• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bergama Tanıtıldı

Bergama Tanıtıldı
TRT bir de canlı olarak yayımlanan “Yaz Sabahı” adlı programı ile Bergama bir kez daha turistik ürünleri ile tanıtıldı.

Bergama"da TRT "nin Sıcak Programı

Tahsin TUNA / Bergama

TRT  bir de  canlı olarak yayımlanan “Yaz Sabahı” adlı programı ile Bergama bir kez daha   turistik ürünleri ile tanıtıldı.

40 derce sıcağın altında  cumhuriyet Meydanında yapılan çekimlerde  Bergama"ya özgü yemekler ve ürünler tanıtıldı.

 

TRT Canlı yayın ekibinden  Balamir Yıldız"ın  sunduğu  yaklaşık 10 ar dakikalık aralar ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 30 dakika süren  canlı yayın programı 40 derce sıcağın altında Cumhuriyet Meydanında  gerçekleşti.

Kaymakamlık bünyesinde beş yıldan bu yana verilen  Gümüş  takı tasarım ürünü  ürünler, takılar ilçe Kaymakamı Hüseyin Eren  tarafından ekonomiye nasıl kazandırıldığı  anlatılırken bunun yanı sıra Bergama da yeniden  üretilerek  yeni bir imaj olarak ilçe turizminin  gelişmesi amacıyla  yeniden  tanıtımına yönelik üretilen dünyanın ilk  Tarihi Parşomen kağıdı ise Turizmci Macit Gönlügür tarafından anlatıldı.

Bergama belediyesinin  organizesi düzenlenen TRT"nin canlı yayın programında Bergama"ya özgü geleneksel yöresel Bergama  yemekleri,  maket at arabaları sergilenirken  dünyaca Ünlü klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici"nin  hala  müzik ile uğraşan  82 yaşındaki Anneannesi Fahriye Köfteci  ile müzisyen arkadaşlarından Gülizar Vargel, Türkan Pancar, adlı Bergama düğünlerinin vazgeçilmeyen müzisyenleri de  yöreye has türküleri ile canlı yayına katıldılar.

Belediye Başkanı Raşit Ürper ise  canlı yayında  Bergama"nın tarihi dokusunu anlatarak  canlı yayında  ilçenin turizmde önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

TRT"nin  30 dakikalık bu  canlı yayınında en dikkat çekici  konuk ise 105 yaşına basmış asırlık çınar ağacı  Selanik göçmeni  Ali Akyar  oldu. Ali amca canlı yayın sırasında  Haydar, Haydar Türküsünü tamamıyla ezberinden okuyarak programa neşe  kattı. Ali Haydar bu zaman kadar sağlıklı kalmanın sırlarını da  canlı yayın izleyicileri ile paylaşırken. “Ben sağlıklı yaşamın nedenini yoğurt yemeye borçluyum sizde bol yoğurt yiyin öğüdünde bulunarak Selanik"ten Bergama"ya  gelişinin de  kısa öyküsünü izleyenler ile paylaştı.

 TRT  yarında Kozak"ta

İki gününü Bergama"ya ayıran TRT yarında  Kozak  bölgesinde gerçekleştirerek canlı yayın çekimleri ile Kozak"ın doğal güzelliklerini izleyicilerine yansıtacak.. Yöre halkı ile değişik sohbetler  yapacak olan TRT bu canlı yayınında da Kozak"ın önemli bir yayla merkezi olduğunu vurgulayacak.

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894