• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Başkan Kocaoğlu Sözünü tuttu

Başkan Kocaoğlu Sözünü tuttu
Son Bergama turunda ziyaret ettiği Zeytindağlılara “Eksiklerinizi tamamlayıp 2 ay sonra yine geleceğim” diyen Başkan Kocaoğlu, yoğun programına rağmen verdiği sözü tuttu.

BAŞKAN KOCAOĞLU SÖZÜNÜ TUTTU

Son Bergama turunda ziyaret ettiği Zeytindağlılara “Eksiklerinizi tamamlayıp 2 ay sonra yine geleceğim” diyen Başkan Kocaoğlu,  yoğun programına rağmen verdiği sözü tuttu. 2 aylık süre dolmadan yeniden Zeytindağ’a giden Başkan Kocaoğlu, hem yapılan çalışmaları denetledi hem de mahalle halkına yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.  

Geçtiğimiz Kasım ayında Bergama’nın mahallelerini gezerek vatandaşlarla bir araya gelen, muhtarların ve halkın taleplerini dinleyerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun rotası yine Bergama oldu. O günkü Zeytindağ ziyaretinde “Eksiklerinizi tamamlayıp 2 ay sonra yeniden geleceğim” sözü veren Başkan Kocaoğlu, yoğun programını bir kenara bırakıp verdiği süre dolmadan Zeytindağlılara güzel bir sürpriz yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Zeytindağ’a giderken yol güzergahında bulunan Aşağışakran ve Örlemiş köylerindeki asfalt çalışmalarını da yerinde gördü; işçilerle sohbet etti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da eşlik ettiği Zeytindağ ziyaretinde köy kahvesine girerek vatandaşlarla buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, mahalleye yaptıkları ve planlanan çalışmaları anlattı. Başkanı Kocaoğlu, “İki ay önce sizlerle bir araya geldiğimde öncelikli sorunları dinlemiş, notlar almış ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermiştim. Asfalt talebi vardı. Köy yolunun ve ova yollarının asfaltını büyük ölçüde bitirdik. Düğün salonu talebi vardı. Çevre yerleşimlerde olduğu gibi burada da çok amaçlı salon yapacağız. Sabah ve akşam saatlerinde okul saatlerine uyumlu otobüs seferi yapmak istiyoruz. Büyükşehir Yasası ile sınırlarımıza giren ilçelerde bunu yaptık. Bütünşehir Yasası ile hizmet verdiğimiz köy sayısı 430'a çıktı. Yeni ilçelerimizin köylerinde de bu hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

BİR SABAH KALKTI Kİ!..

Vatandaşların içme ve kanal suyu alt yapı yatırımlarına ilişkin sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, içme suyu şebekelerinin yenileneceğini, paket içme suyu ve kanal arıtma tesisi yapılacağı bilgisini verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlara dahil olan ilçelerde yıllardır birikmiş altyapı sorunlarını çözmek için seferber olduklarını, hizmet etmek için çırpındıklarını söyleyerek, “Bir sabah kalktık ki, 9 ilçe, 23 belde 430 köy bize bağlanmış. Elimizde sihirli değnek olsa keşke. Ancak hızlı bir şekilde ihtiyaçlara cevap vermek için yerel hizmetler şube müdürlüklerimizle birlikte çalışıyoruz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyan mahalle sakinleri, “Başkanımız bize geleceğini söyleyerek söz vermişti. Yapacağız dediği çalışmaların da büyük bölümü yapıldı. Sözünü tuttuğu için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ASFALT SEFERBERLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’nın Aşağışakran, Örlemiş ve Zeytindağ mahallelerinde son iki aylık süre içerisinde adeta asfalt seferberliği yaptı. Örlemiş ile Yenişakran arasındaki bağlantı yolunda 10 bin metrekarelik sathi kaplama yapıldı. Yine Örlemiş ile Zeytindağ arası 7 kilometrelik bağlantı yolunda 50 bin metrekarelik sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Örlemiş ile Aşağışakran arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunda 10 bin metrekarelik sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Örlemiş’te 16 bin metrekarelik parke döşeme imalatı yapıldı. Yine Bergama’nın Yenikent, Aşağıkırıklar ve Süleymanlı köylerinde asfalt çalışması yapıldı. Zeytindağ Mahallesi’ni Kazıkbağlar ve Tekkedere Mahallesi’ne bağlayan üretim yolunda zemin çalışması devam ediyor, sathi kaplaması yapılacak. Zeytindağ Lisesi önünde sıcak asfalt çalışması tamamlandı. Namık Kemal Sokak’ta sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Zeytindağ’daki 5 parkın zemin kaplamaları onarıldı. Zeytindağ’ı Yuntdağı’na bağlayan Yuntdağı Caddesi’nde 450 metrelik kısmın sıcak asfaltı tamamlandı. Zeytindağ’da şu ana kadar 62 bin metrekarelik sathi kaplama çalışması yapıldı. Gelen talepler doğrultusunda 2017 yılında asfalt çalışmaları devam edecek.Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894