• BIST 9561.64
  • Altın 2472.344
  • Dolar 32.4655
  • Euro 34.5576
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 26 °C

Bergama İçin Büyük Veda

Bergama İçin Büyük Veda
1950 Yılında Konya İli Akşehir ilçesine bağlı Engili Köyünde doğdu; İlköğrenimini Engili Köyünde, Ortaöğrenimini Akşehirde yaptı, 1969 yılında Akşehir Lisesini birincilikle bitirdi.

Bergama İçin Büyük Veda

Tahsin TUNA
Bergama"nın Sevilen ve Başarılı  Kaymakamı Hüseyin Eren"in  Tayini  Bursa Vali Yardımcılığına çıktı.
Ancak   Bergama"da bizi yalnız bırakamayacak. Sayın Hüseyin Eren"in aynı  dönem mezun arkadaşı Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Ertan da  Bergama"ya Kaymakam  olarak atandı.

1.Derece kadrolu Bursa Vali Yardımcılığına atanan Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren başarılı çalışmaları ile  bir çok kez  yılın kaymakamı seçilmişti. Hüseyin  Eren"in
yerine ise 1.derece kadrolu Bergama Kaymakamlığına ise Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Ertan YÜCEL atandığı açıklandı.
 Geldiği günden beri  sıradan bir halk gibi  görünüm sergileyen ve  kedini Bergama halkına çok sevdiren,  görev süresince haksızlık yapmadan  herkese eşit ve tarafsız davranış gösteren  Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren  nihayet Bergama"ya veda edecek. Bergama halkı kendisini çok özleyecek ve asla unutmayacak. Dilerim o da Bergama"yı  ve Bergama"daki dostlarını arkadaşlarını hiç unutmaz.

İçişleri Bakanlığı'nın vali yardımcısı ve kaymakam atamalarına ilişkin kararnamesi ile 412 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Ülke genelinde 193 kaymakam ve 70 vali yardımcısının yeri değişmiş oldu. 72 kaymakam vali yardımcılığına, 35 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı. İçişleri Bakanlığı"ndan yayınlanan açıklamada, bakanlık tarafından her yıl hazırlanarak çıkarılan rutin atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylandığı belirtildi.
Kararname ile bulundukları yerlerde 5 yıllık görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 412 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği bildirildi. Kararnameye göre, Bakanlık merkezinde görevli 6 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 21 kaymakam ve 6 vali yardımcısının Bakanlık merkezindeki değişik görevlere getirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Merkezdeki görevlerden 4 mülki idare amiri vali yardımcılığına, 2 mülki idare amiri ise kaymakamlığa; 70 vali yardımcısının yerleri değiştirilirken, 35 vali yardımcısı kaymakamlığa; 193 kaymakamın naklen yeri değiştirildi.
 72 kaymakam vali yardımcılığına; 1 İl Hukuk İşleri Müdürünün naklen görev yeri değiştirilirken, 1 kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğü"ne, 1 hukuk müşaviri İl Hukuk İşleri Müdürlüğü"ne atanmışlardır” denildi.

Hüseyin EREN
1950 Yılında Konya İli Akşehir ilçesine bağlı Engili Köyünde doğdu;
İlköğrenimini Engili Köyünde, Ortaöğrenimini Akşehirde yaptı, 1969 yılında Akşehir Lisesini birincilikle bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. İkinci sınıfta iken İçişleri Bakanlığı Bursunu kazandı. 1973 yılında SBF İdare ve Siyaset Bölümü Bölümünü birincilikle bitirdi ve SBF Vakfı altın kol saati ödülünü kazandı.
1974 Yılında açılan Kaymakam adaylığı sınavını yine birincilikle kazanarak Kaymakamlık stajına başladı.
1977 yılında 58. Dönem Kaymakamlık kursunu, üstün başarı derecesiyle bitirdi ve Bolu Yığılca ilçesi Kaymakamlığına atandı.
Yığılcadan sonra sırasıyla Van-Gürpınar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, Rize- Çayeli, Gümüşhane- Bayburt, Ankara Beypazarı, Kayseri Talas ve Hatay Kırıkhan Kaymakamlığında bulundu; 22.09.1997 tarihinden 13.10.2003"e dek İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı olarak hizmet sunan EREN, 15.10.2003 tarihinden itibaren İzmir-Bergama Kaymakamı olarak hizmet sunmaya devam etmektedir.
Çalıştığı her ilçede etkin, verimli ve başarılı çalışmalarından dolayı sıralı üstlerinden, Genel Müdürlük ve Bakanlıklardan Takdirname ile ödüllendirildi. 58. Dönem kursiyerleri olarak mesleki incelemelerde bulunmak üzere İçişleri Bakanlığınca 1977 yılında Kıbrıs"a gönderildi. 1989 da Yabancı dil kursuna katıldı ve aynı yıl yabancı dil öğrenimiyle birlikte mesleki inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 ay süreyle İngiltere"ye gönderildi.

• 5000 Kişilik İlçe Stadyumu, 72 derslikli Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Lisesi yapımı ve hizmete sunulması,
• Sağlık Grup Başkanlığı tesisi ve hizmete sunulması,
• Nüfusa kayıtsız,Resmi Nikahsız,Temel Eğitimsiz,Mesleksiz,Kimsesiz, ve çaresiz kimse kalmayıncaya dek hizmet bizden yararlanmak sizden, Cehalet-Sefalet ve Rezaletle Savaş Projesi hazırlanması ve uygulanması (Bu güne dek nüfusa kayıtsız 260 kişinin kaydı,152 çiftin resmi nikahı,7128 kişinin temel eğitimi,6000 kişiye meslek edindirilmesi gerçekleştirilmiş,19.000 kişiye yeşilkart, 670 kişiye Sağlık Bakanlığı formu,105 kişiye sakatlık yaşlılık maaşı bağlanmış,5000 kişiye yiyecek,giyecek,ilaç,ortez,protez,yakacak, vb. yardımı yapılmış, 66 kişiye iş kurma yardımı yapılmış ve yıkıcı bölücü,irticai unsurların istismar ve sömürü malzemesi olmaktan kurtarılmışlardır)
İstanbul Konseyi üyesi ve İstanbul Konseyi Derneği 2. Başkanı olarak konsey çalışmalarına katkı ve katılımlarda bulunmaktadır.
Başaralı çalışmalarından dolayı TAKDİRNAMELER ile ödüllendirilmiştir.
2001 Yılında İçişleri Bakanlığı ve Türk İdare Derneğince EN BAŞARILI KAYMAKAM olarak meslek başarı ödülüyle ödüllendirilmiştir.
5 yıllık yasal hizmet süresini tamamlamasına karşın, başarılı çalışmaları nedeniyle İçişleri Bakanlığınca Sultanbeyli"de görev süresi bir yıl daha uzatılmıştır. (Bu yıl içinde vasıf ve meslek edindirmeye yönelik kent.eko, gereklerine uygun olarak konfeksiyon elemanları yetiştirme projesi ve dekopaj projesi hazırlanmış olup, SY Fonunun onayı ile uygulamaya konulmuş ve her yıl 500 kişinin daha meslek sahibi yapılması sağlanmıştır. 27.09.2003 tarihinde Tarihi Uygarlıklar ve Kültür Kenti İzmir-Bergama ilçesine atanmıştır. 

GAZETELERİMİZİN SON SAYILARINI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLERE TIKLAYINIZ

 

Son Sayı  Son Sayı  Son Sayı  Son Sayı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894