• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bakırçaylı CHP'liler Buluştu

Bakırçaylı CHP'liler Buluştu
Bakırçaylı CHP’liler yemekte bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü’nün düzenlediği birlik beraberlik ve dayanışma yemeği Bizim Ev Restoran’da yapıldı. Yemeğe CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol’un yanı sıra,

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ KEMAL ANADOL; CUMHURBAŞKANI GÜL MAYIN YASASINI İMZALARSA ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEĞİZ.

BAKIRÇAYLI CHP"LİLER ALİAĞA İLÇE ÖGRÜTÜNÜN DÜZENLEDİĞİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

 Bakırçaylı CHP"liler yemekte bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü"nün düzenlediği birlik beraberlik ve dayanışma yemeği Bizim Ev Restoran"da yapıldı. Yemeğe CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol"un yanı sıra,  İl Genel Meclis Başkanı Sedar Değirmenci, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ayla Eğit,  İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar,  İl Yöneticileri Murat Öncel, Yalçın Erdoğan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Eski Belediye Başkanı ve 22. Dönem milletvekili Hakkı Ülkü, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven,  Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Foça İlçe Başkanı Şener Erol, Kınık İlçe Başkanı Doğan Dileç, Diyarbakır Lice İlçe Başkanı Melik Tanrıverdi, Aliağa İl Genel Meclis Üyeleri Özer Örnek, Nesrin Beykoz, Tarık Uslu,  Foça İl Genel Meclis Üyeleri Vedat Aksoy, Yusuf Çemrek, Bergama İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Yetim, Süleyman Gedik, Dikili İl Genel Meclis Üyesi Ali Demirel, Kiraz İl Genel Meclis Üyesi Pilot Zeybek ve  İl Gençlik Kolları Başkanı Berk Ulusal ve çok sayıda partili katıldı. TRT İzmir saz sanatçıları ve Banu Soner"in söylediği şarkılar eşliğinde eğlenen CHP"liler 10. Yıl Marşı ile büyük coşku yaşadı.  Sunuculuğunu Arif Güven ve Bilge Özen"in yaptığı gecede 20 adet altın kaplama CHP rozetleri ayrı ayrı fiyatlardan satıldı. Bir rozete en yüksek fiyatı 500 Lira ile Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz verdi.  CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan"ın CHP yüzünden 4 maddeyi bir aydır meclisten geçiremiyoruz diye şikayet etmeye hakkı yok. 340 Vekili bulunan AKP, meclisin çalışmaya başlayabilmesi için 550 milletvekilinin 3"te biri olan 184,  oylama sırasında da meclisin 4"te biri olan 138, vekilini bir araya getiremiyorsa sorun CHP"de değil kendisindedir. "" dedi. Anadol hükümetin parasızlık nedeniyle mayınları Türkiye'nin temizleyememe gerekçesini de  sahtekarlık olarak nitelendirdi.  Ülkeyi AKP"nin inisiyatifine bırakmayacaklarını belirten Anadol ""Şimdide CHP"nin çoğunlukla elinde bulundurduğu kıyı belediyelerin imar yetkisini elinden alınmaya çalışılıyorlar ama başaramayacaklar. Mayın hususunda gösterdiğimiz  direnci bu konuda da göstereceğiz. Olmazsa mücadelemize Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Asla pes etmeyeceğiz"" dedi. 

OĞUZHAN"DAN SEÇİMLERDE EMEĞİ GEÇEN HEREKESE TEŞEKKÜR
Geceye katılan tüm konuklara teşekkür eden ve yemeğin ev sahipliği yapan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan hemen hemen her yıl aynı dönemlerde birlik ve beraberlik yemeği düzenlediklerini belirterek seçimlerden sonra ilk defa bir arada olmalarından dolayı önceki yıllara göre bu yıl düzenledikleri yemeğin  daha anlamlı olduğunu belirtti. Oğuzhan ""Birlik ve beraberlik içersinde yılmadan yorulmadan 5 yıldır verdiğimiz emeğin karşılığı olarak yerel seçimlerde hedeflediğimiz başarıya ulaştık. Ayrıca seçimlerden sonra ilk kez bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu açıdan da yemeğimiz bu akşam daha da bir anlamlı. Birlik ve beraberliğimizin sonucunda ve yakaladığımız başarıda emeği geçenlerde ayrıca tek tek teşekkür ediyorum"" dedi.

İL SEKRETERİ AKPINAR; ALİAĞA 5 YIL ÇOK KÖTÜ YÖNETİLDİ
Aliağa"nın 5 yıl boyunca çok kötü yönetildiğini belirten CHP İzmir İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar"da  ""Aliağa bir emek kenti, Aliağa gibi bir emek kentine hiç yakışmayan 5 yıl yaşandı. Aliağalı baktı ki kediye ciğer teslim etmiş aman dedi ciğerimiz gidiyor. Hemen doğru bir kararla AKP"li yönetime gereken dersi verdi. Aliağa"da partimiz büyük bir başarıya imza attı. CHP"nin yerel yönetimlerde çok başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçmiş dönemde de Hakkı Ülkü ile gösterilen yerel yönetim başarısını bu dönemde Aliağa"da Turgut Oğuz başkanımız daha fazlasını gösterecektir. Biz buna canı gönülde inanıyor ve kendisine güveniyoruz. Ve inanıyorum ki Aliağa"dan İzmir"den yola çıkan altı ok Anadolu"da dalga dalga yayılacak. Cumhuriyet Halk Partisi ilk genel seçimde iktidar olacak  "" dedi.

"" ÇALIK GRUBUNA PARA BULUYOR. MAYIN TEMİZLEMEYE BULAMIYOR""

Aliağa"da ki seçim başarısından dolayı tüm ilçe örgütü kutlayan CHP Grup Başkan vekili Kemal Anadol Türkiye"de işsizliğin yoksulluğun had safhada olduğu belirterek krizin teğet geçmediğini delip geçtiğini söyledi. Anadol ""Türkiye"nin içinde bulunduğu durum hiç de  iç açıcı değil Türkiye"de yoksulluk ve açlık sınırındaki insanların sayısı her geçen gün çoğalırken dükkânlarını siftahsız kapatan esnaflarımızın sayısı çoğalırken, üniversite mezunları iş bulamazken Türkiye"yi akla gelmez gündem maddeleri ile işgal eden görülmemiş bir iktidar iş başında"" dedi. Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda hükümetin tavrının anlamsız olduğunu belirten Anadol ""Elbette ki mayınlar temizlensin.  Ancak biz asker döşedi asker temizlesin diyoruz. Genelkurmay temizleyemezmiş. Biz de o zaman CHP olarak dedik ki ihale açılsın, yurt içi yurt dışı şirketler gelsin bu mayınları temizlesin parasını alsın gitsin. Mayınları temizlendikten sonra da o topraklar, orada bu işin zararını gören insanların hakkı dedik. Hayır diyorlar onların olmayacak. Maliye"de para yok o araziyi temizleyen firma 44 yıllığına oraya yerleşsin organik tarım yapsın istiyorlar. Dünyanın neresinde görülmüş mayını temizledikten sonra aynı topraklarda domates yetiştiren şirket. Dünyanın neresinde görülmüş sınırlarını bir yabancı şirkete muhtemelen İsrail"e terk eden bir devlet. Paramız yok diyor sayın Başbakan, peki 62 Milyon Dolara uçak alırken parayı nerden buluyor. Damadının genel müdürü olduğu Çalık grubu adına medya ihalesini almak için devlet bankalarından 750 Milyon Dolar alırken nerden buluyor parayı. Onlara olunca buluyor parayı. Söz konusu mayın olunca bulamıyor neden acaba. Bu yapılan sahtekarlıktır"" dedi

""AKP MECLİTE 184 VEKİLİNİ BİR ARAYA GETİREMEDİ""

Anadol ayrıca Başbakanın 6 maddelik kanunu 1.5 aydır meclisten CHP yüzünden geçiremedik diye şikayet etme hakkı olmadığını belirterek sorunun AKP Grubunun mecliste yeter sayıya ulaşamamasıyla ilgili olduğunu söyledi Anadol  ""Başbakan  6 maddelik kanunu 1 buçuk  ay meclisten geçiremediler diye şikâyet ediyor millete CHP"yi.  4 maddeyi bir aydır hala çıkaramıyoruz diye.  Ancak bir şeyi unutuyor başbakan. Meclisin çalışmaya başlayabilmesi için 550 milletvekilinin 3"te birinin hazır bulunması lazım, bu rakam 184. Oylama sırasında da meclisin 4"te birinin hazır olması lazım, bu rakamda 138. 340 milletvekili olan AKP meclis açıldığında 184 vekilini, oylama sırasında 138 üyesini  hazır edemiyorsa Recep Tayip Erdoğanın muhalefete söz söylemeye ne hakkı var. İlle bir yabancı şirkete sınırlarımızı yarım asra yakın terk etmeye kararlılar. Ama oraya girenler bir daha oradan çıkmaz. Sınırlarını terk eden sınırlarının namusunu koruyamayan bir iktidar Cumhuriyet tarihinde görülmedi daha"" dedi.
""GÜL BÜYÜK SINAV VERECEK""

Mayınlı arazi ilgili kanunun çıkarılarak Cumhurbaşkanına sunulduğunu belirten Anadol  ""Kanunu çıkardılar, şimdi Çankaya"da. Şimdi büyük sınav verecek olan Sayın Gül. Sayın Gül eğer kanunu imzalarsa kendisi Türkiye Cumhuriyetinin değil AKP"nin Cumhurbaşkanı olacaktır"" dedi.  Yeni bir tasarının şuan mecliste olduğunu belirten Anadol ""Hükümet seçimi kaybettiği sahil kesiminde imar değişikliği hakkını belediyelerden almaya çalışacak. Bakalım alabilecek mi o çoğunluğuna rağmen göreceğiz. Aynen mayındaki direnci bunda da göstereceğiz sonra Anayasa Mahkemesinde mücadelemizi devam ettireceğiz ve bu Ülkeyi AKP"ye bırakmayacağız"" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894