• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 10 °C

Apple iOS 10 İle Büyük Güncelleme Geliyor

Apple iOS 10 İle Büyük Güncelleme Geliyor
Mesajlar, yeni Home Uygulaması, yepyeni Fotoğraflar, Müzik ve News uygulamalarında büyük değişiklikler sunulurken Siri, Harita, Telefon ve Mesajlar uygulamaları da geliştiricilere açılıyor

APPLE İOS 10 İLE BÜYÜK GÜNCELLEME GELİYOR

Apple bugün, dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi iOS’un en büyük sürümü olan iOS 10’un önizlemesini sundu. Yeni sürümde Mesajlar’a yönelik olarak, aile ve arkadaşlarla daha anlamlı ifadeler ve animasyonlarla mesajlaşmayı sağlayan etiketler ve tam ekran efektleri gibi özellikleri içeren büyük bir güncelleme yer alıyor. iOS 10, Siri’nin uygulamalarla birlikte çalışarak daha fazla iş yapabilmesini sağlıyor. Yeni sürümde, yeniden tasarlanan Harita, Fotoğraflar, Apple Music ve News uygulamalarının yanı sıra, tüm ev otomasyonu ürünlerini tek bir yerden basit ve güvenli bir şekilde yönetmeyi sağlayan Home uygulaması da yer alıyor. iOS 10; Siri, Harita, Telefon ve Mesajlar’ı geliştiricilere açarak olağanüstü fırsatların kapısını aralıyor.
 
“Kendinizi ifade etmenin eğlenceli ve yeni yollarını sunan Mesajlar, yerel ev otomasyonu uygulamamız Home ve daha güçlü ve sezgisel olacak şekilde yeniden tasarlanan Müzik, Harita ve News uygulamalarımızla şimdiye kadarki en büyük iOS sürümü olan iOS 10, iPhone ve iPad’inize dair sevdiğiniz her şeyi daha da iyi hale getiriyor.” diyen Apple Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerine şöyle devam etti: “iOS 10, QuickType ve Fotoğraflar’a Siri’nin zekasını katıyor, yeni Home uygulamasıyla evinizdeki aygıtları otomatik olarak kontrol edebilmenizi sağlıyor ve Siri, Harita, Telefon ve Mesajlar’ı geliştiricilere açıyor. Öte yandan, Differential Privacy gibi güçlü teknolojilerle güvenlik ve gizlilik düzeyini artırıyor.”
 
KİŞİSEL VE ANLAMLI MESAJLAR

En sık kullanılan iOS uygulaması olan Mesajlar, iOS 10 ile animasyonlu ve kişisel yollarla ailenize ve arkadaşlarınıza daha anlamlı ve eğlenceli mesajlar göndermenizi sağlıyor. Mesajlar, özel bir kutlama yapmak için tüm ekranı kaplayan balonlar, konfetiler veya havai fişekler gibi güçlü animasyonlar, yalnızca gönderdiğiniz arkadaşınız parmağını mesajın üzerinde kaydırdığı zaman ortaya çıkan görünmez mürekkep ve daha kişisel bir dokunuş için el yazısıyla alınmış notlar içeriyor. Otomatik öneriler, sözcükler yerine emoji kullanmayı kolaylaştırıyor, Tapback özelliği yalnızca bir dokunuşla hızlı ve basit bir şekilde yanıt verme imkanı sunuyor ve zengin bağlantılar, sohbetinizi kapatmadan içerikleri görmenizi ve medya içeriklerini oynatmanızı sağlıyor.
 
iOS 10, App Store’un gücünü Mesajlar’a taşıyor. Mesajlar uygulamasından ayrılmadan sohbetlere etiket yapıştırma, GIF’leri hızla kişiselleştirme, fotoğrafları düzenleme, ödeme yapma, akşam yemeği veya sinema planı yapma gibi olanaklarla kullanıcıların bir mesaj dizisinde daha eğlenceli yollarla iletişim kurabilmelerini sağlamaları için geliştiricilere yeni fırsatlar sunuyor.
 
SİRİ GELİŞTİRİCİLERE AÇILIYOR

iOS 10’da Siri başlıca yeni alanlara genişletilebiliyor ve kullanmayı sevdiğiniz uygulamalarla birlikte çalışarak daha da fazla iş başarabiliyor. Bir ilk olarak, geliştiriciler Siri’nin zekasına dayanarak uygulamalar geliştirebiliyor ve kullanıcıların yalnızca seslerini kullanarak doğrudan uygulamalarla etkileşim kurmalarını sağlayabiliyor. SiriKit sayesinde geliştiriciler, uygulamalarını mesajlaşma, telefon aramaları, fotoğraf arama, araç rezervasyonu yapma, kişisel ödemeler ve antrenmanlar için Siri’yle çalışacak şekilde veya araba üreticilerine ait uygulamalarda CarPlay uygulamalarını kontrol etmek, klima ayarlarına erişmek ya da radyo ayarlarını değiştirmek için kullanabilecekler.
 
HARİTA UYGULAMASI GÖRSEL AÇIDAN GELİŞTİRİLEREK YENİDEN TASARLANDI

iOS 10’daki Harita uygulaması, kullanımı daha da kolay ve basit hale getirecek şekilde, görsel açıdan da geliştirilerek yeniden tasarlandı. Şimdi yeni eklentilerle geliştiricilere de açılan Harita uygulamasında, OpenTable gibi uygulamalar rezervasyonları doğrudan Harita’ya entegre edebiliyor, Uber ve Lyft gibi hizmetler ise Harita uygulamasından çıkmak zorunda kalmadan kullanıcıların araç rezervasyonu yapmalarını kolaylaştırıyor. Harita, günlük rutininize veya takviminizdeki randevulara göre gitmek isteyebileceğiniz yere proaktif olarak yol tarifleri sunan yeni teknolojisiyle şimdi daha da akıllı. Bir rota planlandıktan sonra, Harita bu rota üzerindeki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri ve daha fazlasını arayabiliyor ve bu noktalardan birinde verilen molanın yolculuğunuzun uzunluğunu nasıl etkileyebileceğini tahmin edebiliyor.
 
FOTOĞRAFLAR İLE ANILARINIZI YENİDEN KEŞFEDİN

iOS 10’daki Fotoğraflar, fotoğraf arşivinizdeki sevdiğiniz fakat unuttuğunuz anları Memories’de otomatik olarak ortaya çıkararak yeniden keşfetmenizi sağlıyor. Memories, tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tarayarak sevdiğiniz fakat unuttuğunuz etkinlikleri, seyahatleri ve kişileri bulup bunları harika bir koleksiyon olarak size sunuyor. Bir Memory; tema müziğine, film adına ve sinematik geçişlere sahip otomatik olarak kurgulanmış bir film olan Memory Movie’yi de içeriyor.
 
Memories, aygıtta bulunan yüz, nesne ve manzara algılama özelliğiyle kişileri, yerleri ve nesneleri gruplayarak albümler oluşturmak için gelişmiş bilgisayarla görme teknolojisinden yararlanıyor. Bu akıllı teknoloji, Memories ve ilgili fotoğrafları sizin için kişisel ve anlamlı bir biçimde canlandırırken gizliliğinizi de koruyor.
 
DAHA KOLAY EV OTOMASYONU İÇİN HOME UYGULAMASI

iOS ile derinlemesine entegre edilen Home uygulaması, evinizdeki aygıtları tek bir yerden kurmak, yönetmek ve kontrol etmek için kolay ve güvenli bir yol sunuyor. Aksesuarlar, tek bir komutla veya Siri kullanılarak aynı anda çalışacak şekilde gruplara ayrılabiliyor veya ayrı ayrı yönetilebiliyor. Aksesuarları uzaktan kontrol etmek, Apple TV ile ev otomasyonu için ayarlamak ve güne, konuma ya da eyleme göre ayarlanan otomatik tetikleyicilerle çalıştırmak da mümkün.
 
HomeKit desteği ise bu yıl HomeKit kullanmaya başlayan yaklaşık 100 ev otomasyonu ürünüyle birlikte dünya çapında genişlemeye devam ediyor. Home uygulaması termostatlar, ışıklar, panjurlar, kapı kilitleri, video kameralar ve daha fazlası için kontrol imkanı sunuyor. Bu yılın sonlarında Brookfield Residential, KB Home, Lennar Homes ve R&F Properties gibi önde gelen inşaat şirketleri de bu HomeKit aygıtlarının çoğunu yeni inşa edilen evlere entegre etmeye başlayacak.
 
APPLE MUSİC VE NEWS İÇİN YEPYENİ BİR TASARIM

Apple Music, müzik deneyimine her açıdan çok daha fazla netlik ve kolaylık getiren yepyeni bir tasarıma sahip. Kullanılan yeni tasarım dili sayesinde müzik ön plana çıkıyor ve uygulama içinde gezinmek ve yeni müzikler keşfetmek kolaylaşıyor. Arşiv, Sizin İçin, Göz At ve Radyo sekmeleri daha büyük alan hissi sağlamak için tamamen yeniden tasarlandı ve istediğiniz müzikleri bulmayı daha da kolay hale getirmek için Arama sekmesi eklendi. Tüm bu değişiklikler bir araya geldiğinde net ve kullanımı kolay bir tasarım ortaya çıkıyor. iOS 10 ile yeniden tasarlanan News uygulaması, belirli bölümler içerecek şekilde düzenlenen yeni Sizin İçin sekmesi ile haberleri bulmanızı kolaylaştırıyor, son dakika bildirimleri ve ücretli abonelikler için destek sunuyor.
 
İOS DENEYİMİ

iOS 10 ile ihtiyacınız olan bilgilere hiç olmadığı kadar kolay ve hızlı erişebileceksiniz. Raise to Wake özelliği, iPhone’unuzu kaldırdığınızda ekranı otomatik olarak uyandırır. Böylece tüm bildirimlerinizi Kilit Ekranı’ndan bir bakışta kolayca görebilirsiniz. Bildirimler, Bugün görünümü ve Denetim Merkezi’ne sadece basma veya kaydırma hareketiyle erişebilirsiniz. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için sunulan daha derin 3D Touch entegrasyonu sayesinde uygulamalarla etkileşim kurmak çok daha kolay.
 
DİĞER İOS 10 ÖZELLİKLERİ

• Siri, konuma, takvim kullanılabilirliğine veya kişilere göre ilgili bilgileri ortaya çıkarmaya yarayan bağlamsal tahminler ve klavye değiştirmeden birden fazla dilde yazma önerileri gibi yeni QuickType özellikleri sunuyor.
• Telefon, üçüncü taraf VoIP arama entegrasyonu, sesli mesajları yazıya aktarma ve istenmeyen uyarılar için yeni bir arayan numara gösterme eklentisi içeriyor.
• Yerleşik uygulama güncellemeleri arasında iPad için Safari, Split View, Notlar ile işbirliği ve Live Photos için düzenleme yer alıyor.
• Apple Pay şimdi Safari aracılığıyla katılımcı web sitelerinde kolay, güvenli ve gizli alışveriş yapmak, mağazalarda ve uygulamalarda ödeme işlemlerini tamamlamak için kullanılabiliyor.
• Saat uygulamasındaki Uyku Zamanı Alarmı, düzenli bir uyku programına sahip olmanızı ve uyku zamanı hatırlatmaları almanızı sağlıyor.
 
İOS 10’DA GİZLİLİK

Güvenlik ve gizlilik, Apple donanımı, yazılımı ve hizmetlerinin temelinde yer alır. iMessage, FaceTime ve HomeKit uygulamasında verilerinizi Apple ve başkaları tarafından okunamaz hale getirerek korumak için uçtan uca şifreleme yöntemi kullanılır. iOS 10, aygıtta yer alan akıllı teknoloji aracılığıyla Fotoğraflar’da kişileri, nesneleri ve manzaraları belirler ve QuickType önerilerini güçlendirir. Siri, Harita ve News gibi hizmetler Apple sunucularına veri  gönderir fakat bu veriler kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanılmaz.
 
Apple, iOS 10 ile başlayarak kişilerin gizliliğinden ödün vermeden çok sayıda kullanıcının kullanım eğilimlerini keşfetmeye yardımcı olan Differential Privacy adında bir teknoloji kullanacak.  iOS 10’da bu teknoloji QuickType ve emoji önerilerini, Spotlight derin bağlantı önerilerini ve Notlar’daki Arama İpuçlarını geliştirmeye yardımcı olacak

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894