• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Bergama Madencilik, İhracati Yükseltiyor

Bergama Madencilik, İhracati Yükseltiyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Madencilik sektöründe dünyanın en büyük perlit rezervine sahip olan Çullas Group şirketi Bergama Madencilik, ham perlit ihracatında uluslararası pazarın ar
BERGAMA MADENCİLİK, İHRACATI YÜKSELTİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Madencilik sektöründe dünyanın en büyük perlit rezervine sahip olan Çullas Group şirketi Bergama Madencilik, ham perlit ihracatında uluslararası pazarın aranan firması haline geldi. Fransa, Polonya ve Çin ihracatı hızlandı.
 
Dünyanın sayılı perlit üreticilerinden Bergama Madencilik, sahip olduğu yüksek kalite ve kapasitedeki perlit rezerviyle uluslararası şirketlerin gözdesi oldu. Şu anda Uzak Doğu başta olmak üzere Avrupa ve Amerika’nın önemli ülkelerine ham perlit ihracatını gerçekleştiren firma, yapılan yeni anlaşmalar ile dış pazardaki payını artırdı.
 
AVRUPA’YA SEVKİYATI ARTTI
Çullas Group ve Bergama Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çullas, tüm dünyada ham perlite olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını, bu konuda da Türkiye’nin ve firmalarının uluslararası pazarda yükselişe geçtiğini vurguladı. Çullas, “Şu anda Güney Kore, Çin ve Hindistan’daki çok uluslu firmaların ham perlit tedarikçiliğini yürütürken Avrupa’da Fransa, Polonya ve İspanya’da bulunan şirketlerle olan ihracat hacmimizi de giderek artırıyoruz. Ayrıca Amerika ve Suudi Arabistan’da bulunan büyük firmalarla anlaşma yolunda büyük yol kat ettik. Devamlı sevkiyat yapacak ve tedarikçileri olacağız. Tüm dünyada perlite olan talebin arttığını görüyoruz. Gün geçtikçe ham perlit le ilgili. farklı kıtalarda fabrikaları olan çok uluslu şirketler müşterimiz olmaya devam ediyorlar. Sahip olduğumuz perlitin kalitesi ve yüksek kapasitemizden memnun oldukları için bizi tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.
 
“SEÇİCİ OLMAYA BAŞLADIK”
“Perlitin yükselen değeri ve artan ihtiyaçla birlikte dünyadaki sayılı üreticilerden biri olarak firmamız ilk adres konumuna geldi.” diyen Levent Çullas, başlarda perlitin ve firmanın tanınırlığı için gelen tüm talepleri karşıladıklarını; artan değer ve kapasiteyle birlikte seçici tedarikçi olduklarını belirtti. Uluslararası pazarda söz sahibi haline gelmeleriyle farklı kıtalarda fabrikaları olan çok uluslu şirketlerle çalışmayı tercih ettiklerini ifade eden Çullas, “Bizim şu anda Orta Doğu, Avrupa ve Amerika’da çalıştığımız şirketler bu özelliklere sahip şirketler” dedi. 
 
“PERLİT’İN DEĞERI DAHA DA ARTACAK”
Kullanım alanı çok geniş olan, insan sağlığına hiçbir zararı olmadığı için de özellikle topraksız tarım, endüstri ve inşaat sektöründe tercih edilen perlit madeninin ülke ekonomisi için önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Levent Çullas, şöyle devam etti: “Perlit, doğal yalıtım malzemesi ve enerji verimliliği çok yüksek bir maden. Kyoto Protokolü’ne göre enerji tasarrufu sağlayan en önemli yalıtım ürünü. Perlit madeninin Türkiye ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.” Ham perlitin işlenip ürün haline getirilmesi konusunda Ar-Ge çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Çullas, “Süreç tamamlandığı zaman ürünlerin katma değeri çok daha fazla olduğu ve hazırda müşterisi olduğu için çok daha güzel bir tabloyla karşı karşıya olacağız” açıklamasını yaptı.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894