• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

BMW 1 Serisi Cabrio

BMW 1 Serisi Cabrio
BMW’nin son gözdesi 1 Serisi Cabrio, 22 saniye süren seranatını 40 km/s hıza kadar devam ettirebiliyor. Üstü açık otomobil keyfinin ilk dakikaları da bu 22 saniyeyle başlıyor.

BMW 1 SERİSİ CABRİO TÜRKİYE YOLLARINDA

Üstün sürüş özellikleri, çekici dış tasarımı, konfor ve güvenlik donanımlarıyla kullanıcıların gözdesi olan BMW 1 Serisi"nin son yıldızı 1 Serisi Cabrio, otomotiv sektörüne damga vurmayı hedefliyor. Cabrio tutkunluğunu önceki modellerindeki başarısı ve dinamikliğiyle ispat eden BMW"nin, son Cabrio"su 1 Serisi de geçmiş dönemin başarılarının izlerini kolaylıkla yansıtıyor.

BMW"nin son gözdesi 1 Serisi Cabrio, 22 saniye süren seranatını 40 km/s hıza kadar devam ettirebiliyor. Üstü açık otomobil keyfinin ilk dakikaları da bu 22 saniyeyle başlıyor. BMW"nin teknoloji, dinamizm ve performans genlerini ruhunda taşıyan 1 Serisi Cabrio, özel tavan renkleriyle de tasarım konusundaki farklılığını ortaya koyuyor. Klasik siyah, bej veya dünyada ilk defa metalik dokulardan örülmüş kumaş bir malzeme olan antrasit gümüş lekeli bir tavan rengi de BMW 1 Serisi Cabrio"nun dış tasarımını daha dikkat çekici hale getiriyor.

Borusan Otomotiv bayilerinde 52.753 Euro"dan başlayan fiyatıyla BMW tutkunlarını bekleyen 1 Serisi Cabrio, dinamizm, konfor ve yüksek sürüş keyfiyle otomobilseverleri kendisine hayran bırakıyor.

KIŞKIRTICI TASARIM

Her BMW modelinde olduğu gibi 1 Serisi Cabrio"da tasarım yönünden BMW"nin dinamizm ve kışkırtıcılığını yansıtıyor. Ön tasarımında BMW"nin sembolü farlar ve böbrek şeklinde büyük ızgara 1 Serisi Cabrio"nun ön tasarımının belirleyici özellikleri. Dikkat çekici olarak yatay omuz çizgisi, uzun çerçevesiz kapılardan bagaja kadar uzanırken, otomobilin ön ve arka çizgilerini de keskinleştiriyor. Arka tasarımın önemli hatlarını oluşturan LED stoplar 1 Serisi"nin arkasında kalanlara da güzel bir görsel şölen sunuyor. 1 Serisi"nin en üst modeli olan 135i Cabrio"da 17 inçlik alaşım jantlar arka difüzör sportifliğin bir diğer yansımalarını oluşturuyor.

İç tasarımında kokpitin geniş yatay çizgileri dikkat çekici bir ayrıntı durumunda. Tavan kapalıyken 305 litre, açıkken 260 litre olan bagaj ile uzun yolculuklar için gerekli alan bulunuyor. BMW 3 Serisi ve BMW 6 Serisi Cabrio modellerinde kullanılan ve güneş ışığının kızıl ötesi ışınlarını yansıtan Sun Reflective Leather Teknolojisi 1 Serisi Cabrio"da da kullanılıyor. BMW üretim sırasında bu “Soğuk pigment”leri kullanan teknolojiyi sunan ilk üretici olarak yenilikçiliğini de gösteriyor. Geleneksel deri döşemelerle karşılaştırıldığında bu teknoloji, koltukların yüzey ısısını 20 dereceye kadar düşürüyor.

BMW 3 Serisi Cabrio"dan gelen bir diğer özellik de klima sistemi için spesifik ayarlamalardır. Standart “hafif”, “orta” ve “yoğun” seçenekleriyle beraber, sistem tavanın açıldığını algılar ve otomatik olarak “cabrio” moduna geçer. Bu durumda, havalandırma kontrolü havalandırma yoğunluğunu korumak için iç ısıya değil dışarıdaki ısıya ve güneş ışığı faktörüne göre tepki verir.

“Hayat birden başlar” felsefesiyle yola çıkan BMW 1 Serisi, Cabrio versiyonunda da güvenliği ön planda tutuyor. Özellikle Cabrio otomobiller için önemli bir güvenlik ölçütü olan takla sensörleri, BMW 1 Serisi Cabrio"nun da olmazsa olmazı. Tehlike anında ek koruma grubuyla donatılmış ve takla sensörleriyle geliştirilmiş güvenlik çemberi aktif hale gelir. Bir saniyenin altında bir sürede arka koltuklardan çıkan güvenlik çıtalarıyla sürücü ve yolcu güvenliği maksimize edilir.

 

DİNAMİZM SUNAN MOTOR SEÇENEKLERİ

Üstü açık otomobil kullanmanın keyfini 1 Serisi Cabrio modelleriyle yaşamanın 5 farklı yolu bulunuyor. 4 benzinli 1 dizel motor seçeneğiyle satılacak. Tüm motor seçenekleri düşük emisyon oranları ve yakıt tüketimlerine rağmen yüksek performans, sürüş keyfi ve dinamizm sunuyor. Tüm modellerde sunulan 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri, farklı taleplere cevap vermeyi hedefliyor.

120i Cabrio, 4 silindirli 2.0 litrelik benzinli motoruyla 6400 d/d"de 156 bg güç sunuyor. Sadece 3600d/d"da 200 Nm tork verileriyle göz dolduran steptronic şanzımanlı 120i Cabrio, 0-100 km/s hızlanmasını 10.0 saniyede tamamlıyor. 212 km/s"lik son hız, 120i"nin dinamizmini yansıtıyor.

125i Cabrio, sıralı 6 silindirli 3.0 litre hacmindeki benzinli motoru, magnezyum ve alüminyum alaşımla üretiliyor. Çift Vanos ve VALVETRONİC teknolojili 3.0 litrelik benzinli motor 218 bg"lik gücü 6100 d/d"de üretiyor. 2500 d/d"de maksimum 270 NM"lik torkuyla da düşük devirlerde dahi keyifli ve performanslı bir kullanım sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlayan 125i Cabrio, 236 km/s"lik maksimum hıza ulaşabiliyor. 125i Cabrio, 217 g/km "lik CO2 emisyonuna sahip.

135i Cabrio, 1 Serisi Cabrio"nun en üst versiyonu ve en performanslısı. Bu model, sıralı 6 silindirlik benzinli bir güç ünitesine sahip. Çift turbo teknolojisiyle üretilmiş bu üstün performanslı motor, verileriyle de göz dolduruyor. 3.0 litrelik benzinli 135 Cabrio, maksimum 306 bg"lik gücünü 5800 d/d"da verebiliyor.400 Nm"lik maksimum torkunu 1300 ile 5000 d/d"de arasında verebilmesi de135i Cabrio"nun her an atılmaya hazır bir yapısı olduğunu ve her devirde keyifli bir kullanım sunduğunun işaretleri. 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 saniyede tamamlayan 135i Cabrio maksimum 250 km/s saat ( limitli) hıza ulaşabiliyor.

120d Cabrio, 1 Serisi Cabrio"nun tek dizel motor seçeneği olan 120d Cabrio"da, turbo beslemeli direkt enjeksiyon teknolojisiyle birlikte Dizel Partikül Filtresi de standart olarak sunuluyor. 4000 d/d"de 177 bg"lik maksimum güç verileri ve 1750–3000 d/d arasında sunduğu 350 Nm torkuyla performans ve dinamizm sunuyor. 8.2 saniyede 0–100 km/s sprintini tamamlayan 120d Cabrio, sportif ruh ve dizel uyumunun muhteşem bir sonucu.

EFFİCİENTDYNAMİCS FARKI

BMW EfficientDynamics ile yüksek performans ve dinamik sürüş gibi unsurlara paralel olarak düşük yakıt tüketimi de BMW 1 Serisi Cabrio"nun da üretim vizyonunun temelini oluşturuyor.

Fren Enerjisi Yenileme sistemi tüm BMW 1 Serisi Cabrio modellerinde standarttır. Motorun fazla çalışması veya fren esnasında kaybolacak gücü dengeleyen Alternatör Kontrolü ve manuel şanzımanlı modellerde ekonomik sürüşün yeni unsurlarından Uygun Vites Göstergesi, 1 Serisi Cabrio"nun diğer özellikleri. BMW"nin bir başka yeniliği de klimada gizli. Yeni teknoloji klima sistemiyle birlikte klimanın kullanılmadığı zamanlarda gereksinimi sadece 200 watt. Bu ölçüt klasik klima sistemlerinin yüzde 10"una denk geliyor. 135i Cabrio dışındaki tüm modellerde Elektronik Destekli Direksiyon sistemi bulunuyor ve bu sistem direksiyon için harcanan motor gücünü minimuma indiriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894