• BIST 9548.09
  • Altın 2504.628
  • Dolar 32.501
  • Euro 34.5626
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 25 °C

Başbakan Kabineyi Arabistan’da Topladı

Başbakan Kabineyi Arabistan’da Topladı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan’ın kabineyi Suudi Arabistan’da topladığını söyledi.
CHP’Lİ ÇAM: BAŞBAKAN KABİNEYİ ARABİSTAN’DA TOPLADI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan’ın kabineyi Suudi Arabistan’da topladığını söyledi. Umre ziyaretinin bahane olduğunu belirten Çam, “Umre ziyareti haberleriyle gündeme gelen Başbakan, bakanlar ve MİT Müşteşarı ile birlikte; bölgedeki saflaşmanın giderek liderliğine soyunan Suudi Arabistan’da ne tür temaslarda bulundu merak ediyoruz, sanırım yakında öğreneceğiz. Anlaşılıyor ki Ortadoğu coğrafyasında, eskisinin aksine; elindeki petrol gücüyle görünür bir siyaset yapan ve emperyalizmden yana taraf tutan Suudi Krallığının peşinde sürüklenen bir hükümet var!” 
 
“KABİNE EMPERYALİZMİN KUCAĞINA OTURDU!”
Suudi Arabistan’a yapılan ziyaretin altıdan bölgenin politikalarını hayatı biçimde etkileyecek kararların çıkacağından emin olduğunu dile getiren CHP’li Çam, ziyareti ağır sözlerle eleştirdi.
 
Çam, “Başbakan, Yardımcılarını, Ekonomi, İçişleri, Milli Savunma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarını, MİT Müsteşarını ve ‘Cumhuriyet tarihinde ilk defa Genel Kurmay Başkanı’nı da alarak Suudi Arabistan’da daha rahat, daha geniş görüşmeler yapabilmek için adeta alternatif bir kabine toplantısı yapıyor! Bu toplantı ile emperyalizmin kucağına oturan kabine, daha çok şiddetin, daha çok gerilimin ve daha baskıcı politikaların peşinde görünüyor. Dünyada belli yönetimlere baktığımızda baskıcı diktatörlüklerin açık bir dayanışma içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu durum uluslararası kararların alınmasında gösterilen dayanışma ile de sınırlı değil. Süreç beraberinde birbirinden öğrenme, ortak politikalar geliştirme halini de getiriyor. Bu nedenle vurgulamalıyım ki, AKP hükümeti ve yandaşlarının attığı her adımın, gizli kapaklı tüm faaliyetlerinin farkındayız. AKP süslü haberlerle her zaman yaptığı gibi, yurttaşımızın dini duygularını istismar edebilir ancak yurttaşlarımızın oluşturulan politikaların gerçek amaçlarını fark etmelerine yardımcı olmak da bizim görevimiz. Türkiye Suudilerin ve politikalarının peşinden sürüklenemez, buna izin vermeyeceğiz. Diktatörlüğün ülkemizde hiçbir zaman kendine yer bulmadığını hepimiz biliyoruz ve bunu unutmayacağız!” ifadelerini kullandı. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894