• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 18 °C

Balıkçılara Aliağalı başkan

Balıkçılara Aliağalı başkan
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmirli balıkçılar bir süre önce İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği’nin olağan genel kurul toplantısını yaptı. Genel Kurulda yeni yönetim belirlenirken, Aliağa, Foça, Özbek, Sığacık ve Güzelbahçe Su Ürünleri Kooperatif

İZMİRLİ BALIKÇILARA ALİAĞALI  BAŞKAN

HASAN ESER

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmirli balıkçılar bir süre önce İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği’nin olağan genel kurul toplantısını yaptı. Genel Kurulda yeni yönetim belirlenirken, Aliağa, Foça, Özbek, Sığacık ve Güzelbahçe Su Ürünleri Kooperatiflerinin temsilcileri Birlik Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

İZMİR’Lİ BALIKÇILARA SÜRPRİZ BAŞKAN

Başkanı ve yeni yönetimde görev dağılımını belirmek üzere ilk toplantısını gerçekleştiren Birlik yönetim kurulunda beklenilenin aksine sürpriz bir gelişme yaşandı. 10 yıldır Birlik Başkanlığı görevini yürüten Özbek Su Ürünleri Kooperatifi Temsilcisi Ahmet Yapıcı’nın karşısına ilk defa bir rakip çıktı. Yönetim kurulunda yapılan seçimde Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Temsilcisi Kemal Yılmaz Birlik Başkanlığına aday oldu. Yapılan gizli oylama da Kemal Yılmaz’ın  bir oy fark ile başkanlığa seçilmesinin ardından   tartışmalarda beraberinde geldi

BAŞKAN SEÇİLEMEYİNCE “OLAĞAN ÜSTÜNE GİDELİM” DEDİ.

Duruma tepki gösteren eski başkan Ahmet Yapıcı, yönetim kurulunda yapılan seçimi kabul etmeyerek, “Olağan üstü genel kurula gidelim” dedi. Birlik yönetiminde olağan üstü genel kurul önerisini çoğunluğun kararı ile reddedilince mevcut Başkan Yapıcı, Birliği olağan üstü toplantıya götürmek için üye kooperatiflerden imza topladı.Yeterli sayıda imza toplayan Yapıcı, “Sandıktan kaçan namerttir” diyerek yeni yönetime adeta  meydan okudu. Yapıcı, “Biz genel kurullarımızda yönetim kurulunu seçeriz. Yönetimde kendi içinden başkanı seçer. Ben 10 yıldır birlik başkanlığı görevini yürütüyorum  ve   bu konuda tecrübeliyim. Genel kurul öncesi yönetim kuruluna giren arkadaşlarımızla birlikte benim bir kez daha  başkan olmam konusunda mutabakat sağlamıştık. Fakat bu arkadaşlar hülle yoluna başvurdular. Beni arkamdan vurdular” diye konuştu.

YENİ BAŞKAN YILMAZ, “OLAĞAN ÜSTÜ İÇİN GEÇERLİ BİR NEDEN YOK”

Sürpriz bir şekilde Birlik Başkanlığı koltuğuna oturan yeni başkan Kemal Yılmaz, “İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği genel kurulunu yapmıştır. Demokratik bir ortamda da yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında  da yeni başkanını belirlemiştir. Olağan üstü genel kurul için ortada geçerli bir neden yoktur. Bu işler çocuk oyuncağı değildir. Ben başkan olamadım diye her önüne  gelen imza toplayıp genel kurul isterse hizmet etmek için seçilenler burada görev yapamadıkları gibi başarılıda olamazlar” dedi.

BEŞAR ESAD BENZETMESİ

Eski Başkan Ahmet Yapıcı ile herhangi bir sorunu olmadığına dikkat çekerek  eski başkan Yapıcı’ya  övgüler yağdıran  Yılmaz, “Ahmet Başkanımızın birliğimize çok önemli hizmetleri olmuştur. Kendisi bir başkandan daha çok bizim babamız gibidir. On yıl süren başkanlık döneminden sonra kendisinin bu durumu kabul edememesini anlayışla karşılıyorum. Fakat Ahmet Başkanımız halen yönetim kurulu üyemizdir. Bizim onun fikirlerine ve  engin tecrübesine her zaman ihtiyacımız var.  Ahmet Başkansız bir birlik hayal edemiyorum. İnanıyorum ki yeni yönetimin kararına gösterdiği tepki gelip geçicidir. Ahmet Başkanımız Suriye lideri Beşar Esad gibi, ‘iktidarın tek sahibi benim çoğunluk ne derse desin ben iktidarı kimseye vermem’  diyebilecek kadar anti demokratik bir insan değildir. Değişmeyen tek şey değişimdir.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894