• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

Avrasya Bölgesi ANKOMAK 2016’da Buluştu

Avrasya Bölgesi ANKOMAK 2016’da Buluştu
2016 yılının ilk çeyreğinde %10 büyüme gösteren iş makinaları sektörü Avrasya Bölgesi’nin buluşması noktası ANKOMAK’ta bir araya geldi…

AVRASYA BÖLGESİ ANKOMAK 2016’DA BULUŞTU

Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı – ANKOMAK;      21. kez gerçekleşti. 1- 5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen fuarı 62 ülkeden 7.406 kişi ziyaret etti.

İnşaat makinaları sektörünün yanı sıra madencilik, doğaltaş ve tünelcilik makinaları sektörleriyle ilgili ürün, hizmet ve teknolojilerin de sergilendiği ANKOMAK 2016’da; “Yurtdışı Alım Heyetleri Programı” çerçevesinde; Lübnan, Irak, Filistin, Sudan ve Umman’dan gelen profesyonel ziyaretçiler beş gün boyunca katılımcı firmalarla görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar sektörün gelişmesine olumlu katkı sağladı.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından iki yılda bir düzenlenen Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı – ANKOMAK; 21. kez gerçekleşti. Ülke ekonomisinin önemli yapı taşlardan inşaat, madencilik, doğaltaş ve tünelcilik makinaları sektörlerini bir araya getiren fuar, beş gün boyunca 178 katılımcı firmayı, 62 ülkeden 7.406 ziyaretçiyle bir araya getirdi.

ITE Turkey İş ve İnşaat Makinaları Grup Direktörü Nezih Çağın; “2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 10 büyüme gösteren iş ve inşaat makinaları sektörü geçtiğimiz beş gün boyunca Avrasya bölgesinin uluslararası buluşma platformu olan ANKOMAK 2016’da bir araya geldi.  

Sektörün en köklü fuarı olan ve bu yıl 21’inci kez düzenlendiğimiz ANKOMAK’ta 62 ülkeden 7.406 sektör profesyonelini ağırladık. Kendi organizasyonumuzla getirdiğimiz “Yurtiçi ve Yurtdışı Alım Heyetleri Organizsyonları”yla da fuar süresince birebir iş görüşmeleri gerçekleşti. Fuarın sektörün büyümesine olumlu katkılar sağladığı inancındayız.

Türkiye, iş makinaları imalat sanayisinde Avrupa’nın 9. büyük ülkesi ve Çin’den ve Hindistan’dan sonra son 8 yıldır en hızlı büyüme oranına sahip ülke konumunda. Türkiye’de 45 yıldır iş makineleri imal ediliyor. İnşaat makinaları sektörü aynı zamanda ihracat konusunda da Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Türk iş makinaları sektörü, 25’i AB ülkeleri olmak üzere, 127 ülkeye 1,2 milyar dolarlık ihracat yapıyor ve 2023 yılında ihracatın 10 milyar doların üzerine çıkması hedefleniyor. Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörünün, pazar büyüklüğü bakımından, Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen bir pazar olması, ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşıyor.”

ITE Group’un “İş makinaları ve yapı elemanları” alanında 8 ülkede düzenlediği, bölgelerinin en büyükleri olan 10 fuar sayesinde sektöre özel bir uzmanlığı yer alıyor. ITE Turkey ise ANKOMAK fuarı ile Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nde 32 yıllık tecrübeye ve uzmanlığa sahip bulunuyor. ITE Group’un sağladığı güçlü küresel ağ ile ITE Turkey’in deneyimi ve portföyünü birleştiren ANKOMAK,  sektör için daha güçlü bir sinerji yaratmaya devam edecek. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894