• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

BERTO'ya Vekil Ziyareti

BERTO'ya Vekil Ziyareti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / 27 Aralık 2011 günü CHP İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama CHP ilçe yönetimi; Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’a makamında nezaket ziyareti

CHP MİLLETVEKİLİ RAHMİ AŞKIN TÜRELİ’DEN ODAMIZA ZİYARET

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ / 27 Aralık 2011 günü CHP İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç  ve Bergama CHP ilçe yönetimi; Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman’a makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman  bu nezaket ziyaretinden  dolayı çok memnun kaldığını  belirterek kısaca Bergama Ticaret odasının tarihinden ve görev sahasından bahsederek konuşmasına sürdürdü. Melih Kahraman Bergama’nın çok fazla ekonomik değeri bünyesinde barındıran  bir kent olduğunu ve ekonomide daha da önemli bir yere sahip olması gerektiğini belirtti. Yanlış ekonomik atılımlarla ve politikalarla kan kaybettiğini fakat gerek coğrafi konumu gerekse yer altı - yer üstü zenginlikleriyle ve Kuzey  Ege Çandarlı limanın faaliyet göstermeye başlamasıyla  birlikte ekonominin tekrardan can kazanacağı kanaatinde olduğunu dile getirdi.

Biz Bergama’nın daha iyi yerlere gelmesi için enerjimizin tamamını aktarmaya çalışıyoruz. “Bergama’nın ticaretini yönlendiriyoruz siyasetini değil” diyerek yönetimle ılımlı bir ilişki içerisinde olduklarını belirtti.

Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli karşılamadan çok memnun olduğunu belirterek ziyaret sebebini şöyle açıkladı:“Ticaret odası hem nüfus açısından hem ekonomik açıdan önemli bir yere sahip. Birlikte neler yapabiliriz ne gibi katkılar sağlayabiliriz onun için buradayız diyerek konuşmasını sürdürdü. CHP olarak ekonomiye nasıl baktıklarını neler yapabileceklerini üretime öncelik veren yapıcı muhalefet politikası izlemeye başladıklarını belirtti. İzmir’in ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu ve daha fazlasını hak ettiğini ekledi. Ayrıca Türeli İzmir in elinde çok fazla imkan olmasına rağmen geride kalmış bir şehir olduğunu ve gelişmesi için yeterli ilgiyi göremediklerini belirtti.

Bunun üzerine Başkan Melih Kahraman “ İzmir in kendini idare edenleri sıkıştırmadığını ve İzmir’in kendisinin ve çalışmalarının havada kaldığını belirtti. Expo 2015inde bu havada kalanlar listesine eklendiğini ve bu durumdan dolayı çok üzüntü duyduğunu söyledi. M.Kahraman konuşmasına şöyle devam etti.”Bu memlekette yaşayanlar bizleriz fakat sorunumuz vekillerimizi çok rahat bırakmamızdır  “dedi. “Milletvekillerimizi  daha çok sıkıştırıp, el ele vererek İzmir i çok daha güzel yerlere taşımalıyız çünkü İzmir bu özveriyi fazlasıyla hak ediyor.”diyerek konuşmasını sürdürdü. Ayrıca en çok vergi ödeyen şehirlerden biri olmasına rağmen, hak edilmeyen bir yere doğru gidilmeye başlandığını belirtti. Artık verdiklerimizin karşılığını alma zamanıdır diyen Kahraman :”Biz her türlü ortak projeye ve teklife açığız. Amacımız elimizde bu kadar imkan ve  zenginlik varken bunları kullanabilmemiz ve çok daha iyi yerlere geldiğimizi görebilmemizdir ”dedi. İzmir’in asıl sorunun organize olamamaktan kaynaklandığını belirten başkan Kahraman bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtti.

Ziyaretin sonunda Milletvekili  Rahmi Aşkın Türeli, Melih Kahraman’nın söylediklerine katıldığını belirterek bir araya geldikleri taktirde birçok şeyi yapabileceklerini  ve  ticaret odasında da  bu ışığı fazlasıyla gördüklerini söyleyerek konuşmaya son verdi. Milletvekili  Rahmi Aşkın Türeli ve Mehmet Gönenç çok teşekkürlerini ileterek odamızdan ayrıldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894