevre Haberleri Raporu araştırmasına göre; gazete sayfalarında en çok kentsel dönüşüm, geri dönüşüm, küresel ısınma ve ağaçlandırma konularının yer aldığı ortaya çıktı. Yapılan aynı araştırmada, 2015 yılında yayınlanan çevre haberleri içinde 31 bin 445 adet ile en çok kentsel dönüşüm konusuna değinildiği belirlendi. Çarpık ve çürük yapılaşma yerine, Türkiye genelinde devlet ve belediyelerin özel sektör ile birlikte başlattığı kentsel dönüşüm, depreme dayanıklı, modern, sosyal imkanları ön plana alınmış, ulaşım sorunları çözülmüş yeni alanların oluşturulmasını hedefliyor.
 
ATIK DEYİP GEÇMEYİN… GERİ DÖNÜŞÜM ŞART…
Interpress’in 2015 yılını kapsayan ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ile derginin incelendiği çevre haberleri araştırmasında, kamu kurum ve kuruluşları, belediye ve dernekler ile özel şirketlerin yaptığı geri dönüşüm çalışmalarının toplam 30 bin 846 haberle gündeme geldiği saptandı. Ambalaj atıkları, sıvı atıklar, elektronik atıklar ile pil, akü ve lastik atıklarının toplanıp geri dönüşüm yoluyla yeniden kullanıma kazandırılması çalışmalarının haberlerde öne çıkan başlıklar olduğu saptandı.
 
KÜRESEL ISINMAYA KARŞI, AĞAÇLANDIRMA 
Açıklanan Çevre Haberleri Raporu başlıklı Interpress incelemesine göre, 2015 yılında yazılı medyada en çok haberi çıkan konulardan bir değeri de toplam 11 bin 676 adet ile ormanların rehabilitasyonu ve fidan dikimi haberleriydi. Geride bıraktığımız yıl boyunca çevre haberleri içinde, sanayi devrimi ile başlayan doğa ve insanları tehdit eden boyutlara gelen küresel ısınmanın küresel ısınmanın oluşturduğu iklim değişikliğinin getirdiği kuraklık, sel ve fırtınanın 9 bin 289 habere konu olduğu, hava kirliliği konusunun da 5 bin 188 haberle öne çıktığı belirlendi. Ayrıca enerji tasarrufu için yapılan çalışmalar hakkında da 2 bine yakın haber yayınlandığı belirlendi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894