• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 14 °C

Ayakkabı Kutusundan Güvercin

Ayakkabı Kutusundan Güvercin
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Önceki gün ‘Ankara’nın değil halkın adayı’ sloganı ile DSP’den adaylığını açıklayan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, adaylık açıklamasına ayakkabı k
AYAKKABI KUTUSUNDAN GÜVERCİN ÇIKTI
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
 
Önceki gün ‘Ankara’nın değil halkın adayı’ sloganı ile DSP’den adaylığını açıklayan Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, adaylık açıklamasına ayakkabı kutularından çıkan beyaz güvercinler damga vurdu.
 
 
DSP seçim bürosunun açılışının da yapıldığı adaylık açıklamasına kasketi ile çıkan Altıparmak alana zeybek oynayarak girdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı adaylık açıklamasının ardından ise kendisine verilen ayakkabı kutularından beyaz güvercin çıktı. Ayakkabı kutularını İlçe Başkanı İsmail Gençalp ile birlikte açarak içinden DSP’nin simgesi olan beyaz güvercinleri uçuran Altıparmak; “Bu kutularda keramet olduğu söyleniyor. Bende bu kutulardan alıp bir bakayım dedim. Ancak gördüğünüz gibi bizim ayakkabı kutularımızdan kardeşlik çıkar, özgürlük çıkar, emek çıkar, barış çıkar, adalet çıkar” dedi.
 
KİME NEREYİ BAĞIŞLIYORSUN?
Neden aday olduğunu ‘halka güvenerek yola çıktım’ sözleriyle ifade eden ve ‘biz Ankara’nın değil halkın adayıyız’ diyen Altıparmak; “Dikili kimsenin babasının çiftliği değil. Biz adam gibi bütün demokratik kurallara uyarak aday adaylığına 11 arkadaşımla birlikte müracaat ettik. Bu işin demokratik yolları var. Kamuoyu yoklaması yaparsın, sandığı koyarsın. Böyle yapacaklarını söylediler. Ama bir anda bir beyefendinin isteğiyle hepimiz bir kenara atıldık. Sen kime nereyi bağışlıyorsun, Dikili senin babanın çiftliği mi? Dikili nereden gelirse gelsin her türlü baskı ve dayatmaya karşı çıkacak, özgür iradesini ortaya koyacaktır” dedi. Altıparmak ayrıca; “ Yeni dönemde yalnızca alt yapı yatırımlarının değil ilçenin sosyoekonomik kalkınmasını da sağlayacak projeleri gerçekleştireceğiz, her kesimin elinden tutarak birlikte yönetimin ve yerel demokrasinin en güzel örneklerini sergileyeceğiz” dedi.
 
DİKİLİ TOZ DUMAN
Dikili’de seçim yarışı hayli çekişmeli geçeceğe benzerken CHP ve AKP’de meclis üyeliği kavgaları yaşanıyor. CHP’de hemşerilik yapıldığı gerekçesiyle üç kişi partiden istifa ederken, Çandarlı’dan bir kişinin liste sonuna yazılması da tepki çekti. Çandarlı’dan listeye sonlarda yazılan meclis üyesi adayının da bugün istifa edeceği öğrenildi. Dikili ADD Başkanlığı yapmış ve halen yönetimde bulunan Çiğdem Elibol’un ise 8.sıradan yer bulması, ADD üyeleri tarafından ‘bize layık görülen sıra bu mu?’ tepkilerine yol açtı. CHP’nin adayını anti demokratik yollarla belirlediğini söyleyerek DSP’den aday olan Yusuf Altıparmak’ın yarattığı sinerji ile, DSP’nin yarışta birkaç puan önde gittiği, yapılan listenin özellikle Çandarlı, Deliktaş ve Dikili Merkez’de beğeni ile karşılanması, CHP’den belediye başkan aday adayı olan 4 isminde destek vermesi dikkat çekiyor. Dikili AKP’de ise liste yüzünden kırgınlıklar yaşandığı belirtilirken, geçen yerel seçimlerde MHP adayı olup istifa ederek AKP’ye geçen ve buradan aday olan Zafer Afyon’un meclise yazılmaması da AKP Dikili İlçe Teşkilatı’nda sıkıntıya neden oldu. Zafer Afyon’un da partiden istifa edebileceği iddia edildi. AKP ve CHP’de bu sıkıntılar yaşanırken, DSP’nin hızlı başlaması, yarışı şimdiden önde götürmesi CHP ve AKP’de sıkıntı yaratıyor.   
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894