• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Başkan Saka: Aliağa Yatırımcı İçin Cazibe Merkezi

Başkan Saka: Aliağa Yatırımcı İçin Cazibe Merkezi
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ege İhracatçılar Birliği (EİB) işbirliğiyle, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) organize ettiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ege İhracatçılar Birliği (EİB) işbirliğiyle, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) organize ettiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım ile çok sayıda iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen, Polonya’daki iş gezisini değerlendirdi.
Polonya'ya düzenlenen ziyaretin verimli geçtiğini belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Yapılan toplantılarda Türkiye ile Polonya arasındaki yatırım fırsatları ve işbirliği imkanlarını detaylı bir şekilde konuştuk. Türkiye - Polonya İş ve Yatırım Forumunun ardından da Polonyalı ve Türk işadamları olarak ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde, ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlamak amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

‘YABANCI YATIRIMCIYA ANLATILMALI’
Saka, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke ekonomisinin büyük zarar almadan yola devam ettiğini ve özellikle bu durumun yabancı yatırımcıya iyi anlatılması noktasında herkese büyük görev düştüğünü belirterek şunları kaydetti:   Bizler 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu o günden bu güne kadar işbirliği içerisinde bulunduğumuz yabancı yatırımcı ve STK’larla irtibat halindeydik. Polonya’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette de son yaşananlarla ilgili gerçekleri ve Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam temellere dayandığını ve ülkenin ekonomik potansiyelini anlatmak istedik. Yaptığımız görüşmelerde kıtalararası üretim ve lojistik üssü konumundaki Türkiye'nin üretim ve yatırım cazibesini dile getirdik. Yaklaşık 50 bin yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan, son 15 yılda ihracatı yüzde 400 artan, gayri safi milli hasılası ise 3 kattan fazla artarak, 720 milyar dolara ulaşan bir Türkiye var. Ülkemize güvenerek yatırımda bulunanlar, bugüne kadar hep dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etti. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, önümüzdeki 2 yılda yine dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacağız. Ülkemizin yabancı yatırımcı için güvenli bir ortam olduğunu her yerde anlatmalıyız.”

‘ALİAĞA YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİ’
İş forumunda ve yapılan ikili görüşmelerde, Türkiye ve bölge ekonomisine katkısını her yıl katlanarak artıran Aliağa’yı ve bünyesinde barındırdığı stratejik sektörleri anlatma fırsatı bulduklarını aktaran Saka, "Aliağa mevcut potansiyeli ile yatırımcı için cazibe merkezi konumunda. Ege’nin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa, tek başına 20 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine sahip. Bölgemizdeki petrol ve petro kimya endüstrisi, enerji üretimi ve ulusal enerji kapasitesi, demir çelik sektöründeki öncülüğü, organize sanayi bölgesi, gemi söküm, kâğıt ve gübre sektörlerindeki yatırımlar, liman ve lojistik yatırımları ile Aliağa yatırımcıya oldukça cazip fırsatlar sunuyor. Polonya’da yaptığımızı görüşmelerde de Aliağa Ticaret Odası olarak bölgemizde yatırım yapacak yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu da kendilerine ilettik” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894