• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bir Milyon Kere HAYIR

Bir Milyon Kere HAYIR
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Aliağa’da yapılması planlanan termik santrallere karşı olduklarını karşı olduklarını belirtmek amacıyla 1 milyon İzmirli platformu Aliağa Petrol İş Sendikasında basın açıklaması yaptı. Platform bileşenlerinin k

1 MİLYON İZMİRLİ TERMİK SANTRALE KARŞI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Aliağa’da yapılması planlanan termik santrallere karşı olduklarını karşı olduklarını belirtmek amacıyla 1 milyon İzmirli platformu Aliağa Petrol İş Sendikasında basın açıklaması yaptı. Platform bileşenlerinin katıldığı toplantıda basın açıklamasını Şenay Çağıran okudu.


Bir Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı ile egeplay

TÜRKİYE’NİN EN KİRLİ HAVASI ALİAĞA’DA

Kurulacak olan termik santrallerin çevreye çok büyük oranda zarar verileceği söyleyen Çağıran Aliağa’nın Türkiye ve insan sağlığı açısından gözden çıkarılmış ve kalkınma hırsına kurban edilmiş bir ilçe olduğunu ifade ederek “ Türkiye’nin en kirli havası Aliağa’dadır. Kanser oranları her geçen yıl daha da artmaktadır” dedi.

ALİAĞA VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ TARİHİ HATA YAPMAKTADIRLAR

Aliağa’daki ekolojik yıkımı durdurmakla görevli halkın feryatlarını en yakın duyması gereken Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin tarihi hata yaptığını belirten Şenay Çağıran” Aliağa belediyesi 30.12.2012 tarihinde bölgenin ilk kömürlü termik santralinin birinci kısım inşaat ruhsatı verilmiştir. Bölge halkının haklı eylemleri ile konu ulusal medyada yer bulmuş, gelen tepkilere yanıt olarak Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “ termik santral karşıtlarının yanında olduğunu” açıklama gereği duymuştur.bu açıklamanın ikinci ruhsatı engelleyeceği umudu yaratsa da bu umut boşa çıkmıştır. Aliağa Belediye Meclis üyelerinin itirazlarına rağmen Turgut Oğuz ikinci ruhsatı da 20.02.2012 tarihinde onaylamıştır. Verilen tepkilere karşısında ise Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u “ nokta kadar kurusu yoktur” diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu savundu. Tutarsızlıklarla dolu açıklamasında Kocaoğlu, nasıl bir tarihsel yanılgı ve gaflet içinde olduğunu kamoyunun gözleri önüne sermiştir” dedi.

YÜKSEL ÇAKMURU ÖRNEK ALIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kömürlü termik santral hakkındaki düşünce ve sözlerinin tarihsel ve siyasi sorumluluğunu taşıyamayacağını  belirten platform üyesi Şenay çağıran “ Hakkınızda açılmış davalardan aklanabilirsiniz ancak İzmir halkının vicdanında kurulacak olan mahkemelerde aklanamazsınız. 22 yıl önce İzmirlilerin ‘ ELELE TERMİK SANTRALE KARŞI’ eylemini anımsayın ve İzmirlilerden yana tutarlı tavır kayan dönemin belediye başkanı Yüksel Çakmur’u örnek alın” dedi.

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmirlilerin sağlığını düşünmek zorunda olduğunu  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin termik santrallerin çed sürecinde sayfalar dolusu olumsuz rapor verdiği hatırlatan Cangı “ Şimdi kalkıp termik santralleri savunur bir konuşma yapması büyük bir talihsizlik”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894