• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Bergama Kurtarıcısını Arıyor

Bergama Kurtarıcısını Arıyor
Aliağa'ya bağlanabilmek için sandık başına giden Bergama’nın Örlemiş ve Kızıltepe Mahalleleri Sakinleri oylarını olumlu yönde kullandı.

BERGAMA KURTARICISINI ARIYOR
 

Aliağa'ya bağlanabilmek için sandık başına giden Bergama’nın Örlemiş ve Kızıltepe Mahalleleri Sakinleri oylarını olumlu yönde kullandı. Örlemiş ve Kızıltepe Mahallesi’nde yaşayan ve CHP’li Bergama Belediyesi’nden yaka silken vatandaşlar son sözü sandıkta söyledi. Buna göre her iki mahalle de Aliağa’ya bağlanma kararı aldı.
 
KURTULUŞ GÜNÜ
Referandumun yapıldığı 9 Ekim tarihini ‘Kurtuluş Günü’ olarak ilan eden mahalle sakinleri,  Aliağa’ya bağlanacak olmanın mutluluğunu yaşarken, Bergama'ya bağlı Ayaskent eski belediye başkanı Hasan Gürsel Altuğ,  duruma tepki gösterdi.
 
SORUMLUSU MEHMET GÖNENÇ
Örlemiş ve Kızıltepe Mahallelerinin ayrılık kararından, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i sorumlu tutan Hasan Gürsel Altuğ,  Başkan Gönenç’e sosyal medya hesabı üzerinden yüklendi.
 
BOŞANMA DAVASI’NA BENZETTİ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yol, alt yapı, kanalizasyon gibi asli görevlerini unutup, kültür sanat işleriyle uğraştığını öne süren Altuğ, Aliağa’ya bağlanma kararı alan mahallelerin kararını  ‘boşanma davası’ olarak niteledi.  
 
BU BİR UTANÇTIR
Başkan Gönenç’e yönelik sert ifadeler kullanan Altuğ, “Bu bir nevi boşanma davasıdır. Eyyy Gönenç, Sen belediyecilikten anlamıyorsun. Bir belediye başkanı için bir utançtır bu durum” dedi.
 
KOZAK DA AYVALIK’A BAĞLANMAK İSTEYEBİLİR.

Bergama Belediye Meclisi’nde grubu bulunan muhalefet partilerini de eleştiren Altuğ,  muhalefete de şöyle seslendi: “Hadi başkan bu karar alınırken uyudu, peki muhalefet sizin bu olaydan haberiniz yok mu?  Siz bu konu hakkında bir önergeyi belediye meclisine verdiniz mi, yarın bu kararı gören Kozak bölgesi biz de Ayvalık’a bağlanmak istiyoruz demez mi?”
 
İSTİFA’YA DAVET EDİYORLAR
Hasan Gürsel Altuğ’un bu ifadeleri, sosyal medyada geniş yankı buldu. Altuğ’a destek veren Bergamalı vatandaşlar, Başkan Mehmet Gönenç’i istifaya davet etti. Başkan Gönenç’in ‘Bergama’yı batıran adam’ olarak tarihe geçtiğini söyleyen vatandaşlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözüne atıfta bulunarak, “Bu işler sadece yakışıklı olmakla olmuyor” yorumunda bulundu.
 
ONLAR GÖKHAN BAŞKAN’DAN VAZGEÇEMİYORLARSA…
Bergama’da yaşanan bu gelişme, Foça’yı da karıştırdı.  CHP’li Foça Belediyesi’nden hizmet alamamaktan yakınan Yeni Foça Mahallesi sakinleri de,  gözünü Aliağa’ya dikti. Bergama örneğinden yola çıkarak,  kurtuluş hesapları yapan Yeni Foçalılar, ‘neden olmasın’ diyerek,  Aliağa’ya bağlanma olasılığını dillendirmeye başladı.  Konuyu sosyal medyaya taşıyan vatandaşlar,  “Aziz Kocaoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Gökhan Demirağ’dan vazgeçme gibi bir niyetleri yok. Tok açın halinden anlamazmış,  madem Foça’nın kaderini tayin edenler  Gökhan Bey’den vazgeçemiyor, o zaman biz Foça’dan vazgeçeriz” diyerek, Aliağa’ya bağlanmanın Yeni Foça’nın geleceği açısından daha hayırlı olacağını ifade ediyorlar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894