• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Bergama'da Aşure Hayrı

Bergama'da Aşure Hayrı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, Muharrem Ayı nedeniyle Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda “Aşure Hayrı” etkinliği düzenledi.
BERGAMA’DA AŞURE HAYRI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, Muharrem Ayı nedeniyle Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda “Aşure Hayrı” etkinliği düzenledi.
 
Etkinliğe Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eşi ve kızı ile birlikte katıldı. Gönenç’e Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam da eşlik etti. Meydanda Bergamalı vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gönenç, vatandaşlarla sohbet etti, etkinliğe katılan çocuklarla ilgilendi. Gönenç daha sonra dernek yararına satılan Sinan Kahyaoğlu’nun ‘Kazdağı’ndan Esintiler’ adlı kitabını satın aldı.
 
Düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Çetmi Dedesi Ejder Keskin “Muharrem Ayı zalime boyun eğmeyen Hz. Hüseyin ve 72 evladının yasını tuttuğumuz aydır. İmam Hüseyin Efendi zalime boyun eğmediği için şehit edilmiştir.” dedi. Daha sonra vatandaşlarla birlikte Aşure Duası okundu.
 
Muharrem Ayı ve düzenlenen etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Muharrem ayı Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarının yüreklerimizde dinmeyen acısının adıdır. Hz. Hüseyin ve yoldaşları zalimin zulmü karşısında boyun eğmediği için katledilmiştir. O’nu katledenleri bugünde lanetliyoruz. Muharrem ayı dil, din, ırk ve renk ayrımına ve savaşlara karşı tepki göstermedir. Bugün ülkemizde bombalı saldırılarla katliamlar yapılmakta, madencilerimiz yaşamlarını yitirmekte, kadın cinayetleri yaşanmakta, polisimiz, askerimiz şehit edilmektedir. Geçmişte de nice aydınlarımız katledilmiş, diri diri yakılmıştır. Muharrem Ayı tüm bunlara karşı, zulümlere ve savaşlara karşı hayır demek, sevgiye, kardeşliğe ve barışa evet demektir. Bu düşüncelerle tekrar Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yoldaşlarını saygıyla anıyorum.” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894