• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İzmir 8 °C
  • Manisa 6 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 4 °C

Bilim müzesi, Manisa’ya model olacak

Bilim müzesi, Manisa’ya model olacak
Ege Bölgesi’nin ilk bilim müzesi olan ‘Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi’, Manisa’ya model olacak / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dik
BİLİM MÜZESİ, MANİSA’YA MODEL OLACAK 
 
Ege Bölgesi’nin ilk bilim müzesi olan ‘Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi’, Manisa’ya model olacak. Müzede incelemelerde bulunan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bilimi sevdirmek ve eğitime katkı sağlamak adına, tesisin bir örneğini Manisa’da kurmayı hedeflediklerini söyledi.
 
GÖZLEM VE DENEYLER 
Bilimin temel prensiplerini gözlem ve deneylerle yakından tanıma imkanı sunan Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy öncülüğündeki heyeti konuk etti. Bu tesisi model alarak, Manisa’da da bir bilim müzesi kurmak isteyen heyet, belediye yetkililerinden projenin teknik detayları ve uygulanabilirliğine ilişkin bilgi aldı.  
EĞİTİME KATKI
Deney istasyonlarında tek tek incelemeler yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla tesisin bir örneğini Manisa’da kurmayı planladıklarını belirterek, “Bilim Müzesi aracılığıyla eğitim ve öğretime çok değerli katkılar sunan Karşıyaka Belediyesi’ni tebrik ediyorum.  Biz de bu örnek projeyi model alarak Manisa’da bir bilim müzesi kurmak, bilimi çocuklarımıza çok daha yakından tanıtıp sevdirmek istiyoruz” dedi. 
 
ZİYARET ÜCRETSİZ
Mavişehir Dudayev Bulvarı'nda, 750 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren Karşıyaka Bilim Müzesi, keşif yöntemiyle interaktif öğrenme imkanı sağlıyor. 7'den 70'e her yaştan bilim meraklısı için çekim merkezi olan tesis, özellikle de çocuklara bilimi tanıtmak ve sevdirmek amacıyla hizmet veriyor. Müzede, 60 adet öğrenme istasyonu, 100'e yakın deney düzeneği ile 15 interaktif kiosk bulunuyor. Ücretsiz olarak gezilebilen müzeyi hafta içi ziyaret etmek için 324 60 60 numaralı telefondan randevu almak gerekiyor. Müze hafta sonu ise randevusuz olarak da ziyaret edilebiliyor.
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894