• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

Bergama'ya SGK Şubesi

Bergama'ya SGK Şubesi
BERGAMA / TAHSİN TUNA SGK Bergama şubesi’nde son gelişme… Kısa adı SGK olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Bergama’da açacağı şubesi için çalışmalar büyük bir hızla sürüyor. Arasta içerisinde SGK Bergama Şubesi olarak hizmet vermek üzere Bergama Belediyesi

BERGAMA'YA SGK  ŞUBESİ AÇILIYOR / Tahsin TUNA www.bakircay.com

SGK  Bergama şubesi"nde son gelişme…
Kısa adı SGK olan Sosyal Güvenlik Kurumu"nun Bergama"da açacağı şubesi için çalışmalar büyük bir hızla sürüyor. Arasta içerisinde SGK Bergama Şubesi olarak hizmet vermek üzere Bergama Belediyesi tarafından kiralanan binayı Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama"daki oda başkanları ile birlikte inceleyen SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, “Binayı çok beğendik. Şubenin biran önce açılması için çaba göstereceğiz” dedi.
114 köyü, 5 beldesi ile 120 bin nüfusa sahip olan Bergama"da, eski adıyla SSK"lısından, Bağkur"lusuna, tarım işçisinden memuruna ve işverenlere kadar çok geniş bir kitleye hizmet edecek olan Sosyal Güvenlik Kurumu"nun (SGK) Bergama Şubesi"nin açılması için sürdürülen çabalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Bu kapsamda önceki gün Bergama"ya gelen SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, İl Müdür Yardımcısı Nihat Seçkin ve İnşaat – Emlak İşleri Müdür Yardımcısı Muzaffer Gürcan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç"i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında SGK Şubesi"nin açılması için yoğun bir şekilde çaba gösteren ve destek veren Bergama Esnaf Odaları Başkanları da hazır bulundu. Belediye Başkanlığı makam odasında gerçekleşen ziyaretin ardından,  Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Başkan Yardımcısı Hüseyin Güngör, SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, İl Müdür Yardımcısı Nihat Seçkin, İnşaat – Emlak İşleri Müdür Yardımcısı Muzaffer Gürcan, İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili İbrahim Bayram, Bergama"da bulunan esnaf odalarının başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri hep birlikte Arasta içerisinde SGK Bergama Şubesi olarak hizmet vermeye başlayacak olan binaya giderek incelemelerde bulundular.
SGK İL MÜDÜRÜ KESKİN; “BERGAMALI"NIN AYAĞINA KADAR HİZMET GETİRMEKTEN MUTLU OLACAĞIZ”
SGK Bergama Şubesi olarak hizmet verecek olan binada incelemelerde bulunan İl Müdürü Mustafa Keskin, “Binanın yeri ve konumu gerçekten çok güzel. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç"e gösterdiği çabalar için teşekkür ederim. Ayrıca oda başkanlarına da bu konuya göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ederim.  Söz konusu binanın SGK Şubesi olabilmesi için gerekli tadilatların da yerine getirilmesinin ardından hizmet vermeye başlayacağız. Hizmetimizden, Bergama merkezinde, köylerinde ve çevre ilçelerde yaşayan işçiden, işverene kadar herkes yararlanacak. İzmir"de yapılan işlemlerin bir çoğu artık Bergama"da yapılacak. Bergama çevresinde yaşayanlar İzmir"e gelmeden, vakit kaybetmeden, en önemlisi yol masrafı gibi kalemlere para ödemeden işini görüp, SGK Bergama Şubesi"nden hizmet alabilecek. Şubemizde en az 8 -10 arası memur ve görevli çalışacak. Bu pencereden bakınca Bergama ekonomisine bir katkımız da olacak. Bu arkadaşlarımız ev kiralayıp Bergama"da yaşayacak. İlçe esnafından alış – verişini yapacak ” dedi.
BAŞKAN GÖNENÇ; “BİRAN ÖNCE AÇILMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”
SGK Bergama Şubesi"nin biran önce hizmete girmesi için belediye olarak ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret gösterdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Şubenin açılacağı yer seçimi konusunda ne düşündüğümüzü Bergama kamuoyu ile paylaştık. Arasta"da açılmasını çok arzu ediyorduk. Çünkü Pazartesi Pazarı"nın yeni yerine taşınması ile birlikte Arasta"da ki esnafımız iş yapamaz konuma geldi. Bu isteğimiz kabul gördü ve belediye olarak Arasta"da ki binayı 10 yıl süreyle kiraladık. 3 yıl süreyle kirayı da belediye olarak biz ödeyeceğiz. Bu konuda meclis kararı alındı. Binanın tadilat ve yenileme inşaatlarını da belediye olarak biz yapacağız. SGK Bergama Şubesi olarak hizmet verecek olan binanın bütün işlemlerini  01 Nisan 2010"a kadar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda İzmir Esnaf Odaları Birliği"ne, Bergama"da bulanan esnaf odalarının başkanlarına verdikleri destek ve yaptıkları çalışmalar dolayısıyla çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894