• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

BERTO Girişimci Adayları Yetiştiriyor

BERTO Girişimci Adayları Yetiştiriyor
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Bergama Ticaret Odası ve İŞKUR ortaklığı ile gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitiminin bir yenisi daha tamamla
BERTO, BERGAMA’YA GİRİŞİMCİ ADAYI KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Bergama Ticaret Odası ve İŞKUR ortaklığı ile gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitiminin bir yenisi daha tamamlandı. Eğitim bitiminde girişimci adayları ziyarete gelen KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri yeni girişimci adaylarına iş planı hazırlama konusunda bilgi verdi.
 
Bir önceki eğitimde sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarına sertifikaları dağıtılmadan önce konuşan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama’da Ticaret Odası olarak açılan üçüncü girişimcilik eğitimi olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Ticaret Odası olarak girişimciye destek olabilmek için bu kursları düzenli olarak başlatıyoruz. Sizlerden isteğimiz Bergama’nın gelişimi ve en önemlisi iş sahibi, işletme sahibi olabilmeniz için bu eğitimden aldığınız bilgileri kullanarak KOSGEB’den faydalanabilmeniz. Bir diğer isteğimiz ise Odamız KOSGEB Temsilciliğinde irtibatı koparmayarak iş yeri açıma sırasında ve açtıktan sonra bizleri de bilgilendirmeniz. Bu sayede bizler de gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin verimini daha iyi ölçebileceğiz. Şimdiden herkese hayırlı olsun dileklerimi iletiyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ürper’in ardından söz alan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdür Dr. Özgür Armaneri, girişimcileri işletmelerini kurmaya teşvik etme programlarından birinin de KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle buradaki herkesi tebrik ediyorum. İşletmelerini kuran arkadaşlar KOSGEB Kuzey Müdürlüğüne gelmeden KOSGEB ile ilgili sorularını Bergama Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliğine sorabilir ve işlemlerini buradan halledebilirler. İş planını sisteme giren girişimciye bir uzman atanır ve işlemleri sırasında bu uzmanımız girişimciye proje aşamasında destek olur. İş planında elbette küçük hatalar olabilir bunlardan korkmanıza gerek yok. Bu kusurlar giderildikten sonra iş planınız kurula girer. Kurula giren girişimciye sadece işiyle alakalı sorular sorulur. Kuruldan geçen iş planı sonunda girişimci yeni oranlarıyla maksimum 50 bin TL hibe ve 100 TL geri ödemeli destek alabilir” dedi. Bir yeni düzenleme olduğuna daha değinen Armaneri KOSGEB desteğine başvurmadan önce Halk Bankası’ndan faizsiz 50 bin TL kredi alınabilmesi için kanun tasarısının yakında çıkacağını belirtti.
 
Konuşmalar sonrasında sertifikalar girişimci adaylarına dağıtıldı.  /EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894