• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Bergama Seni Çağırıyor'da 2 dönem

Bergama Seni Çağırıyor'da 2 dönem
Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası’nın, UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tanıtımına katkı sağlamak ve ilçedeki turizm sektörünü canlandırmak amacıyla yaşama geçirdiği “Bergama Seni Çağırıyor” projesinde ikinci dönem başlıyor.
BERGAMA SENİ ÇAĞIRIYOR”DA İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR
 
Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası’nın, UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tanıtımına katkı sağlamak ve ilçedeki turizm sektörünü canlandırmak amacıyla yaşama geçirdiği “Bergama Seni Çağırıyor” projesinde ikinci dönem başlıyor.
 
Proje, Bergama’ya en yakın metropol olan İzmir’den ücretsiz otobüs seferleri düzenleme esasına dayanıyor. “İzmir’de Bergama’yı görmeyen kalmasın” önceliğiyle startı verilen “Bergama Seni Çağırıyor”da bu kez ilk sefer 17 Nisan’da.
Belediye ve Ticaret Odası’nın, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” eğitim programı ile desteklenen projenin ikinci dönemi, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’in düzenlediği basın toplantısı ile lanse edildi.
Bergama’daki oda başkanları ve turizm işletmecilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “İzmirli hemşerilerimizi dünyanın 999’uncu, Türkiye’nin 13’üncü, İzmir’in ise ilk ve tek UNESCO Dünya Mirası olan Bergama’yı görmeye davet ediyoruz. Bergama’ya 480 bin civarında yabancı turist geliyor ama yerli turistlerden çok fazla pay alamıyoruz. Bizim burada hedeflerimizden biri örenyerlerinin ziyaret edilmesinden ziyade kent merkezindeki turizmin canlanması” dedi.
- BAŞKAN GÖNENÇ: BU YIL DAHA HAZIRLIKLIYIZ
Geçtiğimiz yıl proje kapsamında Bergama’ya gelen ziyaretçilere uygulanan anket sonuçlarını değerlendirdiklerini belirten Başkan Gönenç, “Bu anket sonuçlarının ortaya koyduğu eksikliklerimizi ele aldık, deyim yerindeyse bu sene dersimizi çalışarak projenin ikinci dönemini başlattık. Bu doğrultuda Ege Üniversitesi ile birlikte yaptığımız çalışma çerçevesinde turist ile iletişim içinde olan esnafımız iletişim, hijyen, pazarlama gibi konularda 20 saatlik bir eğitim aldı. Belediye ve Ticaret Odası olarak anket sonuçlarına yansıyan diğer eksiklikleri giderme konusunda da çalışma yaptık. Hep birlikte bir şeyler öğreniyoruz. Bu yıl daha fazla ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Dilerim Bergama Seni Çağırıyor’un ikinci dönemi de esnafımız için moral olur” diye konuştu.
Bergama Belediye Başkanı, bunun küçük ama önemli bir adım olduğunu vurgulayarak “Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası olarak bizim amacımız Dünya Mirası ilçemiz konusunda farkındalık yaratmak. Bu noktadan sonra turizmcilerimize de önemli görevler düşüyor” dedi.
Gönenç’ten sonra söz alan Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise görüşlerini “Biz Bergama’yı dibimizdeki metropolde yaşayanlara gösteremedikten sonra Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayanlara nasıl göstereceğiz? İşte biz bu düşünce ile yola çıktık. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz projenin sonuçlarından da çok memnun kaldık. Şimdi yerli turist çok fazla gezmeye başladı. Bunu değerlendirmemiz, öncelikle de İzmirli hemşerilerimizin ilçemize gelmesini sağlamamız lazım. Bergama Seni Çağırıyor projesinin ikinci döneminin ilçemize karlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum” sözleriyle ifade etti.
- İKİNCİ DÖNEM YENİLİKLERLE BAŞLIYOR
Özgün bir proje olan ve büyük yankı uyandıran “Bergama Seni Çağırıyor” kapsamında geçtiğimiz yıl 32 sefer düzenlenmiş; ilçeyi 1267 İzmirli ziyaret etmişti. 
Bergama Belediyesi ve Ticaret Odası bu yıl seferleri bir ay öncesinden başlatma kararı aldı. 17 Nisan – 13 Haziran tarihleri arasındaki her Cuma ve Cumartesi günleri sabah 09:00’da Konak’tan, 09:30’da ise Karşıyaka’dan ücretsiz otobüsler kalkacak.
Rehber eşliğinde Bergama’ya gelen ziyaretçiler UNESCO Dünya Mirası ilçeyi gezip tanıma imkanı bulurken aynı günün akşamında yine aynı otobüslerle İzmir’e dönecekler.
Projenin bu yılki tek yeniliği “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” eğitim programı değil. Seferlerin Cuma gününe çekilmesinin sebebi önümüzdeki hafta Arasta’da açılması planlanan Cuma Pazarı. Ziyaretçiler yöresel lezzetler ve organik ürünlerin bulunacağı Cuma Pazarı’ndan alışveriş yapma imkanını elde edecekler.
Bir diğer yenilik ise Sokak Orkestrası. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde kurulacak orkestra, ziyaretçilerin Bergama’da bulunduğu saatler içerisinde Kapalı Çarşı önünde konser verecek.
Projeden faydalanarak Bergama’ya gelmek isteyen İzmirlilerin tek yapmaları gereken ise Bergama Ticaret Odası’nın 0505 109 81 35 numaralı hattını arayarak rezervasyon yaptırmak.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894