• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bergama Siyasetin Çatısı

Bergama Siyasetin Çatısı
Bergama’da yıllardır süre gelen ve her siyasetçinin dile doladığı, bir çok sorunun kendi dönemlerinde tamamlandığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “
ÜRPER; "BERGAMA'DA SİYASETİN VE HİZMETİN ÇITASI YÜKSELMİŞTİR" 
Bergama"da yıllardır süre gelen ve her siyasetçinin dile doladığı, bir çok sorunun kendi dönemlerinde tamamlandığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Otogar, pazaryeri, mezbaha, içme suyu, elektrik kesintileri gibi sorunların tamamını hizmet süremiz içerisinde ortadan kaldırdık. Bu büyük projelerin tamamlanması bana nasip oldu. Ve artık Bergama"da siyasetin ve hizmetin çıtası da yükselmiştir” dedi.
Önceki gün Bergama Belediyesi Cleopatra Güzellik ılıcası Sosyal Tesisleri"nde yemekli bir basın toplantısı düzenleyen ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, toplantıda Ak Parti"den yeniden Bergama Belediye Başkanlığı"na aday adayı olduğunu açıkladı. Başkan Ürper, “Bugün toplantıya gelmeden önce resmi olarak gerekli evrakları doldurup, Ak Parti"den yeniden Belediye Başkanlığı"na aday adaylığı başvurumu resmen yaptım” dedi. Yeniden neden aday olduğunu da açıklayan Başkan Ürper, “İçinde bulunduğum konum gereği yeniden belediye başkanlığına aday oldum. Çünkü üzerinde doğup, büyüdüğüm, Bergama bizden hizmet beklemektedir. Çok zor ve meşakatli bir görev olan belediye başkanlığını yapmamak kabul etmemek olmazdı. Taşıdığım misyon gereği, Ak Parti Teşkilatı"nın da verdiği güçle  bu görevi yapmaya tekrar adayım” dedi. Basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bir açıklama da yapmak istediğini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Belediyemizin Sosyal Tesisi olan Ilıca"da zaman zaman, partimiz üyelerine verdiğim yemeklerin, Oğlum için yaptığım düğünün paralarını kendi cebimden ödedim. Hepsinin faturası bellidir. Şirketimizin müdürü burada isteyen bunu sorabilir”dedi.
Belediye başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Başkan Ürper, daha sonra 2008 yılının bir değerlendirmesini yaptı. 2008 yılında iki önemli projenin hayata geçirilmesi fırsatının olduğunu belirten Başkan Raşit Ürper, “Bu önemli projelerden birincisi yaklaşık 5 trilyon liraya mal olacak olan Katı atık Depolama Tesisi"nin temelinin atılması, 2. proje ise Arıtma Tesisi"dir. Yıllardır bir türlü başlanamayan Arıtma Tesisi"nin 7 Ocak 2009 tarihinde ihalesini yapıyoruz. Yaklaşık 8,5 trilyonluk yatırım gerektiren bu projeyi yüzde 50 hibe, yüzde 50 İller Bankası desteği ile yapacağız” dedi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren siyaseti hep son planda tuttuklarını, Bergama"nın kemikleşmiş sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını gidermek için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Benden önceki Belediye Başkanları"da kendi görev süreleri içerisinde çalışmışlardır. Ama her belediye başkanının hayal ettiği projeleri biz kendi dönemimizde gerçekleştirdik. İktidar partisine mensup bir belediye olmanın imkanlarını da kullanıp, Bergama"nın yıllardır var olan ve artık kemikleşmiş olan sorunlarını çözdük. Görev süremiz içerisinde yaptığımız çalışmalar ile ilçemizde siyasetin de çıtası yükselmiştir. Artık Bergama"ya Otogar, Mezbaha, Pazaryeri lazım, İçme suyu sıkıntısı ve elektrik kesintilerinin çözümü için çalışmak lazım şeklinde siyaset yapılamayacak. Çünkü bu sorunların hepsini görev süremiz içerisinde tamamladık. Artık Bergama"da hemşehrilerim hizmeti gördü. Hizmet çıtası yükseldi. Görev süremiz içerisinde yaptığımız çalışmaları ve cesaretimizi bir örnekle açıklamak istiyorum. 1996 yılında ihale edilen 2004 yılına kadar ancak yüzde 3"lük bölümü tamamlanan elektrik şebeke hatlarının geriye kalan yüzde 97"lik bölümü ödenekleri çıkartmamız ve ana caddeyi kimsenin cesaret edemediği ana caddeyi cesaretle kazdırıp elektrik hatları yapılmasına izin verdiğimiz için bizim dönemimizde tamamlandı. Bu yatırımın toplam bedeli yaklaşık 18 milyon yeni lira oldu. Bütün projelerin cesaretle üzerine gittiğimizden ve çalıştığımızdan görev süremiz içerisinde tamamlanmasını da sağladık” dedi.
GAZİ PAŞA OKULU RESTORASYONU BAŞLADI
Basın toplantısının ardından basın mensupları ile birlikte Kale Mahallesi"ne giden Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Bergama"da turizmin lokomotifi olacak önemli bir restorasyona daha başlandığının müjdesini verdi. 1800"lü yıllardan beri okul olarak kullanılan ve mimarisi ile önemli bir tarihi eser olan Gazi Paşa Okulu"nun restorasyonuna başladıklarını ifade eden Başkan Ürper, “Okulu 15 yıllığına, Belediyemize tahsisini yaptırdık. 1.8 milyon yeni liraya ihale edilen Gazi Paşa Okulu Restorasyonu tamamlanınca burası butik otel ve restoran olarak turizme hizmet etmeye başlayacak. Ve bu işletme Bergama"daki tarihi mahallemizde bir lokomotif olacak. Eminim ki bu oteli gören yatırımcılar, yeni yatırımlarla, otellerle, restoranlarla, pansiyonlarla turizme ivme kazandıracak. Turizm hareketliliği ile birlikte Bergama"da işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Ve turizmden hak ettiğimiz gelirleri almaya başlayacağız. Bir taraftan da eski Osmanlı çarşısı Arasta"nın restorasyon çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Bergama"da bu özel yerlerin, tarihi yapıların restorasyonları tamamlanınca, yerli turizm açısından önemli bir gelişme sağlamış olacağız. Yine Kale Mahallesi"nde belediye konuk evi olarak hizmet edecek olan bir tarihi evin restorasyonunu da hızla tamamlıyoruz. Herkesin kaçtığı Kale Mahallesi bu çalışmalarımızla yeniden dikkatleri üzerine çekti. Daha yolun başındayız. Çalışmalarımıza yatırımcıların ve vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi Bergama"da turizmin hak ettiği noktaya geleceğinin sinyallerini vermeye başladı. Biz turizm turizm deyip, boş konuşma yapmıyoruz. Turizmin Bergama"da kalıcı olması için gerekli alt yapı çalışmaları, tanıtım çalışmaları ve restorasyonları bir arada yapıyoruz” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894