• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aziz Kocaoğlu'na TEPKİ

Aziz Kocaoğlu'na TEPKİ
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / İzmir Aliağa'da kurulması düşünülen termik santrale karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.İzmir Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Aliağa’da

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU"NA TEPKİ

 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ  / İzmir Aliağa'da kurulması düşünülen termik santrale karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

 


 

İzmir Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), Aliağa"da kurulması planlanan termik santraller ve bu santrallerin atıklarının bölgeye dökülmesine karşı basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan FOÇEP Yürütme Kurulu üyesi Bahadır Doğutürk, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu cürufların bertarafı konusunda hızlı bir çalışma yaptığını söyledi, ancak buldukları yer Kozbeyli Gölyüzü Mevkii"dir. Bu Foça"nın ölüm kararıdır. Kocaoğlu Foça"ya ihanet etmiştir" dedi.

Foça İlçesi"ne bağlı Ilıpınar ve Kozbeyli Köyleri arasında yer alan Gölyüzü Mevkii"nde biraraya gelen 200 kişilik grup, Aliağa"da termik santraller kurulması ve bu santrallerin atıklarının bölgeye dökülecek olmasına tepki gösterdi. Basın açıklamasına Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP) üyeleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çevre köylerde yaşayanlar katıldı. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı Gölyüzü Mevkii"ndeki cüruf toplama alanına kadar ellerindeki dövizlerle yürüyen grup adına basın açıklamasını FOÇEP Yürütme Kurulu üyesi Bahadır Doğutürk okudu. Doğutürk şunları söyledi: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, demir çelik üretim tesislerinin patronlarıyla bir toplantı yapmış ve kamuoyuna 'cürufların bertarafı konusunda hızlı bir çalışma yaparak sorunu kökten çözeceğiz' demişti. Bu açıklamadan şüphelenerek geçen yıl Mart"ta kendisine cürufların nereye döküleceğini sorduk. Gelen yanıtta 'Yer arayışımız devam ediyor' denmekteydi. Şimdi öyle anlaşılıyor ki Foça"nın ölüm kararı bu toplantıda şekillendirilmiştir. Şehri emanet ettiğimiz kişilerin buldukları yer Kozbeyli Gölyüzü Mevkii"dir. Şehir Emini Kocaoğlu İzmir ve Foça"ya ihanet etmiştir."

 

'ZEHİRLER YAĞMURLA NEREYE GİDECEK?'

 

Demir çelik firmalarının cüruf depolama alanı ile ilgili bir üniversiteden zemin sızdırmazlık raporu aldığını ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Doğutürk şöyle devam etti: "Ne hikmetse cürufların döküldüğü yer 'sızdırmaz bir zeminmiş.' Cürufu döken firma bir üniversiteden böyle bir rapor almış. Hadi cüruf alanı sızdırmaz tabakaya denk gelmiş olsun, zehirler yağmurla birlikte nereye gidecek? Gideceği her yer sızdırmaz mıdır? Bakanlığın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin ihanetiyle İzmir sahipsiz kalmıştır. İzmir"e ihanet edenleri lanetliyoruz."

Basın açıklaması ardından kısa bir süre daha slogan atan grup, eylemi sonlandırıp olaysız dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894