• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bergama Sorunları Çözüme Kavuşuyor

Bergama Sorunları Çözüme Kavuşuyor
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Karadenizliler Derneği ve Bakırçay Ayyıldız gazetesi ortaklığı ile Bergama Ziraat Odası Meclis salonunda gerçekleşen Bergama için El Ele toplantısına Berga
BERGAMA SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Karadenizliler Derneği ve Bakırçay Ayyıldız gazetesi ortaklığı ile Bergama Ziraat Odası Meclis salonunda gerçekleşen Bergama için El Ele toplantısına Bergama Kayamakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, Bergama Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, Bergama CHP İlçe Başkanı Ayşe Şimşek Demirci, Bergama MHP İlçe Başkanı Serdar Akman, kurum kuruluş temsilcileri ve halk katılım gösterdi.
 
Bergama sorunları ve çözümü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere ilk sözü alan Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, bir bölgenin kalkınması için sorunları siyasi düşünceler bir kenara bırakarak tüm kurumların birleşmesi gerektiğine değindi. Selinos Deresinin ıslah çalışmalarına bir an önce başlanması gerektiğine dikkat çeken Canatan sözlerine şöyle devam etti:" Bu sorunun çözülmesi için öncelikle Bergama Belediyesi ve İZSU'nun birlikte çalışması gerekiyor. Turizm kenti Bergama'ya yakışmayan bir görüntüye sebep oluyor" dedi. Huzur evi, TOKİ, turist ve esnaf ilişkisine de değinen Canatan, bu konuların çözümü için kurumlar ile ve bu toplantı sonucunda çıkan görüşler ile çalışmalar başlatılacağını belirtti.
 
Toplantıda söz alan Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu: "Bergama'nın tarım ve turizm konuları vazgeçilmez konular. Bu alanlarda şuanda yaptığımız iki çalışma var. Bunlardan biri zeytin ve süt üzerine kooperatiflerin kurulması. Akhisar bizim zeytinimizi alarak dünyaya pazarlıyor ve katma değeri onlara kalıyor. Bu kooperatifler ile bunun önüne geçmeyi planlıyoruz" dedi.
 
İşsizliğin bölgemizin, ilimizin ve ülkemizin sorunu diyen Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper konuşmasına şöyle devam etti: "Bölgemizde yaptığım gözlemlerde işsizlik sorununu farklı olarak ele almak gerekiyor. Bizde kalifiye eleman eksiği var. Bölgemizin işsizlik sorununu çözmek için vasıfsız olan kesimi kalifiyeye çevirmek gerekiyor. Bu konu için de TOBB'da çalışmaların davam ettiğini belirtmek istiyorum. Turizm konusuna gelince Bergama'da kültür turizmi olduğu için bir deniz turizmi kadar olamayız. Ancak bunun içinde yaptığımız çalışmalar var. Bunlardan biri de 'Bergama Seni Çağırıyordu.' Bu projeyle birlikte Bergama'ya yaklaşık 4 bin kişi geldi ve biz Bergama'yı bu kişilere tanıtmış olduk. Buna ek olarak Kuzey Ege ilçelerinin yer aldığı bir proje üzerinde çalışmalara devam ediyoruz 'Kuzey Ege'nin İncileri' adı altında. Doğu Karadeniz, GAP gibi bir şekli burada kuzey ege havzasında gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz. Bergama olarak Kuzey Ege ilçeleri içinde en düşük yatak kapasitesine sahibiz. Ancak ben yatak kapasitemizin hızla yükseleceğine inanıyorum. Sanayiye gelince bu alanda zayıf bir ilçeyiz. Çevre illerde devlet teşviklerinin daha yüksek olması nedeniyle bizim sanayimiz gelişemedi. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Bergama OSB'nin altyapı çalışmaları tamamlanmış EPDK'dan ise elektrik lisansı alınmıştır. Bir yıl önce bir heyetle Ankara'ya gittiğimizde Enerji Bakanı ile yapılan görüşme sonucunda Bergama OSB'ye5 megawatt'lık bir enerji temini gerçekleşti. Bergama OSB'de bir yenilenebilir enerji sektörü kümelenmesi oluşturmak istiyoruz. Bunun için de devlet teşviki alabilmek için sürekli olarak kurumlar ile birlikte bu isteğimizi dile getirdik ve sonunda bu desteği aldık. Bundan sonraki adım bölgemize bu sektörü çekmek. Liman konusu ise tüm konulardan daha önemli yani olmazsa olmazımız. Sorunlarda vurgulayacağımız ana madde liman olmalı limanın ihalesine çıkılmalı ve tamamlanmalı. Limanın tamamlanmasıyla organize sanayi bölgesinin de dolacağına ve ekonominin canlanacağına inanıyorum. Çamfıstığı üretiminde en yüksek oran Kozakta olmakla birlikte aynı zamanda granit sektörü de bu bölgede olup yaklaşık iki bin kişi istihdam etmektedir. Bunun için bu önemli bölgemizde oluşan sorunların çözümü için de birlikte çalışmalıyız" dedi. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894