• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Alto'dan Kalkınma Eğitimleri

Alto'dan Kalkınma Eğitimleri
İzmir’in Aliağa ilçesinde “iyi tarım uygulamaları ve organik tarım” konulu bilgilendirme semineri yapılacak. Aliağa Ticaret Odası ve İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek seminerle, üreticilerin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden

ALİAĞA TİCARET ODASI"NIN KIRSAL KALKINMA EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR…

ALİAĞA TİCARET ODASI"NDAN “İYİ TARIM UYGULAMALARI VE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ”

“İYİ TARIM UYGULAMALARI VE ORGANİK TARIM EĞİTİMİ” SEMİNERİNDE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ UZMANLARI, TOHUMDAN, ÜRETİME, SERTİFİKALAMADAN İHRACATA KADAR TÜM SÜREÇLERİYLE DOĞAL VE ORGANİK ÜRÜNLERİN NASIL ÜRETİLECEĞİ ÜRETİCİLERE VE GİRİŞİMCİLERE ANLATACAK.

İzmir"in Aliağa ilçesinde “iyi tarım uygulamaları ve organik tarım” konulu bilgilendirme semineri yapılacak. Aliağa Ticaret Odası ve İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek seminerle, üreticilerin çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden, daha verimli doğal ürünler yetiştirmesine yönelik temel bilgiler verilecek.
Aliağa Ticaret Odası, 2009 yılında başladığı Kırsal kalkınma ve istihdamın geliştirilmesi çalışmaları kapsamında eğitimlerini “iyi tarım uygulamaları ve organik tarım” semineri ile sürdürecek. Aliağa merkez, beldeler ve köylerindeki üreticilerin ve tarımsal alana yatırım yapacak girişimcilerin katılacağı seminer 10 Mayıs Pazartesi günü Aliağa Ticaret Odası"nda düzenlenecek. Eğitim Seminerinde Tarım İl Müdürlüğü uzmanları, tohumdan, üretime, sertifikalamadan ihracata kadar tüm süreçleriyle doğal ve organik ürünlerin nasıl üretileceği üreticilere ve girişimcilere anlatacak.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, tüketim bilincinin artmasıyla birlikte tohumdan mutfağa kadar bir ürünün geçirdiği üretim aşamalarının büyük önem taşıdığını belirterek, “Günümüzde hızla yaygınlaşan çevreye, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyan, asgari hijyen standartlarını karşılayan, kimlik-kayıt sistemi olan ve neticede elde edilen ürünü sertifikalandıran üretim modelini Aliağa"daki üreticilerimize ve bu alanda yatırım yapacak girişimcilerimize anlatmak istiyoruz. Eğitimin bölgemizdeki tarımsal üretime önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Saka seminerde; iyi tarım uygulamaları ve organik tarım hakkında temel bilgiler, bu konudaki yasal düzenlemeler, teşvik ve destekler hakkında bilgiler de aktarılacağını ifade ederek, ücretsiz düzenlenecek seminere; Tarımsal üretim yapanlar, Muhtarlar, köy ve beldelerde yaşayanlar, tarım ve hayvancılığa ilgi duyan girişimcileri davet etti.
Ücretsiz Eğitime katılmak isteyenlerin Aliağa Ticaret Odası"na 6164151 nolu telefondan ulaşarak ön kayıt yaptırması gerektiği belirtildi.

 
İyi Tarım Uygulamalarının Amacı Nedir, Nasıl Yapılır?
— Ürünlerde insan sağlığına zarar verecek ilaç kalıntısı olmaması gerekir.
— Üretim yapılırken çevre, toprak, su ve canlılar korunmalıdır.
— Hayvan refah ve sağlığına dikkat edilmelidir.
— Standartlara uygun ürün olmalıdır.
— Tarladan sofraya izlenebilir olmalıdır.
- İlaç, gübre, hormon kullanımı kontrol altında, analiz sonuçlarına göre yapılır.
- Üretimde uyulması gereken kurallar yetkili bir kontrol kuruluşu tarafından denetlenir. Son ürün, kontrol kuruluşunun verdiği rapor doğrultusunda sertifikalandırılır. Sertifikalı ürün, iyi tarım yöntemiyle yetiştirilmiş ve istenen tüm şartları yerine getirmiş olduğu garantisiyle pazarlanır. İyi tarım yöntemleriyle elde edilen ürünlerin ihracat ve pazarlama şansı yüksektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894