• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 23 °C
  • Çanakkale 19 °C

Bireysel silahlanmaya TEPKİ

Bireysel silahlanmaya TEPKİ
2,5 yaşında veda eden İskoçya’lı Babadan Türk Anneden olma küçük ALİ STAR’ın anısına dört yıldan beri düzenlenen 4’NCÜ BİREYSEL SİLAHLANMAYA TEPKİ GÜNÜ Maganda kurşunu mağdurları ailelerinin de katılımıyla ilgiyle yaşandı.
4"NCÜ BİREYSEL SİLAHLANMAYA TEPKİ GÜNÜ YENİ FOÇA"DA GERÇEKLEŞTİ.
5 Yıl önce Yeni Foça"da bir Maganda"nın tabancasından çıkan serseri kurşunun hedefi olarak hayata 2,5 yaşında veda eden İskoçya"lı Babadan Türk Anneden olma küçük ALİ STAR"ın anısına dört yıldan beri düzenlenen 4"NCÜ BİREYSEL SİLAHLANMAYA TEPKİ GÜNÜ Maganda kurşunu mağdurları ailelerinin de katılımıyla ilgiyle yaşandı. Yeni Foça Belediye Başkanı  Dr.Osman Yurtseven"in, Foça"lı Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerinin, Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu(BİSİTEP) Genel Başkanı Av.Tuncer Eşsizhan"ın, İzmiri Sevenler Platformu Başkanı(İZSEV) Başkanı ve BİSİTEP Genel Koordinatörü Sancar Maruflu"nun, BİSİTEP Kurucusu Öğretmen Leman Yöndemli"nin birer konuşma yaptıkları etkinlik. 150 kadar Bireysel Silahlanmaya Karşıtının Ali Star"ın adının verildiği caddede yürüyüşe geçmeleri ve Atatürk Anıtına çelenk koyup maganda mağdurları için Saygı Duruşu ile başladı. Belediye Başkanı Osman Yurtseven, “Küçük Ali Star"ın Maganda Kültürüne karşı bir simge olduğunu ve Yeni Foça"lıların yüreklerinden silinmeyeceğini” söyledi. BİSİTEP Başkanı Av.Tuncer Eşsizhan; “Avrupa Kupası sırasında yaşanılan Maganda Kurşunu ölümlerini hatırlatarak, Konunun ciddi bir eğitim sorunu olduğunu. TBMM"nin alacağı bir kararla silah taşıma ve bulundurulmasını yasaklamasını” istedi. 122 kadar Sivil Toplum Örgütünün de katılımıyla bu etkinlikte “Maganda ve Holigan Kültürüne karşı bir kampanya başlatacaklarını vurguladı. Kampanya"nın 4 Eylül"e ertelendiğini söyleyen Sancar Maruflu, Bireysel Silahlanmaya ve Maganda Kültürüne karşı tepkilerini hayattayken ifade eden Futbol Federasyonu Başkanı Merhum Hasan Doğan ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersin Faralyalı"nın ölümlerinden dolayı üzüntülerini belirtti. Sivil Toplum olarak; silahın oyuncağına bile tahammül edemediklerini Maganda ve Holigan Kültürünün aynı şey olduklarını, Tüm silah ruhsatlarının iptalini, ellerinde silah bulunduranlardan silahların toplatılmasını” istedi.
Etkinlik sonrası;Belediye Başkanı Osman Yurtseven"e, Belediye Meclis Üyesi Erşern Çeşmeli"ye ve Gazeteci Erdal Çarboğa"ya Teşekkür Madalyaları verildi.
TOLON CEZAEVİNE GİRMESEYDİ...
Sancar Maruflu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneral Hurşit Tolon'la ilgili yaptığı yazılı açıklamada  Tolon'un  Yeni Foça'ya gelerek  bireysel silahlanmaya karşı kampanya başlatmayı planladığını söylemişti. 
Maruflu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hurşit Tolon paşayı, protokol ve halkla ilişkiler müdürü olduğum günlerde NATO Genel Komutanı'nın İzmir'i ziyareti sırasında Genelkurmay'ın görevlendirdiği bir albay olarak tanıdım. Daha sonra 1987 yılında Kıbrıs Barış Kuvvetleri'nde alay komutanıyken ve 1989'da tuğgeneralliğe terfi ettiği günden itibaren dostluğumuz bugünlere kadar hep sürdü. Şayet Hurşit Paşa bu gözaltı operasyonuyla karşılaşmasaydı, 5 Temmuz itibariyle İzmir Çeşme'ye gelecekti ve gazeteci Çetin Gürel'in oğlunun nikah şahidi olacaktı.
İki gece Kuşadası'ndaki yazlığında kaldıktan sonra 7 Temmuz itibariyle Yeni Foça'ya gelecek ve beş yıl önce bir maganda kurşunuyla yaşama veda eden Küçük Alistar'ın anısına düzenlenen Bireysel Silahlanmaya Tepki Günü'ne katılarak yapacağı bir konuşmayla maganda ve holigan kültürüne karşı kampanya başlatacaktı. 23 yıldır ailece tanıştığımız, İzmir'de Ege Ordu Komutanı olarak görev yaptığı 3.5 yıllık sürede hemen her gün görüştüğüm şerefli ve kaliteli insan Dr. Orgeneral Hurşit Tolon'un hiç alışılmadık bir sorgulama üslubuyla gözaltına alınmasını şaşkınlıkla karşılayanlardanım. 23 yıldır çok yakından tanıdığım, konuşmalarını, konferanslarını dinlediğim, Atatürkoloji doktoru Hurşit Tolon Paşa'nın asla darbe yanlısı bir tutumuna şahit olmadım. O her zaman sivil demokrasiyi savunmuştur."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894