• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aşı Yaptırmayana Destek Yok

Aşı Yaptırmayana Destek Yok
ALİAĞA HABER /ALFA TİVİ / EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Brucella Rev – 1 Aşısı Yaptırmayan Sürülere 2012 Yılında Destek Yok İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer yaptığı

 

Brucella Rev – 1 Aşısı Yaptırmayan Sürülere 2012 Yılında Destek Yok

ALİAĞA HABER /ALFA TİVİ / EGE HAKİMİYET  GAZETESİ /
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer yaptığı açıklamada koyun keçi yetiştiricilerini, sürülerine Brucella Rev – 1 aşısı yaptırılması konusunda uyardı. Sürülerine Brucella Rev – 1 Aşısı yaptırmayan üyelerin 2012 yılı desteklerinden yararlanamayacağını ifade etti.
 İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer yaptığı açıklamada İzmirli 5 bin 700 koyun ve keçi yetiştiricisini, sürülerine Brucella Rev – 1 aşısı yaptırmaları konusunda uyardı. Toplum ve sürü sağlığı için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Türer tüm üyelerinin Brucella Rev – 1 aşılarını yaptırmalarını istedi. Bu yıl Brucella Rev – 1 aşısı yaptırmaya yetiştiricilerin 2012 yılı desteklerinden yararlanamayacağına dikkat çeken Başkan Türer: “Bakanlığın bu uygulamasını destekliyoruz. Bugün Brucella hem toplum açısından hem de hayvan sağlığı açısından büyük tehdit oluşturuyor.  Göreve geldiğimiz günden bugüne İzmir İl Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarda üyelerimizin Brucella Rev – 1 aşısı yaptırmaları konusunda bilinçlendiriyoruz.  Bakanlığın bu yıl desteklere Brucella Rev -1 aşısını yaptırma koşulu getirmesi Türkiye"nin brucella mücadelesinde büyük yol kat etmesini sağlayacaktır” dedi.

Aşı Başına 4 TL Destek
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yapılan açıklamada ayrıca sürülerine Brucella Rev – 1 aşısı yaptıran üyelere aşı başına 4 TL destek ödemesi yapılacağı da ifade edildi. Birlik Başkanı Özer Türer Brucella Rev – 1 aşısı yaptıran bir üyenin 2012 senesi için 15 TL anaç hayvan,  4 TL Bucella Rev – 1 aşı desteği, döktüğü sütte de tonda 150 TL destek alacağına dikkat çekti.  Başkan Türer çeşitli nedenlerle aşı yaptırmayan bir üyenin 19 TL devlet desteğinden yararlanamayacağını ifade ederek tüm koyun ve keçi yetiştiricilerinin bu yıl mutlaka aşılarını yaptırmalarını istedi.

İzmir"den Türkiye"ye Örnek Model
Başkan Türer Brucella ile mücadele konusunda İzmir İl Tarım Müdürlüğü"nün vermiş olduğu mücadeleye de dikkat çekti. Türkiye"de ilk defa İzmir İl Tarım Müdürlüğü"nün, İzmir İl Özel İdaresinden temin ettiği kaynak ile yetiştiriciye ücretsiz Brucella Rev -1  aşısı dağıttığını belirten Başkan Türer: “Büyükbaşta brucella ile mücadelesi Türkiye"de örnek model oluşturan İzmir İl Tarım Müdürlüğü, küçükbaşta da birçok alanda olduğu gibi Brucella hastalığı ile mücadelede önemli başarıların altına imza atıyorlar. İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal ve İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlık Koruma  Şube Müdürü Bayram Sertkaya"ya tüm üyeler adına teşekkür ediyoruz. Devletin 4 TL destek verdiği Brucella Rev – 1 aşısını ücretsiz sunarak İzmir"de Brucella hastalığının tarihe karışmasında büyük rol üstlendiler” dedi.
Başkan Türer Brucella Rev – 1 aşısının üyelerince yaptırılması konusunda tüm iletişim olanaklarını kullandıklarını bunun yanı sıra tarım danışmanlığı hizmeti veren Ziraat Mühendislerinin de özellikle bir program dahilinde bu konu üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894