• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bergama'da SÜT Toplantısı

Bergama'da SÜT Toplantısı
Okullara süt dağıtımı kampanyası kapsamında, Bergama’daki Anaokulu ve İlköğretim Okulları’nın müdür ve yöneticileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda kampanyanın nasıl yürütüleceği, sütlerin okullara nasıl

Okul sütü için müdürlerle toplantı… / Tahsin TUNA

Okullara süt dağıtımı kampanyası kapsamında, Bergama"daki Anaokulu ve İlköğretim Okulları"nın müdür ve yöneticileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda kampanyanın nasıl yürütüleceği, sütlerin okullara nasıl ulaştırılacağı, öğrencilere nasıl dağıtılacağı  gibi konularda bilgiler verildi.
Belediye Meclis Salonu"nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Ahmet Demirtaş, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Genel Koordinatör Turgay Batman, Süt Alım Müdürü Soner Gülcü, Pastörize Süt Müdürü Veteriner Hekim Güntülü Gülcü, Bergama"daki Anaokulu ve İlköğretim Okulu Müdürleri ve Öğretmenleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “İlk etapta Anaokulu ile İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıflarda başlayacak olan süt dağıtımı hafta iki gün olarak yapılacak. Geleceğimizin teminatı çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla bu çalışmayı başlattık. İlçemiz genelinde anaokulu, ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine toplamda 15 anaokulu, 14 ilköğretim okulunda yaklaşık 3.100 çocuğumuza süt dağıtımına başlıyoruz. Hafta iki gün yapacağımız dağıtımda 200 ml. bardaklı bir şekilde pastörize süt dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.
BAŞKAN GÖNENÇ, “OKUL SÜTÜ PROJESİNE KATKI SAĞLAYACAK OLAN ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİLERE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi"nden sonra ilçe bazında ilk defa Bergama"da başlayan Okul sütü Projesinin Belediye - İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü - Öğretmen ve Okul Yöneticileri"nin işbirliği sayesinde yürütüleceğine dikkat çeken Gönenç, “Bugün burada yaptığımız toplantıya katılan tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Süt Kampanyasını iş birliği içerisinde başarılı bir şekilde başlatıp, sürdüreceğimize inanıyorum. Maddi imkansızlıklar veya başka nedenlerle yeterince süt içememiş çocuklarımıza bu kampanya sayesinde ulaşmayı, onların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda belediyemiz olanakları ölçüsünde kampanyayı daha geniş kapsamlı yapmayı istiyoruz” dedi.
Toplantının son bölümünde ise yönetici ve öğretmenlerin okul sütü projesi ile ilgili soruları cevaplandırıldı. Toplantıda ayrıca UHT Süt ile besin değerleri daha yüksek olan Pastörize Süt hakkında bilgiler verildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894