• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bergama'da Okullara SÜT

Bergama'da Okullara SÜT
Her şeyin başı olan sağlıklı beslenmeye en önemli katkı Bergama Belediyesi’nden geliyor. Başkan Mehmet Gönenç, Anaokulu, İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıflara haftada iki gün süt dağıtılması yönünde verdiği sözü tuttu. Okulların açılışı ile birlikte süt dağıtım

Bergama'da Okullara süt dağıtımı başlıyor…

Her şeyin başı olan sağlıklı beslenmeye en önemli katkı Bergama Belediyesi"nden geliyor. Başkan Mehmet Gönenç, Anaokulu, İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıflara haftada iki gün süt dağıtılması yönünde verdiği sözü tuttu. Okulların açılışı ile birlikte süt dağıtımı da başlıyor.
Yetersiz ve dengesiz beslenme ile ortaya çıkan sorunları temelde önlemek amacıyla önemli bir icraat için kolları sıvayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak  okullarda süt dağıtımı için gerekli olan bütün hazırlıkları tamamladı.
Daha önceden, okullara süt dağıtımı yönünde sözü olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu sözünü tuttu. Aynı zamanda süt dağıtımı kampanyası ile sosyal  belediyecilik yapacağının da sinyalini veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  okulların açılışı ile birlikte süt dağıtım kampanyasının da startını veriyor. İlk etapta Anaokulu, İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıflarda başlayacak olan süt dağıtımı hafta iki gün olarak yapılacak. Geleceğimizin teminatı çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla bu çalışmayı başlattıklarına dikkat çeken Gönenç, “İlçemiz genelinde anaokulu, ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine toplamda 15 anaokulu, 14 ilköğretim okulunda 3.100 çocuğumuza süt dağıtımına başlıyoruz. Hafta iki gün yapacağımız dağıtımda 200 ml. bardaklı bir şekilde süt dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.
Özellikle küçük yaşlardan itibaren süt içmenin önemine tıp otoritelerinin her fırsatta dikkat çektiğine işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Süt içmenin ne kadar önemli olduğunu çağımızda artık bilmeyen kalmadı. Özellikle küçük yaşlardan itibaren süt içme alışkanlığının kazanılması yeterli ve dengeli beslenmenin oluşması, daha zeki bir toplumun yetişmesinin de en önemli anahtarlarından birisi olacaktır. Bu kadar önemli bir besin kaynağı olan süt ülkemizde ne yazık ki yeterince tüketilmemektedir. Çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak, hem de ilçemiz genelinde sütün beslenmede ne kadar önemli olduğuna dikkat çekebilmek amacıyla böyle bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz” dedi.

TİRE SÜT KOOPERATİFİ BAŞKANI; “BU ADIM BÜTÜN BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI”
Bergama"da okullara dağıtılacak olan sütün temin edileceği S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bergama Belediyesi tarafından başlatılan bu çalışmanın diğer bütün belediyelere örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Süt dağıtımına ilişkin protokolün imzası için Belediye Başkanı Mehmet Gönenç"le bir araya gelen S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Genel Koordinatör Turgay Batman, bu çalışma ile süt üreticilerine önemli bir destek yapılacağına dikkat çektiler. İllerde İzmir, ilçelerde Bergama ile başlayan bu çalışmanın diğer bütün belediyelere de örnek olması gerektiğini söyleyen  S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç"i bu çalışmasından dolayı kutluyorum. İnsan beslenmesinde sütün önemine rağmen, ülkemizde süt tüketiminin yeterli olmayışı ortada. Bu noktada süt içme alışkanlığının kazınılmasında Bergama Belediyesi tarafından başlatılan çalışma, ülkemizdeki tüm belediyelere örnek olmalı. Belediyelerimizin bu yönde yapacağı her çalışma gelecek neslimizin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkı olacaktır” dedi.     

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894