• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Balıkesir Büyükşehir ve STK’lar İftarda Buluştu

Balıkesir Büyükşehir ve STK’lar İftarda Buluştu
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'nın temsilcileri, Oda başkanları, dernekler

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR VE STK’LAR İFTARDA BULUŞTU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'nın temsilcileri, Oda başkanları, dernekler ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı münasebetiyle düzenlenen, “Gönül Sofrası” iftarında bir araya geldi. Balıkesir'in yeni Valisi Ersin Yazıcı'nın da katıldığı iftar programında konuşan Başkan Uğur, sağlıklı bir demokrasi için çok önemli olan Sivil Toplumu önemsediklerini söyledi. Uğur, “Biz şuna inanıyoruz; Balıkesir'imiz önemli bir noktaya gelecekse bunu Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan ayrı düşünemeyiz” dedi.

“GÖNÜL SOFRASI”NDA BULUŞTULAR

Balkonuk Center'da düzenlenen iftar programına, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Oda ve Dernek Başkanları ile STK Temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ile birlikte açılan iftarın ardından açılış konuşması için kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'Gönül Sofrası' olarak nitelediği İftar Programına öncelikle göreve başlağı ilk günün ilk iftarını Büyükşehir Belediyesi'nin, “Gönül Sofrası”nda açan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'ya katılımından onur duyduklarını belirterek, “Şehrimize hoşgeldiniz” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “FARKLI BAKIŞ AÇILARI ZENGİNLİĞİMİZDİR; HAKİKAT FARKLI FİKİRLERİN ÇARPIŞMASINDAN ORTAYA ÇIKAR”

Başkan Uğur, “Toplumun sesi” olarak nitelediği derneklerin ve STK'ların Belediye yönetimi ile vatandaşların arasında köprü görevi üstlendiğini kaydetti. Farklı bakış açılarının ülkenin ve şehrin önemli zenginliği olduğunu hatırlatan Başkan Uğur, gerçeğin farklı fikirlerin çarpışması sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu:

“Bizler sağlıklı bir demokrasi için çok önemli olan Sivil Toplumu önemsiyoruz. Farklı bakış açılarının bu ülkenin ve bu şehrin önemli bir zenginliği olduğunu düşünüyoruz. Bir çoğu bir amaç, bir gaye, bir ideal etrafında birleşerek bir nevi kamu görevi gören önemli yapılanmalardır. Sivil Toplum Kuruluşlarımız toplum yararına gösterdikleri faaliyetlerin yanında, bilgisini birikimini şehrinin ve ülkesinin hizmetine sunan önemli bir iç dinamiğimizdir. Tabii ki herkes her zaman aynı düşünemez; Hakikat, farklı fikirlerin çarpışmasından ortaya çıkar. Önemli olan farklı fikirlerin ve görüşlerin neticesinde memleket için, vatan için beraber yürüyebilmektir. Demokratik olgunluk da bunu gerektirir diye düşünüyorum. Biz şuna inanıyoruz; Balıkesir imiz önemli bir noktaya gelecekse bunu Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan ayrı düşünemeyiz. O yüzden Balıkesir'le ilgili hizmetlerimizi tasarlarken, uygularken şehrin bütün paydaşlarıyla birlikte, paylaşarak, danışarak, katılımlarını sağlayarak, halkımız ile birlikte, hizmet üretmeyi önceliyoruz. Sivil topluma rehberlik ederek koordinasyon içerisinde ortak akla ulaşmak, güçlü bir sivil toplum oluşumuna katkıda bulunmak, değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayarak, hizmet anlamında verimliliği sürekli hale getirmek için Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile el ele vererek çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin Sivil Toplum Kuruluşlarımıza kapısı her zaman ardına kadar açıktır. Biz yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerde mutlaka meslek odalarımızla diğer sivil toplum kuruluşları ile istişare ederek, danışarak, görüşerek bu işleri yapıyoruz. Ulaşımla ilgili kararları alırken Şoförler Odamıza danışıyoruz, nasıl yapılması uygun olur birlikte karar veriyoruz. Yine marangoz esnafımızla oturup konuşuyor yeni bir marangozlar sitesini nasıl yapalım, nerede yapalım, moderni nasıl olsun birlikte karar veriyoruz. Sebze Meyveciler Odası ile oturuyoruz yeni Halimizin nasıl olması gerektiğine birlikte düşünerek karar veriyoruz. Mimarlar Odamız ile oturuyoruz Balıkesir'in geleceeği, şehrin geleceği için birlikte düşünüp karar alıyoruz. İnanıyoruz ki; Balıkesir imizdeki hizmetlerin planlanmasında ve sürdürülmesinde uzmanlığa değer vererek, ortaya konulan iyi niyet ve samimiyetle birlikte şehrimiz için çok önemli bir sinerji oluşacaktır.”

VALİ YAZICI: “STK'LAR GELİŞMİŞ DEMOKRASİLERİN VAZGEÇİLMEZLERİDİR”

Başkan Uğur'un ardından kürsüye davet edilen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir'deki ilk gününde, henüz birkaç saatlik Balıkesirli olduğunu belirterek heyecanını ifade etti. Başkan Uğur'u ve davetlileri selamlayan Vali Ersin Yazıcı, ilk olarak salondaki herkes kadar Balıkesirli olacağını, bunun sözde kalmayacağını kaydetti. Vali Yazıcı, “Büyükşehir Başkanımı zevkle dinledim, Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili ifadeleri beni ziyadesiyle memnun etti. Eğer demokrasiye inanıyorsak, demokrasiyi gerçekten canı gönülden destekliyor isek gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmezleri sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının fikrini, düşüncesini almadan yapılan iş ve eylemler çoğu zaman bir yerlere toslayıp ne yazık ki zaman ve kaynak israfına sebebiyet vermektedir. Anlaşılıyor ki Sayın Başkanımız bu konuda hassas, muhtemelen ekibi de hassas. Bu, kentin hızlı ve düzenli, gerçekten marka şehir olma yolunda ilerleyeceğine büyük bir delildir benim nezdimde. Çünkü plansız programsız ve tartışılmadan yapılan işler ne yazık ki bir müddet sonra gerçek manada ihtiyacı karşılayıp karşılamadığı sonuçları geç çıktığı için bazen her işte olmasa da zaman zaman geriye dönüşler yaşanmakta. Bu güzel Ramazan gününde, güzel Balıkesir'de sizlerle birlikte olmaktan mutluyum” diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894