• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 19 °C

Batık Şirkete Sermaye Arttırımı

Batık Şirkete Sermaye Arttırımı
ALİAĞA HABER / Aliağa Belediyesi 2010 yılı Haziran ayı meclis toplantısını yaptı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz başkanlığında toplanan mecliste Başkanlıktan gelen önergeler

ALİAĞA BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

 

ALİAĞA HABER / Aliağa Belediyesi 2010 yılı Haziran ayı meclis toplantısını yaptı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz başkanlığında toplanan mecliste Başkanlıktan gelen önergeler bölümünde 10 madde, Komisyondan gelen raporlar bölümünde 5 madde ve Gündem Dışı Önergeler de de 1 madde görüşülerek karara bağlandı. Görüşülüp oylanan maddelerin büyük çoğunluğu imar ile ilgili maddeler oldu.

Meclis toplantısında meclis tutanağının okunmadan onaylanmasının ardından şu konular görüşülerek karara bağlandı.

 

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELERİ

 

1- Belediyemizde kullanmakta olduğumuz Tanıtıcı Bayrak ve Amblemin kabulünün görüşülmesi. (Oy birliği ile kabul edildi)

2- Belediyemiz Meclisinin 06.10.2009 tarih ve 12/14 sayılı kararı ile kabul edilen Çalışma, Organizasyon ve Teşkilat Şemasının yeniden düzenlenen şekliyle görüşülmesi.(Oy birliği ile kabul edildi)

3- Belediyemiz Birimlerine ait görev, yetki ve çalışma yönetmeliklerinin görüşülmesi. ( Çevre Koruma ve Kontrol Yönetmeliği, Yazı İşleri Yönetmeliği, Destek Hizmetler Müdürlüğü Yönetmeliği, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Yönetmeliği, Zabıta Birimi Yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi)

4- Belediyemizin de ortağı olduğu Aliağa Belediyesi Petrol Ürünleri İnş.Taah. Turz.Gıda Nak. Geri Dönüştürülebilir Mad.San.Tic.Ltd.Şti."nin Ortaklar Kurulunda Belediyemiz adına ortaklığımızı temsile yetkili olacak Meclis Üyesinin belirlenmesinin görüşülmesi. ( Yetkili Kişi Münir Nurettin Bayrav olarak oylandı ve oy birliği ile kabul edildi)

5- İlçemiz Kültür Mahallesi, 223 Sokağın devamı, mevcutta 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam, 3 kat konut alanı olarak planlı 1028 ada, 2 numaralı parselden geçmekte olup, söz konusu mevcutta kullanılan yolun 1/1000 ölçekli uygulama imar planı üzerine işlenmesine ilişkin talep edilen imar plan tadilatının görüşülmesi. ( İmar Komisyonuna Oy birliği ile havale edildi)

6- İzmir II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu"nun 10.04.2008 tarih ve 3810 sayılı kararı ile uygun görülen ve İzmir Büyükşehir Belediyesince 25.11.2008 tarihinde onaylanan koruma amaçlı imar planlarında plan onama sınırı dışında bırakılmış olan “Sanayi ve Depolama Alanı” olarak planlı alanları kapsayan bölgenin 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planlarının görüşülmesi. ( İmar Komisyonuna Oy birliğ ile havale edildi)

7- İlçemizin ilk Belediye Başkanı olan Arif Balamir"in bir cadde veya sokağa isminin verilmesi talebinin görüşülmesi. (İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi)

8- İlçemiz Samurlu Köyü, Şehit Kemal Köyü, Helvacı Beldesinde bulunan bazı bölge, cadde ve sokaklara isim verilmesinin görüşülmesi. (İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi)

9- Aliağa Belediye Meclisinin 02.03.2010 tarih ve 61 sayılı kararı ile ilgili kurumlardan görüş alınmak üzere ilgili müdürlüğe iade edilen 17J.4a, 17j.4d numaralı imar planı paftalarındaki kıyı kenar çizgisi ile ilgili konu hakkında İller bankası Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü"nün görüş yazıları doğrultusunda gerekli değerlendirmenin yapılmasının görüşülmesi. (İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi)

10- Aliağa ilçesi Çakmaklı Köyü tapulamasında bulunan  mülkiyeti İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş."ye ait 12 ada 2 parsel, 13 ada 1 parsel, 621 ve 638 no"lu parsellerin bulunduğu alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliğinin görüşülmesi. (İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi)

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR

 

1- 5594 Sayılı Kanunun 1. maddesi ile 5216 Sayılı Kanuna Ek Madde 2 gereği ve 15.03.2007 tarihli protokolün Su ve Kanalizasyon Hizmetlerine ilişkin Devir Hükümleri Başlıklı 8. maddesine göre; Güzelhisar Köyü, 1362 numaralı parsel ile Aliağa tapulaması 7626, 7627, 7641, 7642, 7643, 7644, 7645, 7663, 7664, 7695, 7696, 7697, 7698 ve 7706 numaralı  parselde ki 8800/26875 hissemizin İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü"ne devredilmesine ait İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği şekli ile devrine oy birliği ile karar verildi)

2- İlçemiz Kurtuluş Mahallesi, 19K. 4c pafta, 859 ada, 1 numaralı parselin Şehit Kemal Caddesinden kot almasına ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği şekliyle reddine oy birliği ile kabul edildi)

3- İlçemiz Çaltılıdere Köyü, Köyiçi mevkiinde bulunan tapunun 3 pafta, 730 numaralı parselin bulunduğu imar adasının yola terk işlemi yapılacak şekilde düzenlenmesine ilişkin hazırlanan İmar Plan tadilatına ait İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi. (Komisyondan geldiği şekliyle reddine oy birliği ile kabul edildi)

4- Aliağa Belediyesi Petrol Ürünleri İnş.Taah.Tur.Gıda Nak.Geri Dönüştürülebilir Mad.San.veTic.Ltd.Şti."nin Sermayesinin arttırılmasına ait Plan, Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi. (Belediye Şirketinin sermayesi 500 Bin TL den 2.5 Milyon TL artırılarak 3 Milyon TL"ye çıkarıldı. Madde Ak Partilerin Red, CHP lilerin evet oyları ile ve Oy çokluğu ile kabul edildi)

5- Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün Gürültü Ölçümü ve Gürültü Kontrol izin belgesi verilmesine ilişkin tarifelerinin belirlenmesine ait Plan, Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi. (Görüşülmesini gerektirecek durum kalmaması nedeniyle gündemden düşürülmesine oy birliği ile karar verildi)

 

GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER

 

1- Belediyemiz “Tarihi Kentler Birliği"ne” üye olması ve Belediye Başkanı"nın yanı sıra 1 asil ve 1 yedek üyenin seçilmesinin görüşülmesi (Asil: Kıymet Baysal, Yedek: Bahar Deniz Karaman oy birliği ile seçilerek kabul edildi)

 

Meclis Toplantısının açılışında Ak parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Mustafa Özkurt İsrail"in Gazze ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı ve İskenderun da gerçekleştirilen PKK terör eylemini şiddetle kınadıklarını söyleyerek “ Bu saldırılar büyük Türk Milletini hiçbir zaman insancıl yaklaşımlarından ve barışçıl mücadelelerinden caydıramaz. Kimse Türk Milletinin büyüklüğünü ve sabrını denemeye kalkmasın. Bunun bedelleri çok ağır olur. Her iki olayda da hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Türkiye"nin ilerleme ve büyüme yolundaki adımlarını baltalamaya yönelik bu tür şiddet eylemlerini bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

 

Diğer yandan komisyondan Gelen Raporlar bölümünde yer alan 4. madde ile ilgili olarak ta Ak Parti Grubu adına söz alarak açıklama yapan Mustafa Özkurt “ Belediye Şirketi Ticari bir işletmedir. Bu işletme 15 yıldır hep bu şekilde yürütülüyor. Biz halen daha sermayesini artırmayı düşünüyoruz. Bunu anlamak zor. Şirketin elden çıkarılmasını ve Aliağa"nın sırtında kambur olarak kalmasını kabul edemiyor ve ret oyu veriyoruz.” Dedi.

 

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da iflas etmiş bir şirketi devir aldıklarını söyleyerek “Bizde böyle olmasını istemiyoruz ama şirketi bu kadar borç ile satın alacak kimse bulamıyoruz. Sizinle aynı fikirdeyim ama şirket borçları yüzünden 2021 yılına kadar bağlanmış ve yüzde 5 kar marjı ile çalışıyor. Burayı kurtaracağız ama yine para kazanamayacağız. Başa baş getirmeye çalışacağız ve ancak o zaman satışa çıkarabiliriz” diye konuştu.

 

Ak Parti adına söz alan Meclis Üyesi Mustafa Özkurt emlak vergilerinde yaşanan büyük orandaki artış ile ilgili olarak İlçe de Emlak Komisyonunun 09.06.2009 tarihinde bir toplantı yaptığını ve bu toplantı sonucunda Ticaret Odası ve Muhtarların konuyu dava ettiğini belirterek dava sonucunda Belediye Lehine karar verildiğinin bilinmesini istediğini söyleyerek bu açıklamayı yaptığını belirtti. Özkurt komisyonda meclis üyelerinin olmamasını da eleştirerek “ Komisyonda 4 Belediye çalışanı var. 1 Ticaret Odası üyesi ve 1 muhtar ile birlikte toplam 7 üye var ama meclis üyeleri yok. Emlak vergilerindeki artış yüksek olmuştur ve biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894