• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

ASEV TSM Korosundan Müzik Ziyafeti

ASEV TSM Korosundan Müzik Ziyafeti
Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Yusuf Nalkesen’in şarkılarıyla sahne aldı

ASEV TSM KOROSUNDAN MÜZİK ZİYAFETİ

KORİSTLER YUSUF NALKESEN’İN ŞARKILARIYLA KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Yusuf Nalkesen’in şarkılarıyla sahne aldı. Şef Barış Doğan yönetimindeki dev koro ünlü bestekarın birbirinden güzel eserlerini Aliağalılar için seslendirdi. Geceye katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Yusuf Nalkesen’in torunu Ezgi Nalkesen, koro tarafından seslendirilen eserlere Aliağalılarla birlikte eşlik etti. 

Pandemi nedeniyle uzun bir süre musiki tutkunlarından ayrı kalan ASEV TSM Korosu, sahne aldığı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde sanat dolu muhteşem bir geceye imza attı. İki bölümden oluşan konser ‘Grubun Renkleri Gömülürken Sulara’ isimli parça ile başladı. Yaklaşık iki saat süren konserde 50 korist sahne alırken Yusuf Nalkesen’e ait 20 eser koro ve solo olarak icra edildi. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek konser ‘Bir Gün Karşılaşırsak Ayrıldığımız Yerde’ isimli eser ile son buldu.

Gecenin sonunda sahneye davet edilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, konsere katılımlarından dolayı Ezgi Nalkesen’e Helvacı Kilimi hediye ederken Şef Barış Doğan’a başarılı çalışmalarından ötürü çiçek takdimde bulundu. 

EZGİ NALKESEN: “ONUR VE MUTLULUK DUYDUM”
ASEV TSM Korosunun, dedesi Yusuf Nalkesen’in bestelerini seslendirmesinden onur ve mutluluk duyduğunu belirten Ezgi Nalkesen, “Yıllar geçmesine rağmen dedem Yusuf Nalkesen adına böylesine güzel bir sanat gecesi düzenleyen Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum. Buraya gelerek şarkılara eşlik eden Aliağalılara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.   

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “KOROMUZUN ŞARKILARIYLA AYRILIĞIMIZI SONLANDIRDIK”
Ezgi Nalkesen’in konsere gelerek geceye ayrı bir anlam kattığını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Pandemiden ötürü uzunca bir süre ayrı kaldık fakat yüreklerimiz hep beraberdi. Bu akşam büyük üstat, ünlü bestekarımız Yusuf Nalkesen’in bestelerini seslendiren koromuzun şarkılarıyla ayrılığımızı sonlandırdık. Koristlerimizin her birine çok teşekkür ediyorum. Koristlerimizi yalnız bırakmayan birbirinden değerli saz sanatçılarımıza, konserimizin mimarı koro şefi Barış Doğan’a ve manevi desteğini koristlerimizden hiçbir zaman esirgemeyen Aliağalılara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

BARIŞ DOĞAN, “KORİSTLERİMİZLE UNUTULMAZ BİR KONSER OLDU”
Yusuf Nalkesen bestelerinden oluşan konser için uzunca süre hazırlandıklarını belirten Şef Barış Doğan ise “Bu konser pandemiden önce planladığımız bir konserdi. Daha önce pandemi şartlarından dolayı iptal etmek zorunda kalmıştık. Çalışmalarımıza eylül ayında tekrar başladık. Aliağa halkı her zamanki gibi bizi büyük bir coşkuyla karşıladı. Salonumuz tamamen doldu. Saz sanatçısı arkadaşlarımız ve koristlerimizle unutulmaz bir konser oldu” dedi.  // EGE BASIN GRUBU

2-aliaga-asev-tsm-korosundan-muzik-ziyafeti.jpg9-serkanacar---ezgi-nalkesen-baris-dogan.jpg6-aliaga-asev-tsm-korosundan-muzik-ziyafeti.jpg5-aliaga-asev-tsm-korosundan-muzik-ziyafeti.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894