• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bergama'nın İl Turları Devam

Bergama'nın İl Turları Devam
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama il olmalı icara grubu destek ziyaretlerine devam ediyor. Kurul Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık CHP İlçe Başkanı Fatih

BERGAMA’NIN İL OLMASINA DESTEK BÜYÜYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BAKIRÇAY NET GAZETESİ/ Bergama il olmalı icara grubu destek ziyaretlerine devam ediyor. Kurul Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık CHP İlçe Başkanı Fatih Ayyürek ve MHP ilçe Başkanı Dursun İnan, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti ilçe başkanlarını ziyaret etti.  

İcra Kurulu ziyaret turunda ilk olarak Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent’i makamında ziyaret etti. İcra kurulu Başkanı Başkanı Melih Kahraman ziyarette Bergama olarak tüm güçlerini birleştirdiklerini, il olma yolundaki istek ve gayretlerini Bergama il sınırları içerisinde yerini alacak olan ilçelerle geliştirip büyütme isteğinde olduklarını söyledi. UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan Bergama’ya Ayvalığın kültür, tarih ve turizm anlamında çok büyük katkı sağlayacağını, iki bölgenin hem fikren hem de coğrafi konum ve özellikleri açısından birbirine çok yakın olduklarını dile getirdi.

Birçok konuda ortak noktalarının olduğunu söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen  Ayvalık’ın turizm konusunda Bergama’ya prestij kazandıracağını mevcut düzende çok sıkıntı çektiklerini belirterek “Ayvalık, Balıkesir ilçesi olmaktan sıkıntı çekiyor. Balıkesir, bir yanında sanayiyi barındırıyor, bir tarafında turizm bölgesini, diğer tarafta hayvancılığı. Bandırma, Marmara bölgesinde iken biz Ege. Bu yüzden bölgeler birbirlerini anlamakta sıkıntı çekiyor, problemlerin çözümü gecikiyor. Halkımız da kendini her zaman İzmir’e yakın hissetmiştir. Balıkesir’e uzaklık 160 km olmasından dolayı da her zaman gidemeyebiliyoruz, sorunlarımız birikiyor.”dedi.

Akademik olarak il olmak için gerekliliğin kanıtlandığını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç “Bu meselenin gündeme alınabilmesi için çabalayacağız, meclise yasa teklifi gönderildi. Bütün şehir yasasıyla gündeme gelmeli ve meseleyi uzun vadeli bir süreç olarak düşünmeli. Sonuç hemen alınır ya da uzun vadede alınır, bunu bilemeyiz. Biz azim ve kararlılıkla yolumuzda güçlenerek devam edeceğiz. Bizim il olma gerekliliğimiz akademik olarak da kanıtlanmıştır. Akdeniz Üniversitesi’nin AHP yöntemi ile yapmış olduğu akademik çalışmada Bergama il olması gereken 6 ilçe arasında yer alıyor. Aklın yolu birdir.” Dedi.

Ayvalık ziyaretlerinin ardından Dikili’de destek ziyaretlerinin sürdüren Kurul Belediye Başkanı Osman Özgüven’i ziyaret etti. Özgüven, Bergama’nın geç de olsa il olmayı hak eden bir şehir olduğunu söyledi. Gösterilen çabanın mutlaka bir zaman karşılığının alınacağını dile getiren Özgüven, “Dayanışmanız ve birlik oluşunuz çok güzel. Dikili’nin Bergama’ya bağlanmasından büyük haz duyarım. İki yer de kardeştir. Bu uğurda her ne çaba ve uğraş gerekiyorsa sonuna kadar varız. Sizinle meclise dahi gitmeye hazırız. Tüm broşür, afiş ve bildirilerimizde “Bergama İl Olmalıdır” sloganını kullanacağız. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.”  şeklinde destek verici ve motive edici açıklamalarda bulundu. Dikili Belediye Başkanından sonra sırasıyla CHP, Ak Parti ve MHP ilçe başkanlarını da ziyaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894