• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İzmir 10 °C
  • Manisa 8 °C
  • Balıkesir 4 °C
  • Çanakkale 8 °C

Bornova’da Gündem Bilim

Bornova’da Gündem Bilim
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Bornova Belediyesi TÜBİTAK destekli projesi kapsamında 16-19 Eylül tarihleri arasında Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Bilim Etkinliği gerçekleş
BORNOVA’DA GÜNDEM DÖRT GÜN BILIM OLACAK
 
Bornova Belediyesi TÜBİTAK destekli projesi kapsamında 16-19 Eylül tarihleri arasında Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Bilim Etkinliği gerçekleştiriyor. 
 
TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) “Bilimi Destekleme Programı” kapsamında Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin başvurusunu kabul etti. “Temiz Enerji, Temiz Çevre” isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bünyesindeki Güneş Enerjisi Enstitüsü, Fen Fakültesi, Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yoğun işbirliği çerçevesinde yürütülecek etkinlik 16-19 Eylül tarihleri arasında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda yapılacak. Bu kapsamda, 37 farklı bilim temalı etkinlik gerçekleştirilecek.
 
DÜNYACA ÜNLÜ BILIM INSANLARI ILE SOHBET
Enerji temalı atölyeler, bilim şovları, bilimsel temalı oyunlar ve bilim kafe gibi etkinliklere yer verilecek. Davet edilen bilim insanları ile sohbetler gerçekleştirilecek. Ayrıca E.Ü. Güneş Enerjisi Enstitüsü, E.Ü. Fen Fakültesi’ne bağlı Astronomi ve Fizik bölümlerinden davet edilen bilim insanları seminerler verecek,  teleskoplarla gece gökyüzü gözlemleri yapılacak. Etkinlik alanında kurulacak stantlarda farklı sergiler de bulunacak. Etkinliğe katılanlar E.Ü. Güneş Enerjisi Enstitü tarafından getirilecek güneş enerjili araba ve farklı enerji sistemlerini alanda inceleme şansı da bulacak.
 
Temiz enerji ve temiz çevre temalı bilim etkinliğinde 44 kişilik bir ekip görev alacak. Büyük küçük her yaştan insana hitap edecek etkinliklerden yenilenebilir enerji ve çevre ile ilgili atölye etkinlikleri özellikle 7-14 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençleri hedef alıyor. Etkinliklerde çevre duyarlılığının oluşturulmasının yanı sıra, temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini” amaçlanıyor.
Ayrıca projenin önümüzdeki yıllarda belirlenecek farklı temalar ile sürdürülebilir bir hale getirilmesi, “Bornova Bilim Etkinliği” olarak geleneksel hale dönüştürülmesi de hedefleniyor.
 
Başta çocuklar ve gençler olmak üzere etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Bornova Belediye Başkan Atila “Toplumların gelişmesinde bilimin rolü çok büyük. Etkinliklere katılanlar seminer verecek dünyaca ünlü bilim insanlarının bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler” dedi.  
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894