• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Bergama'nın SANAT merkezi

Bergama'nın SANAT merkezi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama Belediyesi Konservatuvarı 12 farklı dalda düzenlediği kurslarla, Bergamalı sanatseverlerin müzik, resim ve dans gibi kültürel faaliyetlerde kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

Bergama’nın sanat merkezi: Belediye Konservatuvarı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama Belediyesi Konservatuvarı 12 farklı dalda düzenlediği kurslarla, Bergamalı sanatseverlerin müzik, resim ve dans  gibi kültürel faaliyetlerde kendilerini geliştirmelerine  katkıda bulunuyor.

Bergama Belediyesi Konservatuarı bünyesinde açılan sanat kursları yeni eğitim dönemiyle birlikte ders başı yaptı. Bergama sanat dünyasında önemli bir yer edinen konservatuarda kursiyerler eğlenirken öğreniyor, kurslar Bergamalılar’a sanat sevgisi aşılıyor.

Keman , piyano, gitar, bağlama,ud, tiyatro,dans ve gösteri topluluğu, halk dansları topluluğu, temel sanat eğitimi, çocuk korosu, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları alanlarında çalışmalarını  hafta boyunca aralıksız sürdüren kursiyerler, yıl sonunda gerçekleştirilen dinletilerde izleyicileriyle buluşuyor, sanatseverlere keyifli vakitler yaşatıyor.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’nın köklü geçmişinden aldığı tarihi mirasıyla, sanat, bilim ve kültür alanlarında birçok önemli isim yetiştirdiğini ifade ederek; “Geçmişteki kültürel birikimiyle adından sık sık söz ettiren  Bergama,  bu özelliğini bugün de yaşatsın istiyoruz. Bergama’da sanatsever, resime, müziğe ilgili, genç yetişkin pek çok insan var” dedi.

Gönenç sözlerini şöyle sürdürdü: “  Geçtiğimiz yaz dönemlerinde açtığımız resim kurslarında, Bergamalı çocuklar bol bol resim yaptı, resim hakkında teknik bilgi ve donanım edinme imkanı buldu. Bergama Belediye Konservatuvarı  Halk Dansları Topluluğumuz  son olarak katıldıkları Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlerinde sahne aldı, gösterileriyle göz dolduran ekip büyük beğeni topladı. Yine geçtiğimiz dönem konservatuvar bünyesinde çalışmalarına başlayan Akropol Tiyatro Topluluğu’nda kısa bir zaman içerisinde, yaklaşık 100 kişi tiyatro çatısı altında bir araya geldi”. Başkan, çalgı grubu kurslarıyla bir çok kişinin enstruman çalmayı öğrendiğini belirterek, Bergamalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği kurslarda çalışmalarını hızla süreceğini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894