• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Çanakkale 4 °C

Başkan Şahin; “Tarihimizin Çöplüğünde Yok Olup Gidecekler”

Başkan Şahin; “Tarihimizin Çöplüğünde Yok Olup Gidecekler”
Menemen’de 87 yıl önce gericiler tarafından katledilen Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi

Menemen’de 87 yıl önce gericiler tarafından katledilen Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, Yıldıztepe'deki Kubilay Anıtı önünde düzenlenen iki törenle anıldı. Resmi anma töreninin ardından, Menemen Tren Garı'nda toplanarak Yıldıztepe’ye kadar yürüyen vatandaşlar anma töreni gerçekleştirdi, şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. 19 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde sadece son 3 yıldır Kubilay’ı Anma Törenleri’nden konuşma verilmeyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Sen otur konuşma. O işler öyle konuşmakla olmaz diyenler, tarihimizin çöplüğünde yok olup gideceklerdir” dedi.

Devrim Şehitleri için ilk olarak Yıldıztepe’de resmi tören düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, tören mangasının saygı atışı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız okundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın mesajının okunmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapıldı. Anıt defterinin imzalanmasından sonra Kubilay anısına yapılan koşuda dereceye giren atletlere madalyaları verildi. Kubilay Ailesi’nin fertleriyle hatıra fotoğrafı çektiren protokol üyelerinin, şehitlikteki mezarlara karanfil bırakmasıyla resmi tören sona erdi. Törende, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Kubilay Ailesi üyeleri hazır bulundu.

BİNLERCE KUBİLAY YILDIZTEPE’YE YÜRÜDÜ…

Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma etkinlikleri Menemen’de gün boyu devam etti. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da devlet törenine alınmayan vatandaşlar, Menemen Tren Garı önünde toplanarak Menemen Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ne katıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İlçe Belediye Başkanları, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri de destek verdi. Yürüyüşte Türk Bayrağı, Atatürk ve Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın resimleri taşındı. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atan binlerce vatandaş, Menemen Belediye Bandosu eşliğinde bir kilometrelik yolu yürüyüp Yıldıztepe’ye geldi. Sesli yayına izin verilmeyen ikinci törende; Kubilay Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuyan vatandaşlar, şehit mezarlarına karanfiller bırakarak buradan ayrıldılar.

BAŞKAN ŞAHİN; “KİM İÇİN KONUŞTUK; ONLAR İÇİN KONUŞTUK…”

Yıldıztepe’nin ardından anma etkinliklerine, Menemen Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Menemenli araştırmazı-yazar Oktay Özengin’in hazırladığı “Kubilay Olayı Tarihi Fotoğraf Sergisi” ile devam edildi. Yoğun ilgi gören serginin ardından, Erdal İnönü Konferans Salonu’ndaki etkinlikler başladı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, göreve başladığı 1999 yılından bugüne Menemen halkını temsilen konuşma yaptığı Kubilay’ı Anma Törenleri’nde son 3 yıldır konuşmasının engellendiğine dikkat çekerek; “Belediye Başkanı olduğum ilk günden beri Kubilay’ı Anma Törenlerinde, yerel yönetici olarak 2015 yılına kadar Yıldıztepe’de hep konuştum. 2015 yılında her ne hikmetse bugünkü anlayış, bu konuşmalarıma son verdi. Ne kadar anlattıysak, yetkilileri bu kararlarından vazgeçiremedik. Bu kararın yanlış olduğu kadar, demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu ifade ettik. Yıldıztepe’deki konuşmaları gerçekleştirirken; bu oyunun bir Men

emen Olayı olmadığını, bu oyunun bir gerici, yobaz olayı olduğunu her fırsatta anlattık ve bunu başardık da. İşte esas olan rahatsızlık da burada. Bu hadise Menemen Olayından çıkıp, gericiler tarafından yapıldığı ispatlanınca, birileri rahatsızlık duymaya başladı. Bu kararla Devrim Şehitlerimizi, biz Atatürkçülere unutturmaya çalışıyorlar. Ancak kimse unutmasın ki, Devrim Şehitlerimizi bize kimse unutturamadı, unutturamaz da. Benim Atatürkçü düşüncemi ifade etmeme kimse engel olamadı, olamaz da. Tarikat tehlikesine karşı uyanık olmalı ve onlarla mücadele etmemiz gerektiğini, her Kubilay Anma Etkinliklerindeki konuşmalarımızda ifade ettik. Kim için konuştuk; onlar için konuştuk, bizim için konuştuk, Türkiye için konuştuk. Sonuç; ‘Sen otur konuşma. O işler öyle konuşmakla olmaz’ diyenler,  tarihimizin çöplüğünde kaybolup yok olup gideceklerdir” dedi.

KUBİLAY’A MEKTUP YARIŞMASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Menemen Belediyesi’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği Kubilay’a Mektup Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile program devam etti. Ortaokul kategorisinde birinci olan Miyase İnceer Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Melinda Kulualp, ikinci Erol Tarakçıoğlu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi İlkay Alagöz ve aynı kategoride üçüncü olan Bülent Okan Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Derinsu Eroğlu’na ödüllerini ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan verdi.

Lise kategorosinde birinci olan Menemen Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mustafa Asım Baykal, ikinci Alp Oğuz Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Selinsu İlaldı ve üçüncü Alp Oğuz Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Ümmügülsüm Merhan’a ise ödüllerini Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sundu. Her iki kategoride birinci olan öğrencilerin eserlerini seslendirdiği törende, dereceye giren öğrencilere bilgisayar, tablet ve fotoğraf makinesi hediye edildi.

“2018 CUMHURİYETİN TAÇLANACAĞI YIL OLACAK”

Menemen Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şubesi işbirliğinde düzenlenen “2018 Cumhuriyetin Taçlanacağı Yıl Olacak” adlı panele de ilgi yoğundu. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın moderatörlüğünü yürüttüğü panelin konuşmacıları; CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı oldu.

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in neden Devrim Şehidi olarak anıldığını açıklayan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı; “Kurtuluş Savaşı boyunca vatana ihanet edenlerin listesi tutulur. Lozan’da yapılan anlaşma gereği değiş tokuş yapılarak serbest bırakılırlar. Önce 600’lük listededir Derviş Mehmet. Bu nedenle ülkeyi terk eder. 1926 yılında geri gelir ve bu olayı 1929 sonunda planlayıp, 1930’da iş başına geçirir. O iğrenç hareketini halkı kandırarak, dini duygularla sömürerek yapar. Devrim Şehidi denilme nedeni budur. Kafa kesme mantığını bugün nerede görüyorsanız, Mustafa Kemal Atatürk onu Türkiye Cumhuriyeti’nde gördüğü zaman müthiş üzülür. Bunun nedenlerini araştırır. O nedeni şurada bulur, insanımızın dinen aydınlanması gerekiyor. Dinde aydınlanmanın en önemli unsuru, 1935-1939 yılları arasında parça parça basılan Elmalılı Hamdi Yazır’ın Türkçe Kuran’ı Kerim’idir. Kendi cebinden para verir, 10 bin adet bastırır ve dağıtır. İnsanların dini 

kendi dilinden anlayabilmesi için büyük bir çabadır bu. Afganistan’da bir grup halk Amerikan bayrağı yakarak, Kudüs olayını protesto ettiler. Üzüntüm, neden Kudüs olayına tepki gösterdiler değil. Kaç yıldır orası işgal edildi, saldırıldı, kadınlarına tecavüz edildi, öldürüldüler bir gram Amerika’ya protesto yapılmadı. Ama başka bir bölgede Kudüs’ten dolayı protesto yapıldı. Bunun nedeni vatan duygularının olmamasından. Vatan duygusunun olabilmesi için milli kimliğinin olması gerekiyor. Dini kimlikle halkı belli noktaya oturtursanız, insanlar vatan duygusundan yoksun olarak bir kişinin söylediğini yaparlar” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ise konuşmasında; “Dini kullananların en büyük özelliklerinden biri halka yalan söylemeleridir. Bugün dünyada eceliyle ölmeyen, saldırıyla ölen her 10 Müslüman’dan 9’unu bir başka Müslüman öldürüyor. Atatürk, İslam dinine en iyi hizmeti vermiş liderdir. Çünkü kimseye kullandırtmamış ve kullanmamıştır. Zayıf liderler dinin arkasına sığınıp eksikliklerini onunla kapatırlar. Ama Mustafa Kemal bunların hiç birisini yapmamış, üstelik dinimizi herkes öğrensin diye cebinden para verip Kuran-ı Kerim’i Türkçeye çevirtmiş. 15 Temmuz’da Türkiye’ye ihanet edenler, onlarla kol kola olanlar, geçmişin Derviş Mehmet’inin torunlarıdır. Geleceğe iyimserlik yada kötümserlik duygularıyla değil, mücadele duygularıyla bakmaya çağırıyorum. Yeniden Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas vaktidir diyorum. Bunların hepsi Anadolu’nun bağrında, Atatürk’ün halka birlikte attığı adımlardır” dedi.

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise konuşmasında, Türkiye’nin temelindeki laiklik ilkesinin işletilmediğini söyleyerek; “Laiklik Cumhuriyetin, demokrasinin, aydınlanmanın kurtarıcısıdır. Tarikatların önü laiklik ilkesiyle kesilmiştir. İnsanlar, vicdanlarında dinlerini, ibadetlerini yapmakta hürdürler ve devlet bunun güvencesidir. Ama tarikatlar devleti yönetemez, tarikatlar toplumu yönetemez. Bu hüküm Anayasa’nın içinde de yer alan Cumhuriyetin laiklik ilkesidir. Bugün bu laiklik ilkesini bahseden hiçbir kamu kurumu gördünüz mü? Yok, onun için bu noktaya geldik” dedi.

Etkinliğin sonunda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve ADD Menemen Şube Başkanı Elif Orhan, panelin moderatörü ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile panelistler CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı’ya Menemen’e özgü toprak vazo ile Kubilay Olayı Tarihi Kitabı hediye etti.

KUBİLAY KUPASI FUTBOL TURNUVASI’NDA ŞAMPİYON…

İlk olarak 1969 yılında gerçekleştirilen ve Menemen’in en eski spor organizasyonlarından birisi olan Kubilay Kupası Futbol Turnuvası, Devrim Şehitlerimiz Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in 87. Anma Yıldönümü’nde Menemen Tahir Şahin Stadyumu’nda oynanan final maçı ile sona erdi. 

Ekim ayında başlayan ve farklı yaş gruplarından yaklaşık 600 kişinin forma giydiği turnuvaya 30 takım katıldı. Turnuvanın final maçında rakibi Emiralem Spor’u 3-1 yenerek şampiyon olan Şimşekler Spor’a kupa ve madalya ödülünü Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin takdim etti. Turnuva ikincisi Emiralem Spor olurken, üçüncü Asalık Gençlerbirliği oldu. Turnuvada en az kart görerek örnek davranış sergileyen 5 takıma centilmenlik kupası ve tüm takımların oyuncularına katılım belgeleri ve şilt verildi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Menemen’de Zafer Coşkusu31 Ağustos 2023 Perşembe 11:30
  • Menemen’e iki İZBAN durağı kazandıracağız25 Ağustos 2023 Cuma 14:38
  • Pehlivan Ankara’dan Müjdelerle Döndü24 Ağustos 2023 Perşembe 15:37
  • Pehlivan’dan Promosyon Müjdesi18 Ağustos 2023 Cuma 15:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894