• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 18 °C

Belediye Personeline Eğitim

Belediye Personeline Eğitim
Bakırçay Belediyeler Birliği tarafından belediyelerde görev yapan Zabıta memurları ile İşyeri Açma Ruhsatları Birimlerinde görev yapan çalışanlara yönelik eğitim çalışması başlatıldı.

Belediye personeline eğitim…

 

 

Bakırçay Belediyeler Birliği tarafından belediyelerde görev yapan Zabıta memurları ile İşyeri Açma Ruhsatları Birimlerinde görev yapan çalışanlara yönelik eğitim çalışması başlatıldı. Bergama Belediyesi"nin ev sahipliğinde yürütülen eğitim semineri Merkez Valisi ve kendi adını taşıyan Stratejik Araştırmalar Vakfı Kurucusu ve Başkanı Mustafa Tamer tarafından veriliyor. İki gün sürecek olan seminerin ilk gününde Zabıta memurları, ikinci gününde ise İş Yeri Açma Ruhsatları Birimleri"nde görev yapan çalışanlar katılacak.

 

Bergama Belediyesi"nin ev sahipliğinde, Bakırçay Belediyeler Birliği tarafından başlatılan eğitim çalışması açılış töreni ile başladı. Törene Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve belediyelerde görevli 40"ın üstünde Zabıta memuru katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, bugünü çok önemli bir gün olarak değerlendirdi. Başkan Özgüven, “Bugünü çok önemsiyorum. 80"li yıllardan beri Bakırçay Belediyeler Birliği eğitim çalışmaları yapıyor. Ama bu eğitim çalışmalarına hep belediye başkanları çağırılıyor. Bugün ise belediye çalışanlarının katıldığı yerinde bir eğitim yapılıyor. Bu öneriyi yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç"e de teşekkür etmek istiyorum. Biz de bu öneriye kayıtsız kalamazdık. Ve bu öneri ile birlikte belediye çalışanına yönelik eğitim çalışması da başlamış oluyor. Belediyelerimizin tüm birimlerinde bu eğitim çalışması yapılmalı ve mutlak surette yapılacak. 20 – 30 yıl belediye çalışanımız aynı görevi yapmış olsa bile eksiklerimiz var. En azından vatandaşa karşı davranış eksikliğimiz, yasal eksikliğimiz var. Bu eksikleri de eğitim çalışmaları ile mutlaka gidermeliyiz. İşyeri açma ruhsatları eğitimini de çok önemsiyorum. Çünkü işyerlerinin yarısından fazlasının ruhsatı yok. Bunlara karşı nasıl davranılacak.Ne gibi işlem yapılacak, tam olarak bilinmiyor. Bu eksikliği de eğitim çalışmaları ile gidereceğiz”

dedi.

         Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç"te yaptığı konuşmasında bu eğitimlerin önemine dikkat çekti. Başkan Gönenç, “Göreve geldiğimiz de eğitim seminerleri anlamında bir eksiklik olduğunu gördük. Bunun üzerine Bakırçay Belediyeler Birliğimize öneride bulunduk. Birliğe üye belediyelerimizin sayın başkanlarının hepsi de bu öneriye sıcak baktı. Ve bu çalışma başladı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak Zabıta ve İşyeri Açma Ruhsatları Birimleri"nde çalışanlardan başlamamızın nedeni bu alanda büyük sıkıntılar var. Tabii ki bu eksikliğin sebebi sadece belediye çalışanları değil. Bu eksiklik ve ihmalin ortadan kaldırılması için yöneticilerin de mutlaka bir şeyler yapması gerekiyor. Bu yüzden eğitim çalışmalarını yapmamız gerekli” dedi. Zabıta"nın belediyelerin vitrini olduğuna işaret eden Gönenç, “Zabıta çok önemli. Sokakta esnafla, vatandaşla zabıtamız yüz yüze. Davranıştan tutun, esnafa karşı bir takım denetim ve işlemlerde Zabıtamızın görevini, sorumluluklarını ve yetkilerini iyi bilmesi gerekiyor. O nedenle bugün ki çalışmadan sonra sadece Bergama"da değil, bu seminere katılan diğer belediyelerde de ciddi bir aşama kaydedilecek diye düşünüyorum. Bu eğitim bir başlangıç. Diğer birimlerde de mutlaka yapılacak” dedi.

 

Açılış töreninin ardından Merkez Valisi ve Vakıf Başkanı Mustafa Tamer iki gün sürecek olan eğitim seminerine başladı.  Bergama"da iki gün sürecek olan eğitim çalışmasına Bergama ve Belde Belediyeleri, Dikili ve Belde Belediyesi ile Kınık Belediyesi çalışanları katılıyor. Eğitim seminerinin ikinci ayağı ise iki hafta sonra Aliağa"da yapılacak. Aynı konuların işleneceği bu çalışmaya da Aliağa Belediyesi ve çevre belediye çalışanları katılacak. Böylece Bakırçay Havzası"nda bulunan bütün belediyelerin Zabıta ve İşyeri Açma Ruhsatı Birimlerinde bulunan çalışanlar kendi konularında eğitim almış olacaklar.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894