• BIST 9530.47
  • Altın 2477.644
  • Dolar 32.4678
  • Euro 34.7142
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 19 °C

Başkan Şahin: Bir Bardak Çayın Peşindeyim

Başkan Şahin: Bir Bardak Çayın Peşindeyim
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 10 yıldır aralıksız sürdürdüğü Sokak İftarları geleneğine bu yıl Bağcılar ve Ayvacık Mahalleleri’nden başladı. Köy tüzel kişiliğini yitirip mahalleye dönüşen bu iki komşu mahallede vatandaşların sevgi seliyle karşılan

BAŞKAN ŞAHİN: BİR BARDAK ÇAYIN PEŞİNDEYİM

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 10 yıldır aralıksız sürdürdüğü Sokak İftarları geleneğine bu yıl Bağcılar ve Ayvacık Mahalleleri’nden başladı. Köy tüzel kişiliğini yitirip mahalleye dönüşen bu iki komşu mahallede vatandaşların sevgi seliyle karşılan Başkan Tahir Şahin; “Bu işleri bitirdikten sonra ben Ayvacık’a, Bağcılar’a gittiğim de ‘buyur kardeşim bir çayımızı iç’ diyebilecek bir yüz bıraktıysam, ondan daha büyük bir zenginlik yok” dedi. 

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da sokak iftarları öncesinde Menemen ilçe protokolü iftar sofrasında buluşturuldu. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde, Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar sofrasına; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Topçu Albay Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri ve Muhtarlar da katıldı. 

BAŞKAN ŞAHİN’DEN KÜTÜPHANE MÜJDESİ
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl 25 günde 37 iftar sofrası ve bir de sahur sofrası kuracaklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl Sokak İftarları’nı Bağcılar ve Ayvacık Mahallelerinden başlattı. Bağcılar’ın ilk kadın öğretmeni Huriye Saraç’ın adını, Bağcılar Köyü’nde kuracağı “Atatürk Çocukları Huriye Saraç Kütüphanesi” ile yaşatacağını müjdeleyen Başkan Şahin’e, emekli öğretmen Huriye Saraç, 87 yıllık yaşam hikayesini konu alan 3 serilik “Öğretmen Benisa” adlı kitabını hediye etti. 

Huriye Saraç’ın, “Bu çalışkan Başkanımıza, hepimizi ayırmadan bir çatı altında topladığı için sonsuz teşekkürler ediyorum” sözlerinin ardından hediye ettiği kitapların, 18 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde aldığı en kıymetli hediyelerden birisi olduğunu açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Huriye Saraç öğretmenimin anısına, geçmişte okul olarak kullanılan alanda hep birlikte kütüphane yapıldığını göreceğiz. Kütüphanemiz şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

BAŞKAN ŞAHİN’E HAVAİ FİŞEKLİ KARŞILAMA
Ayvacık’ta düzenlenen iftar sofrasında ise mahalle sakinlerinin hazırladığı havi fişek gösterisiyle karşılanan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kendisiyle fotoğraf çekinmek yada imza almak için adeta yarışan çocukların spor malzemesi taleplerinin de en kısa sürece karşılanacağını açıkladı. Yol düzenlemeleri, süs havuzları, çocuk oyun alanları gibi yatırımlarıyla Ayvacık’ın çehresini değiştiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e tüm mahalle sakinleri adına çiçek sunarak teşekkürlerini ileten Ayvacık Mahalle Muhtarı Fatih Altay; “Bundan bir sene önce iftar sofrasında Başkanımıza Ayvacık’ı Ayvacık yapacaksınız, inanıyorum dedim. Tarihleri liderler yazar, Tahir Şahin Başkanım da Ayvacık’a öyle bir liderlik yaptı ki; altın harflerle ismini yazdırdı. Her şey için teşekkür ederim Başkanım” diye konuştu. 

BAŞKAN ŞAHİN: BİR BARDAK ÇAYIN PEŞİNDEYİM
Hemşerilerine hizmet etmek için 18 yıldır Belediye Başkanlığı görevini büyük bir gururla yürüttüğünü ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Biz bu siyaseti sadece hemşerilerimize hizmet etmek için yapıyoruz. Yoksa makam, koltuk bir gün elbette gidecek. Bizden sonra mutlaka yeni arkadaşlarımız, gençlerimiz gelecek. Ancak bu işleri bitirdikten sonra ben Ayvacık köyüne, Bağcılara gittiğim de ‘buyur kardeşim bir çayımızı iç’ diyebilecek bir yüz bıraktıysam, ondan daha büyük bir zenginlik yok. Ben bir tek onu arıyorum, başka hiçbir şey aramıyorum” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK ADINA SOKAK İFTARLARI DÜZENLENİYOR…
Son iki günde İstanbul ve Mardin’de yaşanan terör saldırılarına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti, “Bu ülkede terör belası almış başını gidiyor, bunu durdurmanın tek yolu birlik, beraberlik, kardeşlik. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne hep birlikte katkı koymamız gerekir. Belediye Başkanı olarak bu yemekleri düzenlerken, bu birlik ve beraberliğe zerre kadar katkı koyabiliyorsam mutlu oluyorum. Çünkü ben ülkemi, vatanımı, bayrağımı, milletimi seviyorum. O birlik ve beraberlik olacak ki; zengin, fakir, Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Boşnak demeden önemli olan aynı sofralarda oturabiliyorsak, o birliğe katkıda bulunabiliyorsak, işte o zaman bu vatan bölünemez, bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır, bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır ve o milletin adı da Türk Milleti’nden başkası olmayacaktır. Bu birlik ve beraberlik, kardeşliğimiz olduğu sürece, gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına o çok asmak istedikleri sarı, kırmızı, yeşil bez parçasını hiçbir zaman astırmayacağız. Herkes bunu böyle bilsin” 

Menemen Belediyesi aşçıları tarafından hazırlanan Türk mutfağının seçkin yemeklerinin ikram edildiği Sokak İftarları’nda ve her gece Cumhuriyet Meydanı’nda unutulmaya yüz tutmuş Ramazan eğlenceleri gerçekleştirildiğini de hatırlatan Başkan Tahir Şahin; tüm hemşerilerinin ve İslam Aleminin, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını kutlayarak “Bu duygularla hepinizin ramazan ayı mübarek olsun. Hoşgeldin ya şehri ramazan” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Menemen Çıkarması17 Şubat 2024 Cumartesi 10:43
  • Türkiye’de İlk Kez Menemen’de12 Şubat 2024 Pazartesi 10:36
  • Battı Çıktı’da Işık Göründü05 Şubat 2024 Pazartesi 15:20
  • Menemen Belediyesi Agroexpo’ya Hazır25 Ocak 2024 Perşembe 17:46
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894