• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bergama Travel'den Memnun

Bergama Travel'den Memnun
Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Travel Turkey Fuarı’nda şehrimizi ve özellikle Parşömenin tanıtımını yaparak istediğimiz neticeyi aldık. Bergama için geniş çaplı

BERGAMA TRAVEL TURKEY FUARINDAN MEMNUN AYRILDI                                                                                       Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Travel Turkey Fuarı"nda şehrimizi ve  özellikle Parşömenin tanıtımını yaparak istediğimiz neticeyi aldık. Bergama için geniş çaplı bir tanıtım yaptık. Amacımız Türkiye"nin turizm pastasından Bergama olarak en iyi şekilde yararlanmak. Fuarlarda üç bin yıllık tarihi kentimiz Bergama"nın bütün enstürmanlarını kullanarak turizmde hak ettiğimiz noktaya mutlaka ulaşacağız”dedi.
İzmir Kültürpark fuar alanında düzenlenen Travel Turkey Fuarı"na Belediye, BERKSAV, Ticaret Odası, Bergama Kültür ve Turizm Derneği ve ilçedeki turizm işletmeleri ile birlikte katılan Bergama, fuardan memnun ayrıldı.
27-30 Kasım 2008 tarihleri arasında kapılarını açan, Travel Turkey Fuarı"nda Bergama standı profesyonel tur acenteleri ve rehberlerin yoğun ilgisini çekti. Fuarın 2 nolu salonunda stant açan Bergama, dikkat çeken dekoru ve Parşömen temalı dizaynı ile ilgi odağı oldu. Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper"in rahatsızlığına rağmen fuarın ilk gününde stand da bulunması ve gelen konuklarla ayrı ayrı ilgilenmesi takdir topladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay fuar açılışını yaptıktan sonra, Bergama standına geldi ve ilgi ile standı gezdi. Bakan Günay, Bergama standında Oğlak derisinden yapılan antik dönemde kağıt olarak kullanılan ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş Parşömen"in yeniden gün yüzüne çıkarılmasına  çok sevindiğini ifade etti. Bakan Günay, Parşömenden özel olarak hazırlanan "Kral Fermanı"nı hediye olarak alınca çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu söyledi.   Bergama"dan fuar için İzmir"e gelen Bergamalı turizmcilerden Sait Tez, Mehmet Sağlam ve Namık Bayer  standı ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi almaları olumlu karşılandı. Bergama Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Macit Gönlügür"ün de fuar süresince Bergama standına verdiği destek takdir topladı. Standı gezenler Bergama Parşömenini, meşhur sakızlı-karanfilli leblebisinden ve tulum peynirinden tattılar. Bergama"nın tarihi ve ören yenlerinin rölyeflerini, Kız Bergama halısını,  Bergama"daki taşların işlenmesi ile oluşturulan onix hediyelik eşyaları  inceleme ve yakından tanıma fırsatı buldular.
BAŞKAN ÜRPER "TURİZM PASTASINDAN MUTLAKA PAY ALACAĞIZ"
Fuar sonrası bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Belediye olarak düzenlenen fuarlara katılmaya ve ilçemizin tanıtımını yapmaya büyük önem gösteriyoruz. Travel Turkey Fuarı"na da, Belediyemiz öncülüğünde BERKSAV, Bergama Turizim Altyapı Birliği, Ticaret Odası, Bergama Kültür ve Turizm Derneği ve ilçedeki turizm işletmeleri ile birlikte katılmaktan dolayı son derece memnun olduk. Fuar süresince standımızın hep ilgi odağı olması ve ziyaretçilerin standımızı merakla gezmesi bizi son derece sevindirdi. Gerek yabancı ülkelerden gelen katılımcılar, gerek ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılardan standımıza gelenlere tek tek ilçemizi anlattık. Bütün gayretimiz,  üç bin yıllık tarihi geçmişiyle dinlerin, bilimin ve medeniyetlerin birleştiği büyük bir değer olan Bergama"nın, turizmden en yüksek ekonomik girdi sağlamaktır. Fuarlar sayesinde ilçemizin için profesyonel anlamda tanıtım yapma fırsatı yakalıyoruz. Biz de turizm pastasından mutlaka pay alacağız.  Bergama olarak var olan kültürel ve tarihsel değerlerimiz ile bunu mutlaka sağlayacağız. Katıldığımız her turizm fuarında bu amacımıza biraz daha yaklaşıyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894