• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aydemir Yapılan Adaletsizlık Giderilsin

Aydemir Yapılan Adaletsizlık Giderilsin
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir düzenlediği basın toplantısıyla Mart 2014'te kabul edilen torba yasa ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenleri etkileyen değişikliklere tepki gösterdi.

ABDÜRREHİM AYDEMİR, "ÖĞRETMENLERE YAPILAN ADALETSİZLİK GİDERİLSİN"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir düzenlediği basın toplantısıyla Mart 2014'te kabul edilen torba yasa ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenleri etkileyen değişikliklere tepki gösterdi.

Aliağa ilçe binasında düzenlenen ve ilçe yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Aydemir " Ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmede en etkin rolü olan eğitim ve öğretimin vefakâr ve cefakâr neferleri olan öğretmenlerimizi etkileyen bu değişiklikler, büyük adaletsizlikler içermekte olduğunu görüyoruz" dedi.

Yaşanan haksızlıkları maddeler halinde dile getiren Aydemir öğretmenleri etkileyen bu değişikliklerden vazgeçilmesi, eğitim ve öğretimin sağlıklı işlemesi için öğretmen açıklarının giderilmesi, adaletsizliklerin bertaraf edilmesi öncelikli talepleri olduğunu vurgulayarak şu hususları dile getirdi: "

•             Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve Bakanlığın beyni durumunda olan, eğitim mevzuatını, ders programlarını, müfredatları oluşturan, ders kitapları ve yardımcı eğitim materyallerini inceleyip onaylayan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olup üyeleri olmayan sıradan bir inceleme kuruluna dönüştürüldü.

•             İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri "Eğitim Uzmanı" unvanı verilerek görevlerinden alınıp maddi ve manevi kayba uğratıldılar.

•             Bakanlıkta eğitim kalitesinin denetimini yapan ve saygın bîr konuma sahip olan Bakanlık Müfettişleri, "Maarif Müfettişi" adıyla düşük profile çekilerek sıradanlaştırırlar. Bu süreçte haksızlığa uğradığını düşünen birçok bürokrat, müfettiş ve eğitim yöneticisi en verimli çağlarında emekli olmak zorunda kaldılar.

•             Okul müdürlüğünde 4 yılını dolduran eğitim yöneticilerinin performans ölçümü yapılarak görevde kalıp kalamayacağının belirlenmesi hükmü getirildi. Yasanın bu maddesinin uygulanabilmesi için de doğrudan doğruya Milli eğitimde kadrolaşmaya yönelik ve kazanılmış hakları bir anda ortadan kaldıracak ucube bir Yönetici Atama Yönetmeliği düzenlendi.

•             Siyasetin ve yandaş Eğitim Bir-Sen Sendikasının desteğiyle birkaç ay önce göreve gelen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yetkililerinin; torpili olan, iktidara yakın duran, yandaş sendikaya üye olan okul müdürlerine yüksek puan vererek ve okulundan tam puan ya da yüksek puan alan birçok müdüre ise çok düşük puan vererek adaletsizce uygulanan yönetmelik. Böylece uzun yıllar eğitime hizmet eden binlerce okul müdürünün bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılarak görevlerine son verilmiş ve öğretmen yapılmışlardır. Bu Türkiye Cumhuriyetinin 91 yıllık hayatında eğitim alanında yapılan en büyük müdür kıyımıdır.

•             Zorunlu bir öğretmen göçü olacak, öğretmenlerin aidiyet duygusunu yok edecek, pedagojik açıdan önemli tahribatlara neden olacak, Eğitim ve öğretim çalışmalarının verimliliğini düşürecek, öğretmenlerin aile bütünlüğünü bozacak olan, İktidar yanlı olmayan eğitim neferleri için planlanan sürgün amaçlı rotasyon.

• Farklı ücretler ve farklı sıfatlarla dolu öğretmeler odalarının oluşturulması.

SESSİZ KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ

Ülkenin geleceğinin karartılmasına yönelik tutum ve davranışlara sessiz kalamayacaklarının altını çizen Aydemir "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdan ve gençlerimizden beklediğimiz davranış değişikliklerini şekillendirecek olan öğretmenlerimize yapılan bu zulümler ve adaletsizce uygulamalar aslında devletimizin ve milletimizin şah damarlarını kesmekten başka bir şey değildir.Aliağa Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı olarak benim ve parti yönetimimin; bu adaletsizliklere ve ülkemin geleceğinin karartılmasına yönelik davranış ve tutumlara sessiz kalması düşünülemez. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı Beyefendiden, ülkemizde ki Eğitim ve öğretim sürecinin sağlıklı işlemesi için öğretmen açıklarının giderilmesi ve adaletsizliklerin bertaraf edilmesi öncelikli talebimizdir. Ayrıca; Önümüzdeki günlerde, münhal okul müdürlüklerine, ilk atama kapsamında müdür görevlendirmelerinde; görevlendirme yönetmeliği ile ilgili yeni değerlendirme yöntemlerine başvurarak, haksız puanlamalardan, şeffaflıktan uzak olmayan, keyfiliklerin görülmeyeceği ve yeni gerginliklere mahal vermeyecek şekilde yapılması bir diğer önemli talebimizdir" dedi.

 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894