• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bodrum’da Hasta, Temizlik İşçisini Darp Etti

Bodrum’da Hasta, Temizlik İşçisini Darp Etti
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir hasta, temizlik görevlisini darp etti.

BODRUM’DA HASTA, TEMİZLİK İŞÇİSİNİ DARP ETTİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir hasta, temizlik görevlisini darp etti.

Bodrum Devlet Hastanesi'nde görevli bir temizlik işçisi, bir hasta tarafından burnu kırılarak darp edildi. Geçtiğimiz gün hastanede tedavi gören 19 yaşındaki bir hasta tarafından darp edilen 51 yaşındaki Tahsin Kızılırmak, burnundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Şiddete maruz kalan Kızılırmak için hastane çalışanları toplanarak basın açıklaması düzenledi.

İşlerini bırakıp hastane önünde toplanan doktorlar, sağlık memurları ve temizlik işçileri, "Bu öfke neden", "Yetmedi mi daha", "Hepimiz aynı taraftayız", "Verirken şifa, karşılığı sopa" yazılı pankartlarla şiddete hayır dedi.

Eylem öncesinde bir konuşma yapan Tahsin Kızılırmak, “Ben hastayı röntgene götürmüştüm bir anda üzerime saldırdı ve boğazımı sıktı. Yumruk attı bana. Burnum kırıldı. Vücudumun çeşitli yerlerinde darp izleri var. Ben sadece işimi yapıyordum. Ben şeker hastasıyım ara öğün yemek için iznim var amam ben yemek yemeden hastaya yardımcı oluyordum” dedi.

Toplanan grup adına kısa bir açıklama yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Arzu Yıldırım, şiddete karşı olduklarını belirterek, "Son yıllarda sayı ve doz olarak artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, artık çalışanlarda motivasyon düşüklüğü ve tükenmişliğe yol açmaktadır. Basının 3. sayfa haberlerinden biliyoruz ki toplumumuzun psikolojik sağlığı giderek bozulmaktadır. Bunun bir uzantısı olarak sağlıkçıların hedef alınması ve sağlıkçılara yönelik önyargıların, hasta ve yakınlarına ile çalışanlara faydası olmadığı gibi, aksine hasta ve çalışan iletişimini bozmakta ve tedaviyi olumsuz etkilemektedir. Zira aynı gün başka bir polikliniğimizde bir hekimimize uygulanan sözel şiddet nedeniyle hekimimizin tansiyonu yükselmiş ve tedavi gereksinimi sonucu poliklinik hizmeti durdurulmuş buna bağlı olarak bir çok hasta mağdur olmuştur. Özetle sizlerden ricamız şudur; Lütfen banka sıralarında, adliyelerde, vergi dairesinde gibi kurumlarda nasıl ses tonunuzu yükseltmeden sakince sıranızı bekliyorsanız, hastanelerde de aynı tavrı sergileyiniz. Sağlıkçılara karşı olumlu tutum ve davranışlarınız tedavilerinizin daha kolaylıkla ve huzurla ilerlemesini sağlayacaktır. Unutmayınız ki biz sağlıkçılar da sağlık sorunları yaşıyoruz ve bizler de sizler gibi hasta veya yakınıyız. Hepimiz aynı taraftayız" şeklinde konuştu.

Bodrum Devlet Hastanesi önünde yapılan eylemin ardından çalışanlar alkışlarla yaşanan olayı protesto ederek olaysız bir şekilde dağıldı. Açıklama sırasında fenalaşan Kızılırmak ise arkadaşlarının yardımıyla acile götürüldü. (İHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894