• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bıyıktay'dan İlk Yarı Açıklaması

Bıyıktay'dan İlk Yarı Açıklaması
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / İzmir temsilcisi, Beko Basketbol Ligi'nde ilk devreyi 8 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 9. sırada tamamladı Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay: ''İlk yarıda hücumda zaman zaman sıkıntı yaşamamıza rağmen s

Aliağa Petkim yerinden memnun

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / İzmir temsilcisi, Beko Basketbol Ligi'nde ilk devreyi 8 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 9. sırada tamamladı

Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay: ''İlk yarıda hücumda zaman zaman sıkıntı yaşamamıza rağmen savunmada istediğimiz düzeye geldik''

Beko Basketbol Ligi'nde 15 haftalık ilk periyodu 8 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 9. sırada tamamlayan Aliağa Petkim'in başantrenörü Burak Bıyıktay, ''İlk yarıda hücumda zaman zaman sıkıntı yaşamamıza rağmen savunmada istediğimiz düzeye geldik'' dedi.
     Aliağa Petkim'in ilk yarıdaki performansını AA muhabirine değerlendiren Bıyıktay, ligdeki 4. sezonunu geçiren takımın genellikle düşmeme mücadelesi verdiğini, ancak bu sezonun ilk yarısı itibariyle bulunduğu konumun umut verici olduğunu söyledi.
     İlk yarı boyunca beklemedikleri yenilgilerin yanı sıra, beklentilerinin üstünde performans göstererek galip geldikleri maçlar da olduğunu kaydeden Bıyıktay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''İlk yarıyı aynı puana sahip olduğumuz Erdemir'in bir sıra gerisinde tamamladık. Ligde ilk 5-6 takım bütçe olarak bizden çok üstte ama biz play-off'ta yer alma mücadelemizi sürdüreceğiz. Sezon başı itibariyle inişli çıkışlı bir dönem yaşadık. Ancak genel olarak iyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum. İlk yarıda hücumda sıkıntı yaşamamıza rağmen özellikle savunmada istediğimiz düzeye geldik. İkinci yarıda daha iyi basketbol oynayıp, play-off hedefine ulaşmak istiyoruz.''
     Takımda bulunan uzun oyunculardan Qvale'ın takıma katkı verdiğini, ancak tecrübesizliğinden dolayı bazen hatalar yapabildiğini kaydeden Bıyıktay, ''Kariyerli bir oyuncu olmasına rağmen Pinkney'den yeterli katkıyı bulamadık. Eğer iyi bir uzun bulabilirsek, yönetimin de onaylaması halinde oyuncu takviyesi yapabiliriz'' diye konuştu.
     
    8 GALİBİYETİN 4'Ü DEPLASMANDA
     
     Ligde 4. sezonunu geçiren Aliağa Petkim, 2008-2009 sezonunu aldığı 10 galibiyetle averajla düşme hattının üzerinde tamamladıktan sonra 2009-2010 sezonunu 11 galibiyetle 13. sırada bitirmiş, geçen sezon da aldığı 9 galibiyetle lige veda eden Bornova Belediyesi'nin 1 sıra üzerinde yer almıştı.
     İlk 15 haftalık periyotta 8 galibiyetten 4'ünü deplasmanda elde eden Aliağa Petkim, dış sahada 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarının tümünde 3, geçen yıl ise sadece 2 galibiyet alabilmişti.
     Şu ana kadar toplam 13 oyuncunun mücadele ettiği Aliağa Petkim'de Ratkovica, Ümit Sonkol ve Qvale tüm maçlarda mücadele etti. 13 maçta forma giyen Toolson'un 14,69 sayı ortalamasıyla en skorer isim olduğu Aliağa Petkim'de Ümit Sonkol 7,53 ribaund ortalamasıyla en fazla ribaund alan isim olarak dikkati çekti.
     Takımın asist lideri de 5,47 ortalamayla mücadele eden oyun kurucu Ratkovica oldu.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894