• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 30 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Çanakkale 20 °C

Badminton’un Madalya Avcıları Bergama’da Yetişiyor

Badminton’un Madalya Avcıları Bergama’da Yetişiyor
1998 yılından bu yana Badminton Milli takımına sporcular yetiştiren Bergama Belediyespor, 3 yıl sonraki 15 yaş altı Avrupa şampiyonasında madalya almış...

1998 yılından bu yana Badminton Milli takımına sporcular yetiştiren Bergama Belediyespor, 3 yıl sonraki 15 yaş altı Avrupa şampiyonasında madalya almış sporcu çıkarmak istiyor.

Bergama Belediyespor Badminton takımı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Milli takıma bugüne kadar onun üzerinde sporcu yetiştiren Bergama Belediyespor, gözünü ise Avrupa şampiyonalarına dikti. Bergama Belediyespor Badminton takımı bünyesinde halen 40 sporcu bulunurken, bu sporcular 12 yaş grubundan oluşuyor. Bergama Belediyespor Badminton takımının başında 1998 yılından bu yana antrenörlük yapan Hakan Avcı, çalışmanın ve azmin meyvelerini Bergama'dan 10'un üzerinde Milli Takım sporcusu çıkartarak aldıklarını söyledi. Hakan Avcı, "Sporcu kardeşlerim ile birlikte yaz-kış, soğuk-sıcak demeden uzun yıllara dayanan çalışmaların neticesini almaya başladık. Şu anda takımımızda 12 yaşında olan bir sporcu grubumuz var. Amacımız bugün 12 yaşında olan bu çocuklar ile 3 yıl sonra düzenlenecek olan 15 yaş altı Avrupa Şampiyonasında Bergama'dan madalya almış sporcu çıkarmak. Özellikle Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e teşekkür etmek istiyorum. Bergama Belediyespor Badminton takımı olarak ne zaman desteğe ve yardıma ihtiyacımız olsa öncelikle belediye başkanımızı yanımızda görüyoruz. Badminton takımı olarak daha fazla çalışarak ve Milli Takımatdaha fazla sporcu yetiştirerek bu desteğin karşılığını vermek ve diğer branşlara, diğer ilçelere de örnek olmaya devam etmek istiyoruz. Sporcularımızın ailelerine teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarımız evlerinden ve okullarından daha fazla zamanı spor salonunda çalışarak geçiriyorlar" dedi.

Takım adeta madalya avcısı

Bergama Belediyespor Badminton takımında oynayan ve 9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği'nde öğrenci olan 19 yaşındaki Buse Alsoy, 12 yıl önce başladığı Badminton sporundan bugüne kadar 100'e madalya kazandı. İzmir ve Türkiye dereceleri bulunan ve 2007 yılından bu yana Badminton Milli takımında oynayan genç kız, ay yıldızlı takımda Balkan Şampiyonluğu da yaşadı. Bergama Belediyespor Badminton takımında oynayan bir diğer milli sporcu 19 yaşındaki Arzu Delibalta da, 2007 yılından bu yana badminton sporu ile uğraşıyor.,Şu sıralar milli takımda oynayan genç kız, oynadığı sayısız maçlarla adından söz ettirmeye başladı. Yine takımda forma giyen 12 yaşındaki Aybars Gökeren de, yaşından ve boyundan büyük başarılara imza atan bir sporcu oldu. Gökeren, azmi ve mücadelesiyle gelecekte umut veren minik sporcular arasında yer aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894