• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Çevrecilerden Aliağa'da Asbestli Gemiye Karşı Miting

Çevrecilerden Aliağa'da Asbestli Gemiye Karşı Miting
Aliağa'da çevreciler yüksek oranda asbest taşıdığı gerekçesiyle Nao Sau Paulo isimli geminin söküm için Aliağa'ya getirilmesine karşı miting düzenlendi.

Aliağa'da çevreciler yüksek oranda asbest taşıdığı gerekçesiyle Nao Sau Paulo isimli geminin söküm için Aliağa'ya getirilmesine karşı miting düzenlendi.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu'nun öncülüğünde Petrol İş Sendikası önünde bir araya gelen çevreciler "Susma haykır temiz çevre haktır", "Aliağa dünyanın çöplüğü değildir" sloganlarını atarak basın açıklamasının yapılacağı Demokrasi Meydanı'na doğru yürüdü.

GEMİNİN KARASULARIMIZA GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ

Geminin Aliağa'da sökülmesinin istenmediği belirtilen basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: "Uluslararası çevre örgütleri, Türkiye’deki kamuoyu ve STK’lar ve bizler bu kentte yaşamını sürdüren halk olarak hiçbir sözleşmeye, kanuna ve denetlemeye tam anlamıyla tabi tutulmayan Sao Paulo uçak gemisinin karasularımıza girmesini istemiyoruz. Bu geminin yaratacağı tahribatın Aliağa’yla sınırlı kalmayacağını İzmir ve hatta ege bölgesini de etkileyeceği gerçeğini de unutmamalıyız. Tüm dünyada emperyalistler önce savaş gemilerini inşa ederek kendi çıkarlarına hizmet etmek için kullanıyor ardından bu gemilerle işleri bitse bile sökümüyle beraber yaşamlarımızı hiçe saymaya devam ediyor."

BAŞKA BİR TÜRKİYE, BAŞKA BİR ALİAĞA YOK

“Sao Paulo ve diğer tüm zehirli gemiler, nerede yapılıyorsa orada sökülsün. Aliağa Gemi söküm tesisleri tam anlamıyla denetlensin ve çalışma koşulları, işçi sağlığı ve güvenliğine uygun hale getirilsin. Mevcut yönetmeliklere kağıt üzerinde uyan ancak insan ve çevre sağlığını hiçe sayan işletmeler kapatılsın. Bakanlığın verdiği izinler derhal iptal edilsin. Biz bu gemiyi Aliağa’da istemiyoruz. Sao Paulo ülkemizin karasularına giremez, girmemelidir. Hiçbir ülkenin sökümünü üstlenmediği geminin ülkemize getirilmesine itiraz ediyoruz. Aliağa’ya dünyanın hurdalığı muamelesi yapılmasını reddediyoruz. Türkiye Avrupa’nın; Aliağa Türkiye’nin hurdalığı, çöplüğü değildir. Başka bir Türkiye, başka bir Aliağa yok! Çocuklarımıza yaşanabilir bir kent ve ülke bırakmak bizlerin tarihsel, insani, vicdani sorumluluğumuzdur.”

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894