• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

ASEV THM Korosu’ndan Türkü Ziyafeti

ASEV THM Korosu’ndan Türkü Ziyafeti
‘Yurttan Türküler’ konseriyle Aliağalıların karşısına çıkan Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), halk müziği sevenlerine unutulmaz bir türkü ziyafeti sundu.

‘Yurttan Türküler’ konseriyle Aliağalıların karşısına çıkan Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), halk müziği sevenlerine unutulmaz bir türkü ziyafeti sundu.


ASEV THM Korosu’ndan Türkü Ziyafeti paylaşan: egeplay

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenen anonim eserler 80 kişilik dev THM korosu tarafından seslendirildi. Türkü tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği gecede THM korosu, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı. Koro şefi Zeynel Demir’in yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 13, ikinci bölümünde ise 15 parça yer aldı. Kimi zaman koro kimi zaman da solo halinde icra edilen konser, Kırıkkale yöresine ait ‘Sunayı da Deli Gönül’ adlı parçayla başladı. Sahnede profesyonelleri aratmayan performanslarıyla izleyicilerden sık sık alkış alan dev koroya 11 kişilik enstrüman ekibi de eşlik etti. 

Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu geceye Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, eşi Özlem Acar, belediye başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Burak Akçaoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Serkan Acar ve eşi Özlem Acar, koronun söylediği her bir türküye seyircilerle birlikte eşlik etti. Gecenin sonunda sahneye çıkan Başkan Serkan Acar, koro şefi Zeynel Demir ve korist İlkay İçer’e teşekkür çiçeği takdim etti. 

Koristlerin her biriyle gurur duyduğunu belirten Başkan Serkan Acar, “Ne güzel söylemiş şair. Ne zaman bir köy türküsü duysam, şairliğimden utanırım. Türkülerle yaşayanlar bu akşam bize türküleri yaşattılar. Başta koro şefimiz olmak üzere değerli saz sanatçılarımıza ve çok değerli koromuza teşekkür ediyorum” dedi.

KORO ŞEFİ ZEYNEL DEMİR: “ALİAĞA TÜRKÜYÜ, SANATI SEVEN BİR YER”
Amatör bir koro olmalarına rağmen her geçen gün çok daha iyi hale geldiklerini ifade eden Koro Şefi Zeynel Demir, “Her zaman olduğu gibi Aliağalılara harika bir türkü şöleni yaşattığımıza inanıyorum. Türkülerle Anadolu’yu karış karış dolaştık. Koro olarak da sayımız her geçen gün artıyor. Aliağa türküyü, sanatı seven bir yer. Halk müziğine gönül veren ve buraya gelerek her parçada bizlere eşlik eden, her şarkının ardından bizleri alkış tufanına tutan izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. // EGE BASIN GRUBU

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894