• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 30 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

Berto’da Turizm Sektör Sorunları Konuşuldu

Berto’da Turizm Sektör Sorunları Konuşuldu
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Bergama Ticaret Odası organizatörlüğü ve Bergama Amatör Fotoğraf Sevenler Derneği Başkanı Levent Karacaoğlu moderatörlüğünde ge
BERTO’DA TURİZM SEKTÖR SORUNLARI KONUŞULDU
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Bergama Ticaret Odası organizatörlüğü ve Bergama Amatör Fotoğraf Sevenler Derneği Başkanı Levent Karacaoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen turizm sektör toplantısı Türkiye Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti.
 
Toplantıya evsahipliği yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, toplantıya olan yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini ileterek sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Bergama Ticaret Odası olarak önce sektör sorunlarını tartışmak üzere temsilciler ile ortak toplantı düzenliyoruz. Ardından sonuçlarını gösterebilmek için daha kapsamlı toplantılar yapıyoruz. Burada konuyla alakalı Kuzey Ege’nin İncilerinden bahsetmek istiyorum. Proje Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Bergama ve Foça’dan oluşmakta olup bu ilçeler arasında bölgesel turizmi hedeflemekteyiz. Projeyi yakın zaman önce başlattık ve web sitemiz hazırlık aşamasında çok yakında tam olarak faaliyete geçeceğiz. Projede bizim için en önemli nokta tur operatörlerini bölgemize gelmeye teşvik etmek. Biliyorsunuz ki onlar geldiğinde turizm de kademeli olarak gelişecektir” diyerek sözü turizm hakkında görüşlerini aktarmak üzere Kerem Köfteoğlu’na bıraktı.
 
Turizmde yapılan en büyük yanlışlığın sahip olunan değerlerden farklı değerleri pazarlamanın olduğuna dikkat çeken Köfteoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bir bölgenin değerleri sentezlenmeli ve ardından bu değerler üzerine tanıtıcı ürünlerle birlikte pazarlanmalıdır.  Bir başka bölgenin değerlerini pazarlamaya çalışan herhangi bir yer kendi bölgesini yok etmeye mahkum eder. Bir diğer konu ise bölgede yaşayan insanlar kendi bölgesini ne kadar biliyor? Bunların da ölçülmesi gerek ve sonuç negatifse bunun için de çalışmalar başlatılmalı” dedi.  
 
Faruk Pekin’in İstanbul’u İstanbulluya gezdirme projesine değinen Köfteoğlu: “Önce bunun çılgınlık olduğunu söylediler ama şimdi bu işi yapan tur operatörleri var. İnsanlar yaşadığı şehrin değerlerini bilmeksizin yaşıyorken etkileyici bir anlatımla yaşadıkları şehri gezen insanlar o şehirde nasıl bir değer olduğunu keşfettiler ve mutlu oldular” dedi.
Ürper’in bahsettiği Kuzey Ege’nin İncilerine de değinen Köfteoğlu birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu söyleyerek bu hareket sonucunda bir bölgenin elde edebileceği başarıdan daha büyüğünü elde edilebileceğini belirtti. “Bergama’da ev pansiyonculuğu gerekli peki bunu nasıl empoze edebilirsiniz. Bu kişiler toplanarak Beypazarı’nda bu işi yapmış kişiler ile buluşturularak ev pansiyonculuğunu çok daha etkili anlatmış olursunuz” diyen Köfteoğlu son olarak turizmde kötü olaylar yaşandığında oluşan krizlere değindi. Bu krizlerin üstesinden gelmek için iç turizmi canlandırmanın gerekliliğini belirterek Bergama Seni Çağırıyor ve Kuzey Ege’nin İncileri projelerinin buna iyi bir örnek olduğunu söyledi.
 
Katılımcılardan gelen soruların yanıtlamasının ardından program sonlandı. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894